Guest editors

Hair by Floor: Je haar als statement piece

Floor, 19 september 2016

Hair by Floor: Je haar als statement piece

Ongeveer eens per maand mag ik op deze plek kwijt wat ik nu het allermooiste, coolste of misschien juist het raarste haar van dit moment vind. Een heerlijke traditie, want dan kan ik alle ideeën en gedachten over haar even lekker ergens kwijt. Deze ronde kom ik met een cliché quote, maar ik beloof je dat deze trend allesbehalve uitgekauwd zal zijn. “Bigger is better!”

Blog Floor

'En wat is dan het ultieme haar? Haar met textuur en grote beweging!'

Ik schreef er al eerder over, maar de modewereld (en dus vaak automatisch ook de haarwereld) is in een maximalistische bui. Overdrijven is niet langer iets negatiefs, zolang het natuurlijk cool blijft. Veel inspiratie leek dit seizoen te komen van superhelden, videogames en topsport. Krachtig dus, opvallend en met een kleine knipoog. Kortom: prima dat-wil-ik-ook-materiaal. En wat is dan het ultieme haar? Haar met textuur en grote beweging! Op de catwalks zie je steeds vaker niet 1 gedicteerde haarlook, maar schoonheden met een specifieker uiterlijk zoals bijvoorbeeld een grote afro.

Blog Floor

Imaan Hammam als inspiratie

Nu snap ik ook heus wel dat een afro niet voor iedereen is weggelegd, maar we kunnen de prachtige Imaan Hammam wel als inspiratie gebruiken en onze diffuser van stal halen of anders druk aan het twisten slaan met een flinke dosis salt spray. Heb je binnenkort een feestje, ben je bereid om wat tijd in je hairdo te stoppen en ga je voor niets minder dan enorm haar? Denk dan eens aan deze tijdslurpende, maar statement verzekerende techniek…

Blog Floor

In 8 stappen big hair

#1 Prep je haar met versteviging en blaas het droog
#2 Pak dunne plukken haar en bewerk ze met flexibele haarspray
#3 Draai de pluk in strakke 8 vorm om een gladde steekspeld tot de gehele pluk af is
#4 Werk op deze manier het hele haar af
#5 Houd nu even de stijltang op alle bewerkte plukken
#6 Haal de spelden eruit
#7 5 minuten borstelen
#8 OOOO MMM GGGG!!!

Aan de slag

Remington D5216 Shine Therapy Dryer haardogerRemington wehkamp.nl
€ 32,99 € 24,99
L'Oréal Paris Elnett Satin Diamant Fixation haarlak - 300mlL'Oréal wehkamp.nl
€ 6,99 € 5,52
REMINGTON S5505 PRO-Ceramic Ultra Hair StraightenerRemington StijltangMediaMarkt
€ 33,99
MARLIES MÖLLER STYLE HOLD CRYSTAL SHINE LACMARLIES MÖLLER MYSC parfumerie
€ 25,45 € 22,91
The Wet Brush - Purple Rose SkullThe wet brush The Make Up Spot
€ 17,95
Macadamia Control Hairspray 300mlMacadamia The Make Up Spot
€ 18,00

Over Floor Kleyne
Floor Kleyne (32) is creative director en haarstylist. Zo zet ze regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Anna Drijver, Jett Rebel en Sanne Langelaar, knipt en kapt ze bij internationale Fashionweeks en werkt ze mee aan fashion- en beauty shoots voor toonaangevende magazines. We zijn dan ook trots dat Floor vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Volg Floor op Instagram om regelmatig geïnspireerd te worden door haar creaties!

liefs, Floor ,

Lees meer