Guest editors

Hair by Floor: De aantrekkingskracht van korte coupes.

Kristel, 19 mei 2016

Hair by Floor: De aantrekkingskracht van korte coupes.

Ik weet het nog als de dag van gisteren toen ik dacht: “Had ik nou maar naar mijn gevoel geluisterd.” Zo’n 10 jaar geleden, ik was salonmanager in een salon in Deventer, moest en zou ik een graduated bob. Destijds was dat very Posh Spice maar die had toen echt niet dat mode-fingerspitzengefühl dat ze nu heeft. Om maar even aan te geven dat het nooit een goed idee is geweest is. Ik was ervan overtuigd dat lang haar saai was. If only I knew... Want ik zou een paar uur later een moord doen om mijn lange haar weer terug te krijgen.

Verslaafd aan lang haar

Haar faux-pas

Herkenbaar? Ik hoor namelijk vaak vergelijkbare verhalen als ik mensen vraag naar hun grootste haar-faux-pas en ik smul ervan. Niet uit leedvermaak, maar omdat ik het bere-interessant vind dat zoiets als haar zo’n groot effect kan hebben op ons zelfvertrouwen en beeld van onszelf.

Verslaafd aan lang haar

100 redenen voor lang haar

I love hair. Niet alleen voor mijn werk, maar ook op mijn hoofd. Ik voel me met veel (en vooral lang) haar sexier, slanker, mijn vierkante hoofd voelt ovaler en zo schieten er nog lukraak honderden redenen door mijn hoofd om lang haar te hebben. Maar soms, en het lijkt verdorie steeds vaker voor te komen de laatste tijd, komt er een trend, model, celeb of een “gewone” Jane Doe op straat voorbij met een coupe die dan zo achterlijk cool is, dat ik besluit dat kort haar het helemaal is. Hebben jullie de buzzcuts (superkort geschoren haar) en micro bangs (korte pony’s) op de catwalk gezien dit seizoen? Ik weet niet wat het is, maar dat rebelse is toch hebberig makend?

Verslaafd aan lang haar

Saint Lauren inspired cut

Laatst had ik het weer, toen ik übercoole online influencer Linda Tol een shaggy Saint Laurent inspired cut gaf en ze vervolgens een foto postte waar ze op een Milanees terras met haar bad ass pikzwarte zonnebril nippend aan haar latte, haar nieuwe (alles behalve heel lange) sexy haar rockte… Toch maar weer kort dan?

Over Floor Kleyne
Floor Kleyne (32) is creative director en haarstylist. Zo zet ze regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Anna Drijver, Jett Rebel en Sanne Langelaar, knipt en kapt ze bij internationale Fashionweeks en werkt ze mee aan fashion- en beauty shoots voor toonaangevende magazines. We zijn dan ook trots dat Floor vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Volg Floor op Instagram om regelmatig geïnspireerd te worden door haar creaties!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer