Guest editors

Grote Liefdes en het gevaar van werken bij Fashionchick.

Kristel, 30 mei 2015

Grote Liefdes en het gevaar van werken bij Fashionchick.

Kristel is de nieuwe redacteur van Fashionchick. In haar blogs vertelt ze je maandelijks over haar leven als mode verslaafde, Amsterdammer en dertiger.

Ik heb in mijn leven twee Grote Liefdes: mijn vriend en mode. In beide gevallen was het liefde op het eerste gezicht, al is de relatie met mode een stuk onstuimiger begonnen dan die met mijn vriend. Ik heb de mode best hard voor me laten knokken, ik gaf me niet zomaar gewonnen. Zo bevond ik me na het VWO nog in de ontkenningsfase en besloot ik psychologie te gaan studeren, mode kreeg aandacht in het weekend en werd verder eigenlijk wat verwaarloosd.

Kristel Kwast Fashionchick

"The heart wants what the heart wants."

Zoals dat gaat met Grote Liefdes kun je je verzetten wat je wilt maar the heart wants what the hearts wants. Zo ook in dit geval. In het laatste jaar van mijn studie sloeg de twijfel toe: wilde ik écht psycholoog worden? Mode lonkte naar me, probeerde me te verleiden met al haar schoonheid en ik zwichtte. Ik liet me kort daarop omscholen tot mode stylist en sindsdien is het dik aan. Ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed, ik krijg er nooit genoeg van. En daar zit nou net het probleem. Nooit. Genoeg. 

Werken als redacteur bij Fashionchick is in mijn ogen de meest fantastische baan die ik me kan wensen. Maar tegelijkertijd ook de gevaarlijkste. Zelfs zo gevaarlijk dat ik het eigenlijk niet meer dan terecht zou vinden als ik voortaan gevarengeld zou krijgen, een premie voor de risico’s die ik op dagelijkse basis loop. Dag in, dag uit word ik blootgesteld aan de hotste trends, de nieuwste kleding, de meest fantastische items in de sale en een hele berg knappe collega’s die allemaal hipper dan hip op kantoor verschijnen. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst geld over had aan het einde van de maand in plaats van andersom. 

Grote Liefdes

Tja, er zijn al heel wat mooie dingen voort gekomen uit deze Grote Liefde. Zo is daar mijn favoriete leren jas, mijn enorme verzameling jeans en een schoenencollectie om blosjes van op je wangen te krijgen. Mijn andere Grote Liefde (die heus op 1 staat!) snapt soms maar weinig van mijn woelige relatie met mode. Behalve als het om knappe lingerie gaat, dat snapt 'ie dan weer wel. 

Nooit genoeg

MICHAEL Michael Kors Trenchcoat khakiMichael Kors Zalando
€ 399,95 € 279,95
ONLY ONLDETA Blouse cloud dancerONLY Zalando
€ 29,95 € 23,95
Estee Lauder Pure Color Vivid Shine Lipstick  Lipstick 1 st.Estee Lauder Parfumswinkel
€ 26,00 € 20,80
Proenza Schouler PS11 Mini schoudertasProenza Schouler de Bijenkorf
€ 1.400,00 € 840,00
Topshop HAYDEN Boyfriend jeans blue denimTopshop Zalando
€ 54,95
Dune Alina pump met luipaardprintDune de Bijenkorf
€ 95,00

Ben jij ook zo shop verslaafd als ik? De leukste zomertrends 2015 shop je in de Fashion Finder.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Lees meer