Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
sale onderzoek
Fashion

Groot sale onderzoek: zó ver gaan vrouwen voor korting

Sarah, 03 januari 2019

Van de uitverkoop gaat ieder vrouwenhart sneller kloppen. Uit ons grote sale onderzoek blijkt dat het vrouwelijk geslacht er een hele hoop voor over heeft om haar favoriete kledingstukken voor minder te scoren.

Nu de sale in alle hevigheid is losgebarsten vonden wij het een mooi moment om te peilen hoe de gemiddelde vrouw denkt over al die kortingen. Wat blijkt? Hoe hoger de korting, hoe beter. We bewaren geld voor de sale, verwisselen stickers voor extra korting en houden alle kortingsdagen goed in de gaten. Lees gerust verder voor meer smeuïge kortingsfeitjes over de Nederlandse vrouw.

De feiten van het grote sale onderzoek op een rij

#1 Vrouwen zijn goed op de hoogte van kortingsdagen. 97% is op de hoogte van Black Friday en Cyber Monday en dit associëren we - natuurlijk - ook met shoppen. Bijna driekwart van de vrouwen shopt kleding tijdens deze dagen. 

#2 Tijdens de sale shoppen we in fancy winkels. We doen onze aankopen in de uitverkoop namelijk massaal bij merken die we normaal te duur vinden; 80% van de vrouwen doet dit. We gaan dan voor duurdere items zoals jassen en schoenen. Wel doen we vaker een miskoop (55%). 

#3 We geven met alle liefde wat meer uit. De helft van de ondervraagde vrouwen zegt meer geld in de sale uit te geven dan dat zij normaal doet en 40% legt daar geld apart voor. Een kleine meerderheid besteedt haar geld liever aan iets anders. Gemiddeld geven we tijdens de sale tussen de €100,- en €250,- uit.

#4 Hoe hoger de korting, hoe beter. Een derde van de vrouwen vindt een afprijzing pas aantrekkelijk als de korting 50% of hoger is. Ook gaan we massaal op zoek naar kortingscodes op het web, bijna driekwart van de vrouwen doet dit. Een kleine 10% stapt zelfs het vliegtuig in voor de buitenlandse sale.

#5 De uitverkoop is niet alleen maar rooskleurig. Tijdens de sale lopen de ergernissen hoog op. Stipt bovenaan: rommelige winkels. Drie kwart van de vrouwen stoort zich hier het meest aan. We zijn ook alles behalve gecharmeerd van lange rijen voor de kassa en paskamer en we ontvangen liever geen tegoedkaart als we een item retourneren. 

#6 Sjoemelen voor extra korting? Geen probleem. Gehypnotiseerd door de sale heeft 15% van de vrouwen eens een afprijzingssticker verwisseld voor extra korting. De magische kracht van uitverkoop, zullen we maar zeggen.

#7 We proppen ons zonder problemen in die té strakke jeans. Mocht het kledingstuk van onze dromen er niet meer in onze eigen maat zijn, wil één derde van de vrouwen best gaan voor een andere maat. Zelfs twee maten verschil zijn nog wel te overzien volgens deze groep vrouwen.

Onze favoriete sale items op een rij

Jeans 'ALEXYS '
 
€115.00 €129.00

Replay

Jeans 'ALEXYS '

4
Ga naar ABOUT YOU
Additions 664 FA1104 W04
 
€299.50 €599.00

Marc Cain

Additions 664 FA1104 W04

30
Ga naar Penninkhof Mode
Sweatshirt 'POM'
 
€28.90 €34.90

Noisy May

Sweatshirt 'POM'

10
Ga naar ABOUT YOU
leren overknee laarzen

NIET BESCHIKBAAR

Sacha

leren overknee laarzen

20
Ga naar Wehkamp
Long Ruffle Leopard Skirt - Red

NIET BESCHIKBAAR

My Jewellery

Long Ruffle Leopard Skirt - Red

209
Ga naar My Jewellery
Kiva imitatiebont jas

NIET BESCHIKBAAR

Spoom

Kiva imitatiebont jas

61
Ga naar Wehkamp

Psssst.. wist je dat het bij ons het hele jaar door sale is?

Welke stijl past bij jou? Doe de stijltest en maak kans op €2250,- shoptegoed!

Lees meer