Guest editors

Hair by Floor: coole feestkapsels

Floor, 19 december 2015

Hair by Floor: coole feestkapsels

Remember Floor? Floor Kleyne (31) is creative director en haarstylist. Zo zet ze regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Anna Drijver, Jett Rebel en Sanne Langelaar, knipt en kapt ze bij internationale Fashionweeks en werkt ze mee aan fashion- en beauty shoots voor toonaangevende magazines. We zijn dan ook trots dan Floor vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Ik geef het woord aan Floor! 

Hoewel het heel logisch lijkt voor een hairstylist om rond december met een mok thee eens heerlijk te gaan zitten mijmeren over de haartrends voor de feestdagen, is het voor mij altijd weer een uitdaging. Niet omdat ik niet van feestdagen houd, integendeel zelfs, maar eerder omdat ik het gemiddelde feesthaar altijd een beetje moeilijk vind. Hoe mijn ideale feesthaar eruit ziet? Lees mee!

floor

Perfecte imperfectie

'Goed' haar is in mijn beleving sexy, vaak door een perfect geplaatste imperfectie. En het moet de drager vooral knapper maken. En daar gaat het in mijn beleving nog wel eens mis. Maar om hier nu en plein public het Nederlandse feesthaar te bekritiseren, terwijl ik op acht van de tien dagen, feestdag of niet, mijn undone niets-aan-de-hand-haar tevoorschijn tover? Dat zou niet creatief zijn. Kortom, ik had food for thought en een uitdaging: coolness brengen in hairdo’s voor de feestdagen! Het resultaat? Twee feestkapsels en uitleg waarmee je de coolste chick van het kerstdiner zult zijn. 

Two textures

two textures

#1 Verdeel een hitte bescherming door handdoek droog haar en föhn het droog. #2 Zet een driehoek aan de contour bij je voorhoofd vast met een klem en bewerk de rest van je haar grof met een stijltang voor een natuurlijk stijl effect #3 In het haar dat in de klem zat maak je, nadat je de pluk met haarlak bewerkt hebt, met een krultang met een redelijk fijne diameter een slag aan de bovenkant tot de helft van je haar #4 De onderste helft van diezelfde plukken maak je weer natuurlijk stijl met de stijltang #5 Borstel nu de slag uit met een flat brush en geniet van je moderne 70’s party look!

Braun ST780 SensocareBraun Coolblue
€ 72,99
L'Oréal Paris Elnett Satin Extra Sterk Haarspray 75 mlL'Oréal The Make Up Spot
€ 2,50
Max Pro Twist Black 19mmMax Professional Coolblue
€ 62,99

Rock 'n roll quiff

rock 'n roll

#1 Bewerk je haar met een lichtgewicht mousse voor een vol effect en föhn je haar droog #2 Zet de bovenkant van je haar vast met een klem en maak in de rest van je haar een hoge, strakke staart op kruinhoogte #3 Zet de staart met steekspeldjes vast in een rommelige knot en trek ook aan de zijkant van je hoofd een paar plukken los, voor een edgy gevoel #4 Blaas nu met een föhn op de hardste stand het overige haar alle kanten op (in opwaartse richting) terwijl je met zeer sterk fixerende lak tegen je haar aan sprayed #5 Ga op deze manier door tot je een toffe vorm gevonden hebt voor je edgy quiff. 

Syoss Volume Lift MousseSyoss The Make Up Spot
€ 3,95
BaByliss PRO SL Ionic Föhn 1800WBaByliss PRO The Make Up Spot
€ 62,95
Kerastase Couture Styling laque couture 300 mlKerastase Lecostore
€ 28,00 € 24,00

Lees ook: Mommy blogger Tess bereidt zich met haar dochter Yasmine voor op de feestdagen. 

Credits foto 1: Fotografie: Dilani Butink. Styling: Dilani Butink. Make up: Jessica Scholten @ House of Orange. Haar: Floor Kleyne @ Angelique Hoorn management. Haar assistant: Romy van Ree. Credits foto 2: Fotografie: Dilani Butink. Styling: Sofija Rybakovaite. Make up: Jessica Scholten @ House of Orange. Haar: Floor Kleyne @ Angelique Hoorn management. Haar assistant: Rik Goedhart @ Salon B Almere.

liefs, Floor ,

Lees meer