Help! Mijn witte kleding schijnt door | Fashionchick.nl

Help! Mijn witte kleding schijnt door

zaterdag 16 juli 2022
Redactie

Witte kleding: hartstikke mooi én hartstikke doorschijnend. Tenminste, in de meeste gevallen. 

Transparant

Vooral in de zomer loert het gevaar van een net iets te doorzichtige blouse of jurk. De stoffen die we dragen zijn tenslotte een stuk dunner, waardoor ieder stukje ondergoed te zien is voor de hele buurt. Maar ook nu zou je zomaar met de billen bloot kunnen gaan, want de witte broek is namelijk hartstikke hot en happening en hetzelfde geldt voor doorschijnende kledingstukken. Wil je er liever iets meer gekleed bijlopen, volg dan onderstaande tips.

Zo draag je witte kleding

#1 Kies het juiste ondergoed. Een witte slip onder een witte broek? Het klinkt logisch, toch is dit niet de beste manier om het doorschijnen tegen te gaan. Het tegenovergestelde is zelfs waar: een witte onderbroek valt het meest op. Je kunt beter voor rood, grijs of huidkleurig gaan. Wanneer je een lichte huid hebt ga je voor beige of nude, terwijl bruin ondergoed beter werkt bij een donkere huidskleur. 

#2 Zorg ervoor dat je kleding niet te strak zit. Je ondergoed zal beter te zien zijn in te strakke kleding en hetzelfde geldt voor andere oneffenheden. Een maatje groter is in dat geval geen gek idee.

#3 Heb je een doorschijnende blouse aan? Dan kun je er het beste een grijze top onder dragen. Zwart is een te groot contrast met de witte blouse en van grijs frist het wit enorm op.

#4 Heb je een witte jurk die doorschijnt? Met een onderjurk is dat probleem zo verholpen. In dat geval kun je het beste voor een kleur kiezen die dicht bij je huidskleur ligt. Je kunt eventueel ook een corrigerend jurkje dragen, dan sla je twee vliegen in één klap.

#5 Een gladde beha is minder zichtbaar dan één met bewerkingen zoals kant. Zorg dus dat je minimaal één eenvoudige rode en huidkleurige beha in de kast hebt liggen. 

#6 Vind je het niet erg als je top een beetje doorschijnt? Ga dan voor een mooie body. Dat is wel zo stijlvol. 


Beeld: Getty

Lees ook

Zo draag je een doorzichtige jurk

Transparante jurken worden voornamelijk door celebs gedragen. Maar met de juiste styling kan ook jij een doorschijnend kleedje aan zonder aangestaard te worden.

Dit draag je onder transparante kleding

Zelfs wanneer je in bent voor een mode-avontuurtje, kan doorschijnende kleding oncomfortabel voelen. En wat draag je eronder?