Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Handig: 5 x zelf haarmaskers maken

Kristel, 01 januari 2018

Haarmaskers zijn vooral belangrijk voor vrouwen die hun haar regelmatig verven en/of stylen met een föhn of stijltang. Zonder die extra voeding krijg je sneller gespleten haarpunten en klitten in het haar. Ook voor vrouwen die van zichzelf al breekbaar en droog haar hebben, mogen ze niet ontbreken. Wij zetten vijf haarmaskers op een rijtje die je zelf kunt maken!

Een zelfgemaakt haarmasker is natuurlijk en zit bomvol goede vitamines. Elk haartype kan met een zelfgemaakt haarmasker weer stralen van gezondheid. Mayonaise, olijfolie, honing, banaan en avocado maken je haar zacht en glanzend. Ei en bier verstevigen je haar. Dus duik je koelkast in et voilà!

#1 Haarmasker voor krullend haar

Benodigdheden: honing / eieren / 2 el olijfolie / 2 el argane olie

Hoe? Klop het ei los en voeg de honing, olijfolie en argane olie toe aan het eimengsel. Roer het mengsel goed door, zodat er een egaal masker ontstaat. Verdeel het masker rijkelijk over je haar en wikkel (aluminium)folie om je haar. Laat het masker vervolgens 3 uur intrekken. Was het masker na die 3 uur uit je haar en was je haar vervolgens nog na met shampoo en conditioner. Je krullen gaan door dit masker glanzen.

#2 Haarmasker voor droog haar

Benodigdheden: 1 a 2 overrijpe avocado’s (afhankelijk van de lengte van je haar)

Hoe? Allereerst prak je de avocado zodat er een sausje van avocado ontstaat. Meng dit sausje zorgvuldig door je haar en wikkel (aluminium)folie om je haar. Vervolgens laat je het masker 30 minuten in je haar zitten en was het er daarna goed uit.

#3 Haarmasker voor geverfd haar

Benodigdheden: ¼ komkommer / 1 ei / 1 el olijfolie

Hoe? Ten eerste snijd je de komkommer in kleine stukjes en doe je dit in de blender. Voeg daar 1 ei en 1 eetlepel olijfolie aan toe en blend het geheel een aantal seconden op de hoogste stand. Wanneer het een egaal papje is geworden, haal je het papje uit de blender. Verspreid het masker over je haar en wikkel (aluminium)folie om je haar. Spoel het masker na 30 minuten weer uit.

#4 Haarmasker voor beschadigd haar

Benodigdheden: Flinke scheut olijfolie

Hoe? Verwarm een flinke hoeveelheid olijfolie op tot het een aangename temperatuur heeft om in je haar te smeren. Te warm kan pijnlijk zijn, dus let op! Masseer de opgewarmde olijfolie over je haar en hoofdhuid. Gebruik de olie rijkelijk, zodat de olie goed in je haar in kan trekken. Wikkel vervolgens (aluminium)folie om je hoofd en laat het masker 30 minuten zitten. Was vervolgens je haar zorgvuldig uit.

#5 Haarmasker voor futloos haar

Benodigdheden: 3 el mayonaise / 1 halve eetlepel olijfolie / 1 ei

Hoe? Als eerste klop je het ei los. Voeg daarna aan het ei de olijfolie en mayonaise toe en meng het tot er een egaal sausje ontstaat. Verdeel het haarmasker vervolgens over je haar en wikkel (aluminium)folie om je hoofd. Laat het masker 30 minuten intrekken en was het ten slotte zorgvuldig met lauwwarm water uit.

Tip! Gebruik aluminiumfolie

Door aluminiumfolie om je haar te wikkelen, kan het masker beter zijn werk doen. De ingrediënten worden door de folie gemakkelijker door je haar opgenomen, zodat je masker een beter effect heeft op je haar.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer