Guest editors

Hair by Floor: Allemaal aan de messy hair do

Floor, 20 februari 2016

Hair by Floor: Allemaal aan de messy hair do

Wij Nederlanders staan erom bekend om als geen ander volkje out there een groot gedeelte van ons leven door te brengen op de fiets. En alsof dat niet uitdagend genoeg is, staat ons landje niet bepaald bekend om het zonnige weer. Kortom: reden genoeg voor een blog over fashionable haar dat bestand is tegen wind, regen, sjaals en centrale verwarming!

Floor Kleyne

Weer-en-wind-proof

Er zijn wat mij betreft twee manieren om je haar weer-en-wind-proof te maken. Je kunt kiezen voor the easy way en alles strak vastzetten, zodat de weergoden er geen (zichtbaar) effect op hebben. Of je gaat voor the hard way door een concept te bedenken waarbij wind en soms zelfs regen een positief effect zouden kunnen hebben op je kapsel. Ga in dat laatste geval voor een prettig-zooitje-ongeregeld-look met veel textuur en neem als proviand steekspeldjes mee naar je bestemming, voor een nodige touch up.

Floor Kleyne

The Return Of The Scrunchie

Over proviand gesproken… Een ander item dat eigenlijk niet mag ontbreken in je kast met haarspullen: een verzameling vrolijke scrunchies! I know, de scrunchie werd jarenlang beschouwd als een ordinair en vooral heel erg afgeschreven haaraccessoire, maar krijgt dit seizoen met de 80’s revival een tweede leven. Gebruik de scrunchie bijvoorbeeld om je haar in op te twisten als je je in heftig weer bevind. Doordat zo’n scrunchie bekleed is met stof, laat hij (in tegenstelling tot het gemiddelde elastiek) geen afdrukken achter in je haar. Het resultaat? Geen afdrukken maar wél een messy wave, door de combi van getwist haar met wind. Ook een fijne optie: met scrunchie en al achter je bureau schuiven. Hij werkt het best in een simpele hoge staart.

Floor Kleyne

Nonchalant en rauw haar

Voor mij is nonchalant (en liefst ook wat rauw) haar maken eerder regel dan uitzondering en dus werk ik graag met coole, snelle hairdo’s en variaties voor mijn klanten. Een leuk voorbeeld: vorige week had ik een fotoshoot en de fotografe (Imke Panhuijzen) had me gevraagd om haar te maken dat eruit zag alsof iemand een wilde nacht gehad had, maar dan met een romantische twist en uiteraard ook een hoog modegevoel. Ons model Japke had behoorlijk dun haar, dus besloot ik de onderste helft van haar haar te bewerken met een crimper (wafeltang) voor vol en wollig haar. Uiteindelijk konden we op de set allerlei snelle variaties maken zoals een heel wild hoog knotje (check mijn Instagram voor het resultaat). Supercool! Kortom: heb jij na je werk nog een feestje, maar is door de regen al het volume uit je haar? Laat je haar dan op je werk opdrogen in een los knotje en bewerk je haar net voor je naar het feestje gaat al touperend in 5 minuten even met de crimper. Succes gegarandeerd! 

Over Floor Kleyne
Floor Kleyne (31) is creative director en haarstylist. Zo zet ze regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Anna Drijver, Jett Rebel en Sanne Langelaar, knipt en kapt ze bij internationale Fashionweeks en werkt ze mee aan fashion- en beauty shoots voor toonaangevende magazines. We zijn dan ook trots dat Floor vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Volg Floor op Instagram om regelmatig geïnspireerd te worden door haar creaties!

liefs, Floor ,

Lees meer