Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Guest editors

Help! Ik haat sporten.

Kristel, 30 september 2015

Help! Ik haat sporten.

We leven in een wereld waarin healthy het nieuwe skinny is, mijn Instagram tijdlijn volstaat met belachelijk knappe dames met buikspieren om u tegen te zeggen en waarin we in de winter eigenlijk al bezig moeten zijn met het bikinilijf dat we in de zomer willen hebben. En dat is voor iemand zoals ik heus niet makkelijk. Waarom niet? Ik ben lui en heb een bloedhekel aan sporten. Dus.

Blog Kristel sporten

Alhoewel, lui is misschien niet het goede woord. Ik ben een harde werker, zorg ervoor dat mijn huis altijd netjes is en ben vaak degene die dingen regelt en voor elkaar krijgt. Bij het sporten gaat het alleen grandioos mis. Zodra ik alleen al denk aan hardlopen, buikspieroefeningen doen, fietsen (o man, wat háát ik fietsen) of elke andere sportieve activiteit krijg ik al een wegtrekker. 

Blog Kristel sporten

Jungle booty shortsJogha Fitgirlcode
€ 39,95
Sweetness tank top zwartFitgirlcode Fitgirlcode
€ 24,95
#FITGIRLCODE tights grijsFitgirlcode Fitgirlcode
€ 59,95

Ik heb het heus geprobeerd hoor, dat sporten. Zo heeft mijn vriend me een aantal keer mee op sleeptouw genomen om me te helpen met een beginnersschema hardlopen. Mijn God. Toen ik na 10 keer enthousiast hobbelen nog steeds geen drie minuten achter elkaar kon rennen zonder sterretjes te zien en ik de eerste scheurtjes in onze relatie bespeurde heb ik mijn hardloopschoenen aan de wilgen gehangen. Figuurlijk dan hè, ik ga natuurlijk geen gloednieuwe schoenen ergens in een boom hangen. Oh én ik heb sinds een tijdje een sportschool abonnement. Nou ja, je moet het eigenlijk meer zien als een soort sponsoring van de sportschool. Ik denk dat ik mijn gezicht één keer in de maand laat zien, vrolijk zwaai naar de dame of heer achter de balie, hier en daar eens op een apparaat ga zitten om vervolgens lekker 20 minuten onder de zonnebank te gaan liggen. Kan ik toch zeggen dat ik naar de sportschool ben geweest. 

Nou moet ik eerlijk toegeven dat het me tot voor kort allemaal niet zo erg veel kon schelen. Maar nu de wereld om me heen meer en meer gefocust is op healthy en fit en billen van staal, voel ik me ergens toch een beetje buitengesloten en onbegrepen. En eerlijk is eerlijk, ik zou ook wel de abs van mevrouw Itsines willen hebben. Maar kan dat dan ook zonder dat belachelijke work-out programma dat zogenaamd voor iedereen geschikt is? 

Blog Kristel sporten

Adidas Voorgevormde sport bh geel/blauwAdidas de Bijenkorf
€ 40,00
Freedom rush booty shortsJogha Fitgirlcode
€ 39,95
Nike Air Max 95 Ultra hardloopschoen wit en blauwNike de Bijenkorf
€ 140,00

Ik probeer mezelf met allerlei trucjes te motiveren tóch de volgende fitgirl te worden. Ik bekijk de blogs, de tips, de trucs en de before-and-afters. En ik trakteer mezelf regelmatig op een nieuw setje sportkledij. Zo heb ik in de afgelopen tijd al een indrukwekkende sportgarderobe opgebouwd; aan de spullen zal het echt niet liggen. Ik heb een paar super snelle sneakers, fantastische sporttops, dito leggings en ook de koptelefoon ligt standby. Met het excuus 'Ik heb niks om aan te trekken' (dat ik in andere situaties met liefde gebruik) kom ik in dit geval dus écht niet weg. En de spullen worden heus gedragen. Het zit namelijk zo lekker comfortabel dat ik het met regelmaat aanschiet. Zeker op zondag, als ik me installeer op de bank om mijn lievelingsseries te kijken. 

Goed, zoals je merkt: een beetje wijze raad kan hier geen kwaad. Want zover ik weet krijg je nog steeds geen abs of steel van bankhangen en komt dat perfecte bikinilijf me vast niet aanwaaien. Dus moet ik het maar accepteren en me niks aantrekken van al dat sportieve gedoe om me heen? Of heb ik de juiste sport nog niet gevonden en is er een makkelijke en snelle manier om de volgende fitgirl te worden? Wie het weet mag het zeggen. Serieus, zeg het. 

Een beetje extra motivatie kan nooit kwaad

Björn Borg Page tanktop met opdrukBjorn Borg de Bijenkorf
€ 29,95
Nike Flyknit Lunar 3 hardloopschoenNike de Bijenkorf
€ 160,00
Jungle long tightsJogha Fitgirlcode
€ 69,95
Converse Bowlingtas  - BeigeConverse yourStore24
€ 64,95 € 44,95
Adidas 3 Stripe W Hoodies hoodie blauw blauwAdidas Stylefile
€ 64,90
Handsforth 15Protest Protest
€ 39,99 € 19,99

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer