Fashion

Goed nieuws: shoppen is gezond!

Kristel, 22 juli 2017

Goed nieuws: shoppen is gezond!

Shoppen is gezond

Nee, ik wil je echt geen shopverslaving aanpraten. Maar feit is dat we van shoppen blij worden en dat lachen gezond is. Dus: shoppen ook. Toch?

Oké, het ligt iets genuanceerder dan dat. Maar, feit blijft dat shoppen echt een positieve bijdrage kan leveren aan je leven. En aan je kledingkast natuurlijk. Dus mocht manlief volgende keer zeuren over je zoveelste shopping spree, schuif dit artikel dan even onder zijn neus. 

5x waarom shoppen gezond is

#1 Je hebt geen sportschoolabonnement meer nodig
Wist je dat vrouwen gemiddeld 300 kilometer per jaar lopen dankzij het winkelen? En dat je daarmee zo'n 15.000 calorieën per jaar verbrandt? Ha! Daar kan geen sportschoolbezoekje tegenop kan ik je vertellen. Daarnaast staat een uur winkelen gelijk aan een half uur hardlopen maar is het minder belastend voor je knieën. Dus, volgende keer toch maar een rondje stad in plaats van een rondje rennen door het park?

#2 Je traint je linkerhersenhelft
Winkelen is eigenlijk een super creatieve bezigheid. In je hoofd ben je namelijk constant bezig met mixen en matchen. Past die broek leuk bij dat ene topje dat je al in je kast hebt liggen? En wat is nou dé perfecte outfit voor die bruiloft? Door al deze creativiteit maakt je linkerhersenhelft overuren en wordt -ie constant getraind. You go girl!

#3 Je hebt sociale interactie
En die sociale interactie - met je vriendin die mee is of de mevrouw bij de paskamer - geeft je een goed gevoel, waardoor je je ook mentaal beter gaat voelen.

#4 Je bent bezig met je toekomst
Tijdens het shoppen ben je eigenlijk constant bezig met de toekomst. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar een jurk voor een feest dat volgende week plaatsvindt of spullen voor je nieuwe huis. En dat focussen op de toekomst, daar worden we blij van en krijgen we energie van. Hartstikke goed voor je dus!

#5 Je geeft geld uit
Oké, dit laatste punt is een beetje tricky. Het is namelijk gebleken dat mensen die wat makkelijker over geld denken - en het dus ook makkelijker uitgeven - over het algemeen gelukkiger zijn dan mensen die vrij krenterig zijn. Máár, dat betekent natuurlijk niet dat je je geld maar over de balk moet smijten en jezelf in de schulden moet helpen. Het betekent wel dat je jezelf af en toe best even mag trakteren op een nieuw paar schoenen of die ene fantastische, misschien nét iets te dure, jas. En dat je volgende maand weer verstandig doet en je geld spaart. Zoiets.

En nu? Shoppen!

NIKKIE Jolie top met streepdessin en lange mouwNIKKIE de Bijenkorf
€ 89,95 € 45,00
Rebecca Minkoff Schoudertas blackRebecca Minkoff Zalando
€ 299,95 € 269,95
LFL239C44SUN sunglassesRonde zonnebrilMonnier Frères
€ 890,00
VANS Old Skool sneaker met suède detailsVans de Bijenkorf
€ 75,00 € 60,00
Bandeau Scalloped Bikini - Light PinkMy Jewellery My Jewellery
€ 29,95
Smell The FlowersModeMusthaves ModeMusthaves
€ 29,95

Om blij van te worden: 24x sale items ónder €25,-!

Beeld: Getty Images

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer