menu
De kleurtrend van deze zomer
Fashion

Groen als gras: dit is de meest dominante modekleur van deze zomer

Emma, 09 juni 2021

Dat het gras altijd groener is aan de overkant, gaat niet op bij het dragen van deze looks in dé modekleur van de zomer. Een logisch gevolg van de lockdown is de overdaad aan opvallende kleuren – en daar hoort het felle groen absoluut bij. 

Modekleur heldergroen

Heldergroen werd eerder geïntroduceerd door het immens populaire Bottega Veneta en is sindsdien niet meer weg te denken uit het modebeeld. Menig modeliefhebber is er al in gespot en de winkels hanger er vol mee. Maar hoe draag je deze modekleur? Wij selecteren zeven opties voor je.

Accessoires

Toegegeven, deze heldere tint groen is heftig. Durf je het niet aan om je er van top tot teen in te hullen (zie look nummer 7 hieronder), dan is een knallend accessoire een mooi alternatief.

Color blocking

Kortgeleden was de re-emergence look trending op Instagram. Het begrip doelt op de outfit waarin je je weer aan de buitenwereld toont na de lockdown. Hoe kan je beter flaneren op het terras en (we mogen weer!) in een restaurant dan met een opvallende color blocking outfit? 

Flower power

Omdat de zomer in volle gang is, zijn bloemenprints meer dan welkom. Een zomerse jurk of rok in heldergroen met een subtiel bloemenmotief is áltijd goed.

Statement piece

Als je een beetje (mode)lef hebt, dan kies je een knallend statement item, zoals de blazer van Xenia Adonts. Alleen voor de durfals.

Gematcht

Felgroen lastig te combineren? Niets blijkt minder waar. De kleur gaat erg goed samen met neutrale tinten als wit of grijs, maar staat nóg leuker als je het in meerdere items laat terugkomen. 

Feestelijk

Weg met het joggingpak – het is tijd voor wat meer sexyness in onze garderobes na een lange lockdown. Amaka Hamelijnck bewijst als geen ander dat dit perfect samengaat met de kleur van het seizoen. 

Van top tot teen

Indien je weer eens een feestje of evenement bezoekt, dan brengt een compleet groene look als deze je zeker in de party mood.  

Kortom: beken kleur en fleur je zomer op. We hebben tenslotte lang genoeg eentonige dagen én outfits gekend. 

beeld: Getty

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer