Guest editors

Hair by Floor: Haarinspiratie uit films

Floor, 19 februari 2017

Hair by Floor: Haarinspiratie uit films

Modeshows, haarshows en tutorials; we kennen allemaal de vaste kanalen wel voor de nieuwste haarinspiratie. Vandaag eens een ander soort haarinspiratie en daardoor zeker niet minder favoriet: haarinspiratie uit films.

Blog Floor

Van super strakke bobs tot lang en weelderig haar; als je goed oplet tijdens je volgende bioscoopbezoek of avondje Netflixen kun je genoeg inspiratie van je beeldscherm halen. Benieuwd wat mijn favorieten zijn? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet! 

Edna Mode | Wednesday Addams

Haarinspiratie films

Edna Mode, de modediva uit de animatiefilm “The incredibles”, draagt een zwarte minimalistische boxbob (=superstrakke vierkante bob met pony) die zijn succes al eens bewees bij Cleopatra.

Ook Wednesday van de Addams family draagt zwart haar, dat bij haar extra spectaculair oogt door haar porseleinen huidje. In combinatie met twee simpele meisjesachtige vlechten krijg je een waanzinnig leuk contrast.

Lisbeth Salander | Amélie Poulain

Haarinspiratie films

The girl with the dragon tattoo draagt in beide versies (er is een Zweedse en een Amerikaanse versie van de film. I loooove het haar in de versie waarin Rooney Mara de vertolking van Lisbeth doet) een (wederom) ravenzwarte coupe die het midden houdt tussen grunge en punk.

Ben je op de Franse je ne sais quoi tour met je look, dan is de look van Amélie uit de gelijknamige film echt iets voor jou. Coolness gegarandeerd met deze natuurlijke bruine korte bob met micro bang.

Galadriel | Evey Hammond

Haarinspiratie films

Naast het feit dat Galadriel uit The Lord of The Rings er in z’n geheel abnormaal mooi uitziet, is het haar ook perfect: eindeloos lange poederblonde golven in een strakke middenscheiding waar haar elvenoortjes prachtig tussenuit piepen.

Evey uit V for Vendetta scheert op een moment in de film haar hoofd kaal en het staat haar prachtig. Waar een kaal hoofd voor vrouwen jaren geleden nog best een ding was, zijn er nu steeds meer vrouwen die het rocken.

Waar het weer even wat minder schitterend is momenteel, schitteren deze coole coupes straks op je scherm, terwijl jij je wellicht laat inspireren om heel misschien ook een nieuwe look te nemen. Ik ben benieuwd…

Over Floor Kleyne
Floor Kleyne is creative director en haarstylist. Zo zet ze regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Anna Drijver, Jett Rebel en Sanne Langelaar, knipt en kapt ze bij internationale Fashionweeks en werkt ze mee aan fashion- en beauty shoots voor toonaangevende magazines. We zijn dan ook trots dat Floor vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Volg Floor op Instagram om regelmatig geïnspireerd te worden door haar creaties! 

liefs, Floor ,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer