Guest editors

Hair by Floor: Ben jij klaar voor de schaar?

Floor, 19 november 2016

Hair by Floor: Ben jij klaar voor de schaar?

In de donkere en gure seizoenen van het jaar heb ik vaak last van gebroken nachten omdat mijn kids door het dolle heen zijn in verband met de komst van Sinterklaas, krijg ik spontaan huidstress omdat mijn huid dat fijne zonnetje mist en heb ik geen idee wat ik aan moet omdat het buiten koud is maar ik het tijdens het föhnen áltijd heet krijg. En to top it all of werkt mijn haar standaard niet mee en trakteert het me dagelijks op zowel pluis, klitten als gekke knikken. Nu ben ik gelukkig haarstylist, waardoor ik m’n trukendoos open kan trekken en m’n haar uiteindelijk toch de baas ben, maar er zijn momenten dat ik er toch heel graag een schaar in zou zetten....

Blog Floor

Net zoals Heather Kemesky

Ja hoor, daar is -ie weer: mijn overweging om toch van m’n signature blonde undone bos haar af te stappen en een te gekke - korte - coupe te nemen. Daar komt nog eens bij dat er eigenlijk geen geschikter moment is dan nu, want zo’n sterke coupe brengt een december party outfit pas écht tot leven! En als er dan een coupe is waarvan ik zou willen dat ik het aan zou durven, dan is het die van topmodel Heather Kemesky wel. Als je haar coupe zou analyseren en ontleden komt het er misschien wel op neer dat alle elementen an sich zo “uncool” zijn, dat ze samen extreem cool worden. Hoe eigenwijs om een microbang (korte pony boven je wenkbrauw) te combineren met een lengte die het midden houdt tussen een korte coupe en een bob?

Floor Kleyne

"Durf een stukje van je karakter te laten zien door middel van je haar."

Denk jij ook na over de schaar? Kijk dan eens verder dan de gebaande paden en durf een stukje van je karakter te laten zien door middel van je haar. Zomaar even wat ideetjes… #1 Is jouw stijl supervrouwelijk? Voeg eens een beetje Brigitte Bardot volume toe aan je kruin door die iets korter te laten knippen dan gewoonlijk. #2 Ben jij all about fashion? Dan is de Heather Kemesky statement coupe misschien wel aan jou besteed. #3 Ben je juist een romantische ziel? Voeg dan eens een klein subtiel Jane Birkin pony-tje toe aan je look.

Ja hoor, ik ben klaar voor de schaar. Doe je mee?

Over Floor Kleyne
Floor Kleyne is creative director en haarstylist. Zo zet ze regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Anna Drijver, Jett Rebel en Sanne Langelaar, knipt en kapt ze bij internationale Fashionweeks en werkt ze mee aan fashion- en beauty shoots voor toonaangevende magazines. We zijn dan ook trots dat Floor vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Volg Floor op Instagram om regelmatig geïnspireerd te worden door haar creaties!

liefs, Floor ,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer