Guest editors

Hair by Floor: Een ode aan de pony

Floor, 19 juli 2016

Hair by Floor: Een ode aan de pony

Pony’s rule! Dat hebben ze naar mijn mening altijd gedaan, maar deze zomer zijn ze ook weer favoriet onder de modepopulatie.

Floor Kleyne

En juist daarom leek het me leuk om ons ponyperspectief (door de jaren heen) eens heel breed te maken. Ik zet de vier mooiste, hipste en coolste pony hair do's én hun ambassadrices op een rij. Aan jou de keus: voor welke pony ga jij?

Microbangs 2.0

Kiki Willems

Ambassadeur: Nederlands topmodel Kiki Willems. Microbangs zagen we al eerder, maar dit seizoen is hij indrukwekkender dan ooit. Namelijk: bewust iets te kort en het liefst geknipt met de keukenschaar (of zo ziet het er in ieder geval uit). Voor de drager (die durft) misschien wel de meest relaxte pony: je hoeft namelijk nooit te checken of hij goed zit, omdat het namelijk de bedoeling is dat hij niet goed zit.

Bot

Rooney Mara

Ambassadeur: Rooney Mara. Ik ben fan van deze look en vooral van deze look bij Rooney Mara. Alles klopt: die prachtige minimalistische ravenzwarte kleur, haar super chique porseleinen huid en dan die coole pony!

Warrig

Caroline de Maigret

Ambassadeur: Caroline de Maigret. Waanzinnige look, omdat je door de rauwheid en het ongepolijste ervan meteen de uitstraling krijgt dat je graag een beetje lol trapt in je leven. Very anti diva!

Het gordijntje

Alexa Chung

Ambassadeur: Alexa Chung. Een sexy variant van de pony, voor zij die een voorkeur hebben voor een vrouwelijke look. In het geval van Alexa extra leuk en inspirerend, omdat haar stijl erg quirky en een soort van bewust anti sexy is.

Kortom; met een pony boven je ogen ben je ineens de trotse bezitster van het hoofdingrediënt voor een super-boho-cool-beach look. Het geeft je look de kracht van een totale make-over, maar is ergens nog steeds understated doordat de rest van je haar nog prima kan wapperen in de wind. Bijkomend voordeel: het statement in je look zit hem in de pony, dus de aandacht wordt direct naar je ogen getrokken. Handig, tijdens je volgende flirt / verover move…

Over Floor Kleyne
Floor Kleyne (32) is creative director en haarstylist. Zo zet ze regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Anna Drijver, Jett Rebel en Sanne Langelaar, knipt en kapt ze bij internationale Fashionweeks en werkt ze mee aan fashion- en beauty shoots voor toonaangevende magazines. We zijn dan ook trots dat Floor vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Volg Floor op Instagram om regelmatig geïnspireerd te worden door haar creaties!

liefs, Floor ,

Lees meer