menu
Lifestyle

Herkenbaar: 4 ergernissen rond Sinterklaastijd

Sharon, 26 november 2017

Herkenbaar: 4 ergernissen rond Sinterklaastijd

Sinterklaasergernissen

De komende twee weken staan bij ons in het teken van Sinterklaas. Gezellige gourmet-avondjes, surprises en gedichtjes schrijven, het hoort er allemaal bij. Maar dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. 

Want toegegeven, die novembermaand brengt ook een hoop ergernissen, frustraties en cadeauperikelen met zich mee. Daarom heb ik mijn 4 grote Sinterklaasergernissen op een rijtje gezet. Kunnen we samen mopperen. 

#1 Pepernotensmaken

Om gelijk maar te beginnen met hét symbool voor ons Sinterklaasfeest: de oude, vertrouwde pepernoot. En juist ja, daar sla je precies de spijker op z'n kop. Want serieus, wat is er met 'm gebeurd? Waar is onze gouwe ouwe gebleven? In de supermarkt is het bijna een onmogelijke zoektocht geworden om een basic pepernoot te vinden. Waar het aanvankelijk nog rustig begon met een subtiel chocoladelaagje hier en daar (en ik daar volkomen prima mee was), begint het omhulseltje steeds exotischer en spannender te worden. Maar niet op een goede manier. Want pumpkin spice, appeltaart, truffelframboos, hoe ver moeten ze nog gaan? Laat die pepernoot met rust! Als ik appeltaart wil, bestel ik wel een appelpunt. Ik wil gewoon pepernoten. Klaar.

#2 Pepernotentijd

Ja, sorry ik ga nog even door op de pepernoten. Je begrijpt, dit zit heel diep bij mij. Want 'vroegâh' was alles beter. Zeker als het aankomt op de pepernotentijd. Waar zich aanvankelijk de supermarktschappen pas rond november begonnen te vullen met de sinterklaaslekkernijen, kun je tegenwoordig al de eerste pepernoten spotten rond augustus. Jaja, als je nog lekker zit te ontspannen in het zonnetje met een koud fruitwatertje, liggen de eerste ronde bolletjes alweer in de schappen van de plaatselijke supermarkt. En we snappen dat ze lekker (oké, goddelijk!) zijn, en we willen er uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Maar serieus, augustus? Het is bijna een wedstrijd geworden welke drogisterij of supermarkt dit jaar weer voor het eerst de pepernoten in de schappen heeft gepropt. Tussen de zonnebrand en antimuggenspray. Willen we niet.

#3 Cadeauperikelen

Tja, de jaarlijkse struggles met al die cadeau's zijn vast iedereen welbekend. Gesleep, getrek, gesjouw, en dan heb ik het nog niet eens over al die surprises en gedichten die je óók nog moet maken. Tussen alle bedrijven door. Want vrije tijd in november? Ho maar, dacht het niet. Er moet ingepakt en gedicht worden. Exit sociaal leven. En om het nog erger te maken: wishlists. Het klinkt zo mooi in theorie, maar in de praktijk is het een heel ander verhaal. Terwijl jij je een slag in de rondte zoekt om de allermooiste cadeau's voor je getrokken lootje te vinden, wordt jij vervolgens op 5 december verrast met iets wat totáál niet in de buurt komt bij ook maar íets van je wenslijst. En om nou om het bonnetje te gaan vragen? Of je krijgt 10 keer hetzelfde, is ook zo leuk. Omdat niemand met elkaar heeft overlegd welk item van wiens verlanglijstje ze gaan kopen. Top. Not.

#4 Sinterklaas koopavonden

Klinkt leuk, want hey, een extra avond om te shoppen. Is het niet. Want het is én stervend koud, én megadruk, én je wordt constant ofwel overreden, ofwel aangestoten door irritant winkelend publiek dat alleen oog lijkt te hebben voor de rekken met cadeaus. Tel daarbij op dat de winkels waar jij heen moet ook nog eens doodleuk hebben besloten niet mee te doen aan de koopavond (want een universele koopavond is zóooo overrated), en je rampavond is compleet. Je eindigt met óf de helft van je geplande buit, óf geen enkel cadeautje. Maar wel met een flinke dosis frustratie en ergernis. Kun je nog weer een andere dag terug om (de rest van) je gifts te gaan kopen. Want op internet zijn ook nét al die producten die jij nodig hebt, weer uitverkocht. Zucht.

Maar ach, alles in perspectief. Want het Sinterklaasfeest is stiekem ook gewoon een hele leuke tijd om lekker te snoepen en elkaar te verwennen met (al dan niet bruikbare) cadeaus. Dus probeer er vooral ook gewoon van te genieten. En shop lekker wat meer online. Minder frustratie, betekent meer plezier. En dat willen we allemaal, toch? Happy Sinterklaas!

Shoppen voor Sinterklaas

GOLD STARRY EYED CHOKERComegetfashion Comegetfashion
€ 19,99
Marc Jacobs Daisy Anniversary Limited Edition Eau de ToiletteMake-upde Bijenkorf
€ 80,00
Violet Hamden Day & Night horloge - VH00126Violet Hamden wehkamp.nl
€ 89,00
P.F. Candle Co Interieurparfums Candle Golden Coast Small BruinP.f. candle co The Little Green Bag
€ 16,00
Tassel Hoops Black - Gold/SilverMy Jewellery oorbelMy Jewellery
€ 17,95
Reisbeker thermosbeker van ban.do, But First, Coffee GoldBan.do A Little Bird Told Me...
€ 25,00 € 20,00

Lees ook: 9 (winterse) ergernissen die iedereen heeft

Beeld: Pixabay

liefs, Sharon , Simplicity is the ultimate sophistication

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer