Groen doen met Coca Cola voor Global Fashion

Advertorial
Deze maand staat Fashionchick in het teken van kleding van over de hele wereld. De Aziatische kimono, Scandinavische stijl en het Italiaanse leer komen allemaal voorbij. Wij houden van al dit moois van ver, maar als wij willen blijven genieten van mooie culturen, landen, materialen en mode dan moeten we met zijn allen goed zorgen voor de aarde waar we op leven. Go green for fashion!

Teaser

Opwarming van de aarde en uitputting van grondstoffen zijn problemen waar we liever niet tegen aan willen lopen. Groen doen is dus een must. En ecofabulous kan ook echt fabulous zijn. Coca Cola maakt groen doen een stuk makkelijker met de nieuwe PlantBottle fles! Deze fles wordt deels gemaakt van planten en is 100% recyclebaar! Het uiteindelijke doel is om in 2020 wereldwijd alle PET-verpakkingen te hebben vervangen voor de PlantBottle. Dus als je toch in de supermarkt het colaschap bezoekt, kies dan groen voor Coca Cola. Wil je meer doen dan alleen de Plantbottle kopen? Hier drie tips om makkelijk en leuk groen te doen:

 • Shop vintage! Tweedehands is helemaal hot. Ook kun je gemakkelijk je eigen kleding een tweede leven geven. Zet de schaar in de jurk die je nooit draagt en maak er een top van. En een jeans met hoogwater knip je een tweede leven in als shorts.
 • Is er echt geen tweede leven meer uit je kleding te halen? Shop dan eens bij een mooi groen modemerk. Er is genoeg ecofabulous kleding te vinden voor een mooie prijs.
 • Groene cosmeticamerken zijn heaven on earth. Deze merken gebruiken vooral natuurlijke ingredienten. Je koopt heerlijke producten en bent ondertussen ook nog goed bezig! Sla in en deel die fijne sopjes en zeepjes. Samen een douche delen is immers ook leuk én groen.

Ik hoor jullie denken; Als alleen ik verander maakt dat toch geen verschil? Coca Cola bewijst het tegendeel. Als jij een jaar lang alleen Plantbottles koopt inplaats van de oude PET-fles bespaar je 4 kg Co2. Dat is even veel Co2 als met de lift naar de 13de verdieping gaan. Een jaar lang enkel vintage? 3.500 kg Co2 of 6 uur en een kwartier je haar drogen met een fohn. Op de speciale actiesite van Coca Cola kun je zien hoe jij al meedraagt aan een beter milieu door hun nieuwe fles te kopen of een van de andere groene keuzes te maken. 

Fashionable Groen Doen

Piper Jersey Skirt Black People Tree
Rok, People Tree
€39,95
(watMooi)
Lipstick Tuscan Tales Inika
Lipstick, Inika
€19,50
(Shizo)
Ethletic Sneaker Zwart Ethletic
Sneakers, Ethletic
€44,95
(watMooi)

Hoe ga jij groen doen met de Coca Cola PlantBottle?

liefs, Marlies Bax

Marlies Bax

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer

  Log in om te reageren
 • Melody 5 jaar geleden

  de gympen zijn leuk!

 • Isabella 5 jaar geleden

  we like!

 • Kyra 5 jaar geleden

  Like like! :3

 • Kirsten 5 jaar geleden

  Goed idee, maar of het ook echt helpt?!

 • Tessa 5 jaar geleden

  i like it !

 • Inge 5 jaar geleden

  Je hebt ook 2ehands shops waar mensen hun kleding brengen die nog niet gedragen zijn, met labels en al er nog aan :p Zit bijvoorbeeld een hele leuke winkel in Hilversum, http://www.secondlifestyle.nl/

 • SHARON V. 5 jaar geleden

  Like! :)

 • isha 5 jaar geleden

  Maar het is toch niet fijn om andere meiden hun kleding te dragen lijkt me? Je weet nooit waar die kleren allemaal gezeten hebben. En een wasje draaien is niet de oplossing voor alles - geloof me - xx isha