Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Guest editors

Hair by Floor: tips voor het perfecte granny haar

Floor, 10 januari 2016

Hair by Floor: tips voor het perfecte granny haar

Allereerst: Happy 2016! Op een nieuw jaar en op nieuw haar! Hoewel ik vind dat je niet alleen op 1 januari goede voornemens moet maken en dat een nieuw jaar zeker niet hoeft te betekenen dat een nieuwe look vereist is, word ik altijd wel een beetje betoverd door een gevoel van mogelijkheden en frisse energie en krijg ik een heleboel zin om nieuw haar te ontdekken.

Hair by Floor

Granny hair

Wat daar dan juist heel ironisch (en daardoor leuk) aan is…het is aankomende winter helemaal hot om je te laten inspireren door je granny! Dat lees je goed: je oma is hipper dan ooit! Dus hoewel de trend hartstikke nieuw is, is je oma dat natuurlijk niet. In 2015 zagen we al dat een granny haarkleur een wannahave werd en de trend zet zich voort! Het nieuwe kleurenpalet voor je haar bestaat dan ook uit kleuren als grijs, as en antraciet. En als je een waaghals bent is het te gek om je aanzet grijs te maken en dit uit te laten lopen naar mooie koele naturel tinten als zacht bruin en beige in je nek en punten. Deze laatste look zag ik op de catwalk bij ontwerper Margiela uitgevoerd op pruiken, maar het gaf me meteen inspiratie om bij iemands eigen haar te proberen. Houd dus mijn Instagram in de gaten!

Granny hair

Tips voor het perfecte granny hair

Nu ik dit zo schrijf kan ik me best voorstellen dat je denkt: “Ja, te gek! Ik wil dat haar! Maar hoe dan?”. Want zoals iedere gewaagde look is grijs haar not for everybody en als je tot de lucky few behoort, dan komt er nog een hoop bij kijken. Ik geef je graag tips voor het perfecte granny haar!

#1 Analyseer eerst welk huidtype (qua tint) je hebt: grijstinten staan het mooist bij een lichte egale huid. Licht omdat de ondertoon dan lichtroze is, wat een goede match is met grijs. Egaal omdat grijs ervoor kan zorgen dat je er minder fris uitziet, waardoor oneffenheden en vlekjes meer naar boven komen. Heb je een heel andere huidkleur (bijvoorbeeld olijf), dan wil dat niet perse zeggen dat grijs geen optie is. Het zal alleen iets kunstmatiger ogen, waardoor het vaak mooi is om dan te gaan voor een statement en je meteen een sterke coupe aan te laten meten.

Granny hair

#2 Grijs is 1 van de moeilijkste kleuren om te maken. Daarbij geldt: hoe donkerder je haar van nature is, hoe moeilijker. En heb je al geverfd haar dan wordt het nog een graatje ingewikkelder. Ik durf daarom best te zeggen dat het onmogelijk is om het zelf te doen. Ga naar de kapper en niet zomaar een kapper. De term colorist (een kapper die zich gespecialiseerd heeft in kleur) is nu ook helemaal hot in Nederland en niet voor niets.

#3 Mijn eigen haar wordt van nature al een beetje grijs aan de voorkant, waar ik helemaal blij mee ben. Thank you mother nature! De laatste keer dat ik mijn haar liet kleuren kreeg het een Olaplex behandeling voor kracht en daarover een Sebastian Colourshine (een transparante kleurglans boordevol proteïne) in de kleur ice blond (een frisse as blond) met daarin een paar druppels van de tint cassis. Een paar druppels van een donkere violettint kunnen ervoor zorgen dat het haar iets meer neigt naar grijs.

Kortom: hoe beter dan het nieuwe jaar instappen met een ode aan je oma door stoere grijze of asblonde lokken? Vergeet me vooral niet te taggen als je overstag bent!

Over Floor Kleyne
Floor Kleyne (31) is creative director en haarstylist. Zo zet ze regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Anna Drijver, Jett Rebel en Sanne Langelaar, knipt en kapt ze bij internationale Fashionweeks en werkt ze mee aan fashion- en beauty shoots voor toonaangevende magazines. We zijn dan ook trots dat Floor vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Volg Floor op Instagram om regelmatig geïnspireerd te worden door haar creaties!

liefs, Floor ,

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer