Guest editors

Hair by Floor: Deze haartrend is niet voor mietjes

Floor, 18 april 2016

Hair by Floor: Deze haartrend is niet voor mietjes

Als collega’s of klanten mijn stijl omschrijven dan hoop ik altijd dat ze zeggen dat ik uniek haar maak dat de persoonlijkheid van mijn klant versterkt. Vooral dit seizoen hoeft mijn clientèle zich hier vooral geen zorgen over te maken, want hoewel mijn fascinatie voor bijzondere persoonlijkheden al vast stond, is het nu hot, hot, hot!

Rainbow haar

Een viering van vernieuwing

Designers lijken duidelijk te willen maken dat het vooral niet meer de bedoeling is dat we ons regels laten opleggen op het gebied van mode en stijl. Vervolgens lijken ook topmodellen en celebs nog meer te verlangen naar een eigen signature look die met een dosis fantasie is samengesteld, waardoor onze waardering voor het sterke individu nog meer groeit. Kortom: fantastisch! Bij deze een viering van vernieuwing, maar tegelijkertijd ook een ode aan het herontdekken en waarderen van het vertrouwde. En dan het liefst tegelijkertijd, waardoor een te gekke eigen stijl ontstaat.

Rainbow haar

Rainbow hair

Best logisch is het voor mij dan ook dat in een seizoen waar een eclectische stijl geëerd word, het rainbow hair een frisse doorstart maakt, met uiteraard de meest creatieve en mysterieuze spin offs. Want als er één look is die mogelijkheden geeft om er een unieke eigen variatie op te maken, dan is het wel rainbow hair. Stof tot nadenken dus….

Rainbow haar

De million dollar question is nu dus: ga jij overstag?

En zo ja; hoe ziet jouw unieke rainbow look er dan uit? Ik geef je alvast een paar punten om over na te denken...

#1 Heb jij een feature in je gezicht waar je heel trots op bent? Plaats dan een “pop” of colour op een slim gekozen plaats, waardoor dit kenmerk nog meer in het oog springt. #2 Vind jij rainbow hair leuk, maar ben je van nature wat introvert en daarom liever niet te opvallend aanwezig? Denk eens aan een geheime kleurshot onder je haar. #3 Ben je een trendsetter en wil je iets dat niemand heeft? Vraag je haarstylist om te gaan voor mengkleuren, waardoor uniekere karakters ontstaan. What about lavendel, zalm en bijvoorbeeld oker?

Vooral in de creativiteit van een haarkleur, het liefst custom made natuurlijk, dat door een fun en fearless denkwijze past als een handgemaakt jasje, vind je jouw unieke personality. Durf jij deze trend aan? 

Over Floor Kleyne
Floor Kleyne (32) is creative director en haarstylist. Zo zet ze regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Anna Drijver, Jett Rebel en Sanne Langelaar, knipt en kapt ze bij internationale Fashionweeks en werkt ze mee aan fashion- en beauty shoots voor toonaangevende magazines. We zijn dan ook trots dat Floor vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Volg Floor op Instagram om regelmatig geïnspireerd te worden door haar creaties!

liefs, Floor ,

Lees meer