Guest editors

Hair by Floor: Je haar als statement piece part II

Floor, 22 oktober 2016

Hair by Floor: Je haar als statement piece part II

Dit seizoen kun je je haar wederom transformeren in zo’n beetje elke denkbare kleur. Zelfs de meest verantwoorde celebs zoals Diane Kruger en Gigi Hadid maakten al eens een kleurrijke appearance op de rode loper. Maar waar voorheen de meest populaire statement kleur duidelijk roze was, lijken tinten als blauw en groen het stokje nu over te nemen.

Floor Kleyne

Shot of colour

Maar trends blijven trends, dus ook dit seizoen zien we een nieuwe interpretatie van de crazy colour trend: de nieuwe manier om op dit moment een felle kleur in je haar te dragen is namelijk juist wat zuiniger gedoseerd voor een wat meer winterse en ook meteen chiquere look. Combineer bijvoorbeeld natural blonde highlights met wat ijsblauwe freelights (uit de vrije hand geplaatste highlights) in je punten à la Gigi of geef je koperkleurige coupe een shot of colour met een koraalkleurige pony. Zorg er in ieder geval voor dat er niet teveel gebeurt qua kleur in je haar, waardoor je shot of colour echt een statement op zich kan zijn. Super handig ook, want je bestaande kleur kan blijven, maar wordt hierdoor nog meer eigen.

Floor Kleyne

Je kleur als meerwaarde

Twijfel je waar je jouw shot of colour zou willen hebben? De meest logische wijze is bedenken wat je graag zou willen accentueren. Misschien je ogen, de scherpe lijn in je coupe of juist de rommeligheid van je hair do. Heel tof, want je kleur krijgt dan een meerwaarde en hij wordt nog unieker.

Floor Kleyne

Houd je kleur mooi

Met een gedoseerd kleurrijk haarseizoen voor de boeg, heb ik nog een paar handige tips en tricks. #1 Vergeet niet de juiste colour care. Vraag je kapper bijvoorbeeld om een beetje kleurpigment toe te voegen aan je lievelingsshampoo, zodat je je kleur blijft opfrissen bij het wassen. #2 Check meteen even of je shampoo sulfaatvrij is (sulfaat is een stof die je shampoo lekker laat schuimen, maar er ook voor zorgt dat je kleur sneller vervaagt). Zo heb je nog langer plezier van jouw shot of colour!

Het beste voor je kleur

Balmain Volume ShampooBalmain Make-upde Bijenkorf
€ 24,00
Kiehl's Sunflower Color Preserving Deep Recovery Pak - conditionerKiehl's Beautyde Bijenkorf
€ 33,50
Mizani True Textures Curl moisture replenish shampoo 250mlMizani Lecostore
€ 15,95 € 14,95
L'Oréal Paris Elvive Extraordinairy Oils Low Shampoo - 400 mlL'Oréal Shampoowehkamp.nl
€ 7,04
Kiehl's Damage Repairing & Rehydrating ConditionerKiehl's Beautyde Bijenkorf
€ 24,00
Kiehl's Sunflower Color Preserving ConditionerKiehl's Beautyde Bijenkorf
€ 42,00

Over Floor Kleyne
Floor Kleyne is creative director en haarstylist. Zo zet ze regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Anna Drijver, Jett Rebel en Sanne Langelaar, knipt en kapt ze bij internationale Fashionweeks en werkt ze mee aan fashion- en beauty shoots voor toonaangevende magazines. We zijn dan ook trots dat Floor vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Volg Floor op Instagram om regelmatig geïnspireerd te worden door haar creaties!

liefs, Floor ,

Lees meer