Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Guest editors

Hair by Floor: Vind de perfecte bob voor jouw gezicht

Floor, 20 juni 2017

Hair by Floor: Vind de perfecte bob voor jouw gezicht

Sinds Bella Hadid de bob (sinds kort met brede pony) in één klap weer tot het hotste haar voor deze zomer maakte, is hij terug op de agenda. Want: sexy, maar wel op de meest sophisticated wijze die je bedenken kan. Ben jij ook verliefd op Bella’s haar, maar heb je geen idee of een bob je staat en welke bob dan precies bij jouw gezichtsvorm past? Voor ieder bob issue is een antwoord, dus lees vooral verder!

Blog Floor

Voor ieder gezicht de perfecte bob!

#1 Heb je een rond gezicht?
In dat geval is je gezicht even langs als breed en heb je een zachte kaaklijn. Geef je bob een sexy update door één kant achter je oor te dragen waarbij je een klein plukje (bakkebaardje) voor je oor draagt. Je kapper kan hier tijdens het knippen rekening mee houden door ervoor te zorgen dat het haar achter je oor niet te zwaar is en het bakkebaardje in een leuke vorm richting je jukbeen valt.

Blog Floor

#2 Heb je een diamantvormig gezicht? 
Je hebt een klein voorhoofd, duidelijke jukbeenderen en een puntige kin. Bij deze gezichtsvorm is bijna niets zo cool als de semi wetlook bob die we dit jaar bij Gigi Hadid zagen. Doordat het haar uit het gezicht en achter de oren gedragen wordt krijgt je petite gezichtje alle kans om te shinen. Bovendien zorgt de lengte ter hoogte van je eerste nekwervel ervoor dat je smallere kin wat zachter wordt.

#3 Heb je een rechthoekig gezicht? 
Je gezicht is vrij lang van vorm met een harde kaak- en haarlijn. Jouw bob partner is duidelijk: Alexa Chung! Haar liefde voor een retro sausje biedt de perfecte uitkomst voor jouw gezicht: de gordijntjespony en gelaagdheid breken de lengte van je gezicht en camoufleren de wat vierkantere haarlijn en kaak.

Blog Floor

#4 Heb je een ovaal gezicht?
Geluksvogel! Het uitzoeken van een bob is voor jou misschien net wat gemakkelijker, omdat je geen rekening hoeft te hoeft te houden met je gezichtsvorm. Jou staat alles! Wellicht de gloednieuwe powerbob van Bella?

Laat ik vooral afsluiten door te zeggen dat je gezichtsvorm vooral geen dealbreaker hoeft te zijn bij het uitzoeken van je nieuwe look. Uiteindelijk weegt uitstraling en personality het zwaarst. Once you know the rules, you can break 'em like a pro..

Over Floor Kleyne
Floor Kleyne is creative director en haarstylist. Zo zet ze regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Anna Drijver, Jett Rebel en Sanne Langelaar, knipt en kapt ze bij internationale Fashionweeks en werkt ze mee aan fashion- en beauty shoots voor toonaangevende magazines. We zijn dan ook trots dat Floor vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Volg Floor op Instagram om regelmatig geïnspireerd te worden door haar creaties! 

liefs, Floor ,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer