Guest editors

Hair by Floor: Pretty in pink

Floor, 19 april 2017

Hair by Floor: Pretty in pink

Roze is hot! Het is dé kleur van de lente, maar daarnaast is het ook bewezen dat het de meest agressie verminderende kleur is (fun fact!). Sinds kort is roze een populaire kleur op de catwalk, zowel in kleding als haar. Denk in plukjes candy pink, zweempjes baby pink, gloedjes rosé, maar ook full on raspberry of deep cherry.

Floor Kleyne

Pink inspiration

Vind je roze wat zoet of misschien juist vrij heftig? Dan zou je kunnen kiezen voor het spicy maar classy zusje blorange: een kleur geïnspireerd op de bloedsinaasappel (vandaar de naam). Zie jij het wel zitten om je haar in zo’n vrolijk roze jasje te steken, maar zoek je nog wat verantwoorde voorbeelden?

  • Fernanda Ly – een funky peachy pink met een vleugje onschuldigheid
  • Yara Michels – Mocht ik onlangs tijdelijk sorbet roze maken
  • Rochelle Music – een stoere variant op faded candy pink
  • Anna Nooshin – gaf ik laatst flamingo pink (fake) highlights

Roze haar

Do try this at home

Een uniek kleurtje als roze hoeft tegenwoordig niet meer schadelijk te zijn. Vooral als je blond haar hebt of lichte gedeelten in je haar, dan kan het er met gemak overheen. Zo lang het product dat de roze kleur gaat geven geen ammonia bevat en geen of een laag waterstofpercentage, kun je gerust verschillende tinten uitproberen.

Roze haar

Tips & Tricks

Wil je niet tijdelijk, maar gewoon altijd roze haar? Check dan de volgende tips: #1 Extra belangrijk om je haar zo min mogelijk te beschadigen. Beschadigd haar heeft namelijk open haarschubben, waardoor het bijzondere pigmenten (zoals roze) moeilijk kan vasthouden. #2 Hoe vaker je een pigment stapelt (dus vaker dezelfde kleur op je haar doen), hoe beter hij blijft zitten. #3 Was je haar alleen wanneer nodig en met bijvoorbeeld een low shampoo.

Vind jij pink niet spannend, maar inmiddels al een ingeburgerde basic? Denk dan eens aan gedurfde fuchsia dreads a la Marc Jacobs! Helemaal leuk. Gewoon. Doen. 

Over Floor Kleyne
Floor Kleyne is creative director en haarstylist. Zo zet ze regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Anna Drijver, Jett Rebel en Sanne Langelaar, knipt en kapt ze bij internationale Fashionweeks en werkt ze mee aan fashion- en beauty shoots voor toonaangevende magazines. We zijn dan ook trots dat Floor vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Volg Floor op Instagram om regelmatig geïnspireerd te worden door haar creaties!

liefs, Floor ,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer