Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Guest editors

Hair by Floor: Tips & tricks voor de perfecte French twist

Floor, 29 januari 2016

Hair by Floor: Tips & tricks voor de perfecte French twist

Zoals ik in mijn vorige blog al omschreef, laten velen zich inspireren door anderen om zich heen, waaronder dus bijvoorbeeld je (coole) oma. Ook bij het maken van deze blog moest ik weer aan die oma denken. Zo’n oma die zich niet laat permanenten, watergolven en / of  andere stijve varianten laat toepassen, maar één die haar haar opsteekt. Flair en elegantie!

French twist

The French Twist

Naast die oma zijn er nog andere legendarische dames die opgestoken haar rockten als geen ander: Grace Kelly, Audrey Hepburn en Sophia Loren droegen updo’s die nog steeds niet zouden misstaan op de rode loper! En tijdens de wintershow van Chanel was hij daar ineens weer… Misschien wel de meest legendarische updo ooit: de Grace Kelly rol of -heel fashionable- the French twist. Yay! Want hoewel ik wars ben van stijve en tuttige coupes, kan ik een klassieker zeker waarderen. Vooral met de Chanel touch, waar classy nonchalance hoogtij viert.

French twist

Maar hoe maak je nu een mooie, sexy updo op een eenvoudige manier?

Allereerst: let op de textuur van je haar. Het moet niet zacht en glad zijn, maar edgy en stevig. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een beach spray in je haar te sprayen. Let op: hoe natter je haar is wanneer je de spray gebruikt, hoe natuurlijker het effect.

Als je lang en veel haar hebt, kan het handig zijn om nu eerst een punt te bepalen waar je een los staartje maakt, om ervoor te zorgen dat je ergens een fundament hebt voor stevigheid. Hierbij is de plaats van de staart heel bepalend voor de sfeer van je updo. Laag is vaak klassiek, midden-achter sportief en hoog meer edgy.

Bij fijner en / of korter haar kun je, zodra je een goede textuur in je haar hebt, vaak in een handomdraai een updo in elkaar zetten. Kies bijvoorbeeld voor een french twist door al knijpend het haar één kant op te rollen en vast te zetten met steekspeldjes. Of, als je helemaal rommelig wilt, zet op gevoel kriskras steekspelden in je haar.

French twist

Tips & tricks

Dat laatste klinkt een stuk gemakkelijker dan het daadwerkelijk is, want het plaatsen van speldjes is zo ongeveer het meest lastige van het maken van een updo. Gelukkig heb ik in al die jaren lesgeven in hairstyling wel ondervonden hoe dat komt.

#1 De verkeerde speldjes. Er word vaak gebruik gemaakt van schuifspeldjes, terwijl die eigenlijk maar heel af en toe van pas komen bij opsteken. Gebruik liever steekspeldjes, omdat je met deze veel gemakkelijker en onzichtbaarder kunt werken. Gebruik altijd een combinatie van grote steekspelden met ribbels (om de eerste paar plukken vast te zetten voor de stevigheid, zodat je je handen vrij hebt) en kleine steekspeldjes met ribbels (voor de details en het wegwerken van kleine plukjes).

French twist

#2 De plaatsing. Dit is een kwestie van vaak doen, maar het is zeker alvast handig om te weten dat je een steekspeld altijd eerst in tegengestelde richting in het haar haakt dat je wilt vastzetten en hem dan terug duwt op de plaats waar je dat haar wilt vastzetten.

Kortom: laat soms dat wasbeurtje nog een dagje zitten en ga voor een sexy updo à la Chanel. Wie doet er mee? Vergeet me vooral niet te taggen en vragen zijn natuurlijk ook altijd welkom!

Over Floor Kleyne
Floor Kleyne (31) is creative director en haarstylist. Zo zet ze regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Anna Drijver, Jett Rebel en Sanne Langelaar, knipt en kapt ze bij internationale Fashionweeks en werkt ze mee aan fashion- en beauty shoots voor toonaangevende magazines. We zijn dan ook trots dat Floor vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Volg Floor op Instagram om regelmatig geïnspireerd te worden door haar creaties!

liefs, Floor ,

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer