Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Haar bleken? 6 dingen die je van tevoren wil weten

Kristel, 01 januari 2018

De zomer is in aantocht en dat betekent vooral een heleboel positieve dingen, namelijk: warme dagen, lange avonden, bruine benen en lichte haren. De warme dagen, lange avonden en bruine benen komen grotendeels vanzelf, maar niet iedereen is gezegend met een haarkleur die lichter wordt in de zon.

Gelukkig kun je tegenwoordig bijna alles kopen, zo ook een zomerse coupe. Grijs en asblond haar zijn nog altijd hartstikke hot. Menig meisje droomt van een kapsel met blond haar en die droom is vrij makkelijk te verwezenlijken. Even een bezoekje aan je favoriete kapper en voilà: jouw kapsel is helemaal zomerproof. Je kunt natuurlijk ook de handen uit de mouwen steken en zelf je haar bleken, het is maar net wat jij wil. Wil jij voor de zomer je haar kleuren? Houd dan rekening met deze zes dingen.

Do blondes have more fun?


#1 Styling

Wil jij je haar bleken? Houd dan rekening met het feit dat door de waterstofperoxide je lokken een behoorlijke opdonder krijgen. Hierdoor kan de structuur van je haar veranderen. Bespreek daarom goed met je kapper voor welke haarstijl je gaat en zorg dat je het thuis ook zelf kunt toepassen. Je nieuwe hairdo kan je heel chic maken of juist trashy.

#2 Verzorging

Laat jij je haar bleken, dan is een goede verzorging key. De waterstofperoxide die je haar ontkleurt, brengt namelijk behoorlijk wat schade aan je lokken. Paars- en zilvershampoos gebruik je om de gele gloed uit je blonde en/of grijze haar te verwijderen, maar vergeet niet je haar ook te verzorgen met een voedend masker. Het is absoluut niet nodig om dure shampoo’s en maskers in te slaan, maar vraag je kapper wel om advies. Niet alle haarverzorgingsproducten zijn geschikt voor asblond, blond en/of grijs haar.

#3 Vermijd chloor

Een tip die je zeker kunt gebruiken als je deze zomer op vakantie gaat: vermijd zwembaden met chloor. Chloor is killing voor geverfd haar, helemaal als het om gebleekt haar gaat. Je grijze en (as)blonde lokken kunnen namelijk groen uitslaan door de chemische reactie tussen chloor en de waterstofperoxide waarmee jouw haren zijn gebleekt. Krijg je toch per ongeluk een plens chloorwater over je gekleurde coupe: geen paniek. Een flinke dot ketchup haalt de groene waas uit je haar.

#4 Look en feel

Switch jij van een donkere coupe naar een blond kapsel, wees dan voorbereid op de reacties van je omgeving. De kleding en make-up die je droeg voordat je besloot je haar te bleken, staan anders bij je nieuwe blonde kapsel. Kijk daarom uit dat jouw look er niet onnatuurlijk uitziet. Mensen zijn hard en zullen hun ongezouten mening geven, maar blijf altijd bij jezelf. If you feel good, you look good!

#5 Experimenteren

Tot nu toe klinken de gevolgen van je haar bleken vrij negatief. Dat is natuurlijk niet zo. Eenmaal je haar gebleekt naar een (as) blonde kleur? Dan kun je gemakkelijker experimenteren met andere uitwasbare kleuren. Superleuk voor het zomerse festivalseizoen!

#6 Huidskleur

Twijfel jij over het bleken van je haar naar een asblonde, grijze of blonde coupe, maar weet je niet zeker of de haarkleur bij jouw huidskleur past? False! Als het om blond haar gaat bestaan er veel verschillende kleurgradaties. Denk bijvoorbeeld aan platina blond, asblond, zomerblond, maar ook grijs haar creëer je door je haar eerst met waterstofperoxide te bleken. Bij iedere huidskleur past wel een blonde tint!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer