menu
Lifestyle

Hebben jullie de nieuwe single van ROSA al gehoord?

Marthe, 28 november 2017

Hebben jullie de nieuwe single van ROSA al gehoord?

Kennen jullie ROSA nog? Zo niet, let me refresh your memory. Wij spraken hem afgelopen zomer over zijn muziek en zijn eerste single, drunk girls. En ja, dat was, zoals je begrijpt, hartstikke gezellig. Zo gezellig zelfs, dat we besloten dit onderonsje nog een keer te herhalen. Maar dit allemaal natuurlijk niet zonder reden. Vandaag lanceert hij namelijk zijn tweede single: she belongs to the show. Benieuwd naar de inspiratie achter dit fijne nummer? Read on. 

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Wat is het idee achter je tweede single?
‘She Belongs to the Show’ gaat over een jonge, zelfverzekerde vrouw die precies weet wat ze wil. Ze is afgestudeerd, of bezig met haar studie, ze is niet zoekende, ze heeft geen behoefte aan constant aandacht van mannen of social media. Ook volgt ze haar eigen pad. Niet het pad wat haar ouders of de “maatschappij” voor haar heeft uitgestippeld. Ze wil reizen: de wereld zien en haar tijd indelen hoe zíj dat zelf wil. Zonder druk van niks of niemand. Geen vriendinnen, geen gast, geen ouders.

Wat is het idee achter de videoclip?
De videoclip is geïnspireerd door de Kenzo-reclame van Spike Jonze. Een geniaal filmpje. Spike Jonze is een van mijn favoriete regisseurs sinds de film ‘Being John Malcovich’. Ik wilde graag een soortgelijk idee alleen in videoclip vorm. Het nummer gaat over een zelfstandige vrouw dus ik wilde bewust niet in de video voorkomen. Zij is in de spotlight, zij moet shinen. Zo breng ik hopelijk subtiel mijn boodschap over. De nadruk ligt in de video op de performance van het model, op de beat, op het tempo, in combinatie met de esthetische architectuur van de locatie.

Ah, duidelijk! Wat vind je van het resultaat?
Ik ben zeer tevreden! Ik heb dat oprecht te danken aan een top team. Na de video van ‘Drunk Girls’ wilde ik iets theatraals neerzetten. De regisseur Tjeerd Braat (check de backstage video) was de perfecte persoon om dit mee te doen. Hij kan beelden groot overbrengen. Waar ik misschien met een niche idee kom, kan hij dat aanvullen door het toegankelijk te maken voor een breed publiek. En dat was voor dit nummer belangrijk voor mij. Ik denk dat onze creatieve breinen hierin perfect samen komen. Ook het feit dat we in het Concertgebouw in Amsterdam konden filmen was letterlijk een droomlocatie.

En last but not least: wat heb je zelf nog over het nummer te zeggen?
Het idee van het nummer is een soort ode aan de moderne vrouw. Het gaat niet over een persoon specifiek, het is meer een combinatie van een aantal meiden en ervaringen in een gebundeld.  Ik zie om mij heen alleen maar vrouwen die in charge zijn. Meiden die hun eigen business opzetten, hun geldzaken goed regelen, van hun uiterlijk een ‘brand’ maken. Dat vind ik supertof om te zien. Ook in de dating wereld zijn vrouwen heel ad-rem over wat ze wel en niet willen. Vroeger waren de ‘players’ degene die door hun telefoonlijst konden scrollen om te kijken wie hun ‘volgende’ was. Tegenwoordig lopen mannen te kwijlen over meisjes hun Instagram feed en sturen ze DM’s in hoop van enige contact. Ik vind dit helemaal geweldig. Misschien leren sommige mannen uiteindelijk de vrouw te zien als meer dan een ‘geil wijf’. 

Showtime

Levi's T-shirt met logoprintLevis Kledingde Bijenkorf
€ 24,95
Medium V Studs - Gold/Silver/RoseMy Jewellery My Jewellery
€ 9,95
Pieces Klassieke PetPieces petOTTO
€ 16,99
TailoredMaison Scotch VT Mode
€ 109,95 € 76,97
Nike Air Max 97 Ultra 17 Gs schoenen blauwNike Stylefile
€ 129,90
Love Stories Jewell braletteLove Stories de Bijenkorf
€ 55,00 € 38,50

Ook fan? Het onderonsje dat wij hadden met ROSA afgelopen zomer. Nog meer luisteren? Beluister ‘She Belongs to the Show’ ook op spotify! En hou @aboynamedrosa in de gaten, volgend jaar komt zijn EP FEMALE uit! 

Credits:
Agency: Just Another Nerd; Concept: ROSA; Directie: Tjeerd Braat; Video producer: Dina Lakoubova; DOP: Danny Noordanus; Camera: Navid Tansaz; Camera assistent: Martijn Bastiaans; Licht assistent: Richard Jagdeo; Edit: Kevin Campus; Muziek: Geronimo 'EA$TAR' Latumeten; Model: Cindy Enzerink; Stylist: Sammie Straub; MUA: Laura Yard; Met speciale dank aan het Concertgebouw

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer