Guest editors

Hair by Floor: Eerste hulp bij volumeloos haar

Floor, 19 maart 2017

Hair by Floor: Eerste hulp bij volumeloos haar

Mijn zoontje van 3 wil plat haar. Ik niet. Net zoals eigenlijk iedereen die ik ken. Sterker nog: veel van mijn klanten zijn 'allergisch' voor plat haar. Volume is wat we willen!

Volume in je haar

Welke shampoo werkt het best? Is conditioner echt nodig? Wanneer gebruik je stylingsproducten? En vooral: welke tips en tricks die ik bedacht voor een volumineus voorjaar zijn praktisch en perfect als je niet heel veel tijd hebt in de ochtend? Of als je juist wel tijd hebt, dat kan natuurlijk ook! Ik heb ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

In 6 stappen volumineus haar

#1 Shampoo Dit is haast een geloofsovertuiging; een goede shampoo is echt een must. Het gaat echt niet alleen om een goede coupe en een hoop spul erin. Thickening shampoos bevatten minder olie en geven daarom meer volume. Shampoo’s voor droog haar geven over het algemeen het minst volume, omdat vocht gladmakend werkt.

#2 Conditioner Hoewel hierin wat mij betreft de shampoo echt de hoofdrol heeft, is een conditioner zeker belangrijk. Met proteïne snoep je aan twee kanten: verzorging en stevigheid. Gebruik weinig en nooit op de hoofdhuid. 

Volume in je haar

#3 Stylingsproducten Wil je het product duidelijk in je haar voelen, gebruik het dan op (bijna) droog haar. Voor een meer subtiel effect gebruik je het direct na het wassen op handdoek droog haar. Bedenk ook; hoe dikker het product van textuur is, hoe zwaarder je haar ervan wordt.

#4 Föhnen Föhnen is als toveren. Niet föhnen kan ook hoor, maar als je snel plat haar hebt, bedenk dan: als je niet föhnt mag je haar zelf kiezen hoe het opdroogt en dan is zwaartekracht niet je beste vriend. 

Volume in je haar

#5 Afdelen is zoiets als het verdelen van je haar in verschillende secties tijdens het föhnen. Zeer effectief (want je kunt gemakkelijker je wortels föhnen en die zorgen voor volume) en niet zo ingewikkeld als het klinkt. Doe dit met klemmen die lijken op een haaienbek.

#6 Ronde borstels zijn voor pro’s en de lucky few die talent hebben voor föhnen. Anders lekker links laten liggen en van genieten tijdens je bezoekjes aan de kapper. Dan blijft dat ook speciaal.

Als je bovenstaande tips ter harte neemt, ruik ik succes. Good luck!

I can't hear you over the volume of my hair

Redken Pureology Pure Volume Shampoo 250mlRedken Lecostore
€ 18,50 € 15,50
Balmain Shampoo VolumeBalmain ShampooMYSC parfumerie
€ 22,95
LECO 5 cm Keramische Borstel (verkrijgbaar in verschillende afmetingen) 1 stLeco Douglas
€ 16,95
TONI&GUY Cleanse droogshampoo - 250 mlToni & Guy wehkamp.nl
€ 11,99
Carmen HD 5500 fohn pro performanceCarmen Conditionerwehkamp.nl
€ 59,99 € 47,99
Nanogen Conditioner voor de man , 240 mlNanogen Lecostore
€ 21,95

Over Floor Kleyne
Floor Kleyne is creative director en haarstylist. Zo zet ze regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Anna Drijver, Jett Rebel en Sanne Langelaar, knipt en kapt ze bij internationale Fashionweeks en werkt ze mee aan fashion- en beauty shoots voor toonaangevende magazines. We zijn dan ook trots dat Floor vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Volg Floor op Instagram om regelmatig geïnspireerd te worden door haar creaties!

liefs, Floor ,

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer