Guest editors

Hair by Floor: De meest verleidelijke haartrend voor deze lente

Floor, 19 maart 2016

Hair by Floor: De meest verleidelijke haartrend voor deze lente

Tot een aantal weken geleden dacht ik een aardig vastgeroeste minimalist te zijn geworden als het gaat om stijl. Altijd dezelfde tote bag om mijn arm, zwarte loafers aan mijn voeten, een sportbeha aan op dagen dat ik niet eens in de buurt was van de gym en zelfs mijn vakantiekoffer werd steeds lichter. Maar ik merk dat ik zin heb om me op nieuw stijlterrein (en vooral haarterrein) te gaan begeven. Zo kleurde ik onlangs mijn trouwe klant Marcia (zangeres van de te gekke band The Bells of Youth) roze. En wel een soort goud-zalmig-roze om precies te zijn.

Floor Kleyne

Vrouwelijk en een tikje stout

Andere aanleiding is een nieuwe flow in modeland, die ik een mooie aanvulling vind op ieders stijl: sexy, vrouwelijk en een tikje bedroom boudoir. Lingerie-achtige dingetjes die gecombineerd worden met coole streetwear en dan het liefst met een paar van die leuke wijnrode lippen erbij. Wow. Eigenlijk is dat precies wat er nu ook gebeurt in haarland. Vrouwelijke (en een tikje stoute) haarkleuren die geïnspireerd lijken op je lingeriesetjes zijn de hotste trend voor deze lente.

Ronze hair

De mooiste haarkleuren van het moment

Ronze. Dit is een kleur die zich ergens begeeft tussen rood, bruin en blond. Het past het best bij de lichte tot medium huidtypes en is het mooist in een natuurlijke versie.

Strawberry blond. Ik vind dit een achterlijk mooie kleur die stiekem het mooist is als je hem van nature hebt, maar die door een goede colorists zeker te evenaren is door de juiste verhouding te kiezen tussen blond en een zachte zalm-koper tint.

Pale blush. Deze subtiele, maar lichte optie vraagt helaas wel om een geblondeerde ondergrond. Maar hij geeft dan ook wel een knapperd van een resultaat.

Strawberry blond

Sexy slaapkamer haar

Voorheen waren kleuren met een hint van roze of koper vaak gelinkt aan de wat alternatievere types, maar het te gekke aan deze trend vind ik juist dat het heel volwassen en vrouwelijk is. Combineer ze dan ook vooral eens met heel sexy slaapkamer haar, zoals bijvoorbeeld de faux-bob. De houdbaarheid van deze kleuren is altijd wel een uitdaging, omdat warme pigmenten als koper, rood en ook roze sneller vaal worden dan bijvoorbeeld natuurtinten. Het goede nieuws is dat dat bij deze trend juist mag! Wanneer de kleur net iets valer of fletser wordt zie je er (als de techniek en het recept van goede kwaliteit was) echt niet meteen onverzorgd uit. Het geeft dan net dat vintage randje…

Kortom: de eerste zonnestralen vragen om een hint van kleur en een heleboel vrouwelijkheid. Wie doet er mee? 

Over Floor Kleyne
Floor Kleyne (32) is creative director en haarstylist. Zo zet ze regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Anna Drijver, Jett Rebel en Sanne Langelaar, knipt en kapt ze bij internationale Fashionweeks en werkt ze mee aan fashion- en beauty shoots voor toonaangevende magazines. We zijn dan ook trots dat Floor vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Volg Floor op Instagram om regelmatig geïnspireerd te worden door haar creaties!

liefs, Floor ,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer