(H)eerlijk merk: Komodo

Wij houden van shoppen máár...we zijn ook zuinig op de wereldbol! Maar gelukkig komen er steeds meer hippe merken bij, die ook iets goeds willen doen, zoals het Engelse merk Komodo.

Komodo is in 1988 opgezet om kleding te ontwerpen waarmee werkgelegenheid in ontwikkelingslanden kan worden gecreëerd. Het merk wordt over de hele wereld verkocht en heeft verschillende eigen winkels. In Nederland is de kleding onder andere te koop bij Nukuhiva in Amsterdam, de winkel van Floortje Dessing én online bij watMooi.

Komodo werd bekend in de Acid House scene met hun glow-in-the-dark Smilie T-shirts en fluorkleurige surfshorts. Het merk werd in 1988 opgericht door een groep vrienden uit de Engelse house scene. Die achtergrond maakte Komodo al snel tot een opvallend merk in de modewereld en het label stond niet alleen bekend om de kleding, maar ook om de populaire feesten. 
Fairtrade was voor Komodo vanzelfsprekend. Ze lieten kleding maken bij kleine fabrieken in Bali en Nepal en hadden al snel door dat als ze veel borduursels en andere handgemaakte versieringen op de kleding wilden, dat veel werk betekende voor veel mensen in die ontwikkelingslanden. En ook de mensen die zo hard werken om de kleding te maken, verdienden daardoor respect en een (eerlijk!) salaris. Een win-win situatie dus!  
Ook het gebruik van biologische katoen en organische kleurstoffen wordt steeds belangrijker. Komodo is aangesloten bij MADE-BY, hét Nederlandse keurmerk voor eerlijk geproduceerde kleding.
Joe Komodo says... Soups Up!

WIN WIN WIN

De hele maand mei is het eerlijke mode maand op Fashionchick.nl. Ook deze maand zijn er weer leuke prijzen te winnen, maar natuurlijk wel eerlijke prijzen.

FASHIONCHICK-FAVO'S KOMODO

Hoss Dress
1. Jurk, Komodo (win)
 EUR 74,95
(watMooi)

Kooki
2. Shirt, Komodo
EUR 49,95
(watMooi)

Lola Girls
3. Slippers, Komodo (win)
EUR 39,95
(watMooi)

Laura Dress
4. Poodie shirt, Supershirt
 EUR 59,95
(watMooi)

Helena
5. Skinny jeans, Circle of Trust
EUR 44,00
(watMooi)

Dress Dolly
6. Sjaal uit Nepal
EUR 54,95
(watMooi)

Waar wacht je nog op? Shop nu heerlijk eerlijke jurkjes, shirts en slippertjes van Komodo! vind je naast Komodo nog veel meer eerlijke merken.

El & Dorien

liefs, Ellen Snijder

Ellen Snijder FashionOPPERchick!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer