Girlbosses

Globetrotters over hun wanderlust: 'Bali heeft echt iets in me los gemaakt.'

Kristel, 02 juli 2016

Globetrotters over hun wanderlust: 'Bali heeft echt iets in me los gemaakt.'

Eigenlijk ben ik maar een heel saai mens. Tenminste, als ik mezelf vergelijk met de gemiddelde travelblogger. Waar ik elke zomer weer uitkom op zon-zee-strand en een garantie op zon, vliegen deze meiden de hele wereld over. Wow. Nu ben ik best wel op de hoogte van wat er zich in de bloggende modewereld afspeelt maar bloggende reizigers (of zijn het reizende bloggers?), daar ben ik nog niet zo bekend mee. Shame on me, I know. Tijd dus om daar verandering in te brengen en jullie deze maand - die volledig in het teken staat van vakantie, reizen en wanderlust - te trakteren op een kijkje in het leven van de stoerste travelbloggers die ik kon vinden. Wat drijft ze om iedere keer weer bepakt en bezakt de wereld te verkennen? Wat nemen ze altijd mee en hebben ze nog tips voor ons leken? Lees mee!

Chantal Visser van Your Future Postcard

Van Afrika tot Amerika. K3 zong erover, Chantal van Your Future Postcard schrijft erover. En hoe! Ze neemt ons mee naar al haar favoriete spots over de hele wereld en geeft je de nodige tips & tricks om voorbereid op reis te gaan. En mocht je een paar minuten over hebben, dan zijn haar reisvideo's ook zéker de moeite waard. Benieuwd wat reizen voor haar betekent?

Your Future Postcard

Wanneer is de liefde voor reizen ontstaan en weet je nog waardoor dat kwam?
De liefde voor reizen is me zeker niet met de paplepel ingegoten. Met mijn ouders gingen we tot mijn tienerjaren niet verder dan Luxemburg. Pas toen ik op kamers ging wonen, begon het te broeien. Eigenlijk ontstond de liefde voor reizen tegelijkertijd met de liefde voor mijn vriend in 2006. Ik denk dat we in het eerste jaar dat we elkaar kenden zo’n vijf keer weg zijn geweest: naar Florence, naar Rome, naar de Amalfi-kust, naar Parijs en naar Brussel. We genoten van dezelfde dingen: een superleuk, betaalbaar hotelletje vinden, niet te veel plannen, maar vooral één wijk uitkammen door er gewoon doorheen te dwalen en lekker te eten en te drinken. Als we in het buitenland waren, voelden we ons licht en zorgeloos en kregen we ineens veel meer creatieve ideeën. Toen we samen op Ibiza waren, fantaseerden we over een gezamenlijk project, iets met reizen en iets creatiefs. Hij is filmmaker, ik tekstschrijver. We bedachten een blog over leuke accommodaties. Allemaal persoonlijk door mij getest of geselecteerd. En soms door ons samen gemonteerd tot een leuke video. Dat was het begin van Your Future Postcard.

Wat is je meest bijzondere reiservaring? 
Onze reis naar Bali. Dat eiland heeft echt iets in me los gemaakt. Het voelde als thuiskomen. De geuren, de kleuren, de mensen, de natuur, de rituelen. Ik vond alles mooi. We sliepen een groot deel van de reis in een eco cottage in Ubud. Het eten was daar zo lekker en heilzaam, dat ik nu nog wel eens zeg: ik ga terug en sluit me een week op in die tuin en ga alleen maar eten, lezen en zwemmen. Maar dat zou ik toch nooit doen, want daarvoor is Bali te mooi. Ik wil dan toch op ontdekkingstocht. Hoe paradijselijk die tuin daar ook is…

Adios Amigo!ModeMusthaves ModeMusthaves
€ 14,95 € 12,95
Don't Be Afraid Of WaterSunnylife ModeMusthaves
€ 24,95 € 12,45
See The World With MeModeMusthaves ModeMusthaves
€ 21,95

Welke dingen heb je áltijd bij je als je op reis gaat?
Mijn oordoppen tegen oorpijn in het vliegtuig en oordopjes voor ’s nachts voor als je een lawaaierig hotel (of buren) treft. Verder heb ik altijd mijn camera en Iphone mee om zoveel mogelijk vast te leggen. En anti-muggen spray van Jaico, die werkt bij mij het best. Ik word anders echt lek geprikt!

Wat heb je door al het reizen geleerd en zou je anderen mee kunnen geven als ze op reis gaan?
Dat het het leukst is als je niet teveel plant, maar gewoon ergens ‘bent’. Vaak hebben we met z’n allen de gewoonte om, als je naar Barcelona gaat, in 3 dagen de hele stad te willen zien. Veel te vermoeiend! Wij bouwen tegenwoordig onze citytrips op in stadsdelen. We gaan dan bijvoorbeeld niet naar Barcelona, maar naar El Born en nemen de tijd om die wijk echt te leren kennen. We zoeken er een tof hotel of een B&B, huren een fiets, gaan een middag in het park zitten en slenteren wat rond. Juist dan ontdek je de leukste plekken. En zo heb je een goede reden om nog eens terug te komen en een andere deel van de stad te ontdekken.

Welke landen of steden staan er hoog op je bucketlist?
Tulum in Mexico, vanwege de vele mooie boutique hotels. En Mykonos in Griekenland, om dezelfde reden. Mijn vriend wil heel graag naar Corsica vanwege de mooie natuur, dus ook die bestemming staat op de bucketlist.

Claudia Menger van Backpackgek

Met z'n tweeën is leuker dan alleen. Dat moeten Freek en Claudia gedacht hebben toen ze in 2011 huis en haard achterlieten om de wereld over te trekken. Dit alles werd wel keurig gedocumenteerd en zo werd Backpackgek een feit. Inmiddels woont dit gekke duo in Noorwegen maar dat weerhoudt ze er niet van om nog steeds over hun grote passie te schrijven: reizen. Gelukkig maar, want zo kunnen wij tenminste een beetje mee blijven genieten van de wanderlust van deze twee. 

Backpackgek

Wanneer is de liefde voor reizen ontstaan en weet je nog waardoor dat kwam?
Vanaf het moment dat ik voor het eerst ging kamperen met mijn ouders was ik verslaafd aan reizen. Ik sliep altijd in mijn eigen tentje en maakte er een klein huisje van. Nog steeds gaat me dat zo gemakkelijk af: ik voel me heel snel thuis op een nieuwe plek. Ik kan maar geen genoeg krijgen van nieuwe plekken ontdekken en de bekendere plekken waar ik eerder ben geweest herontdekken. Nieuwe geuren, smaken, geluiden: de manieren waarop reizen mijn zintuigen stimuleert en me helemaal ‘aanzet’, is voor mij erg verslavend.

Wat is je meest bijzondere reiservaring?
Hoewel het inmiddels bijna vijf jaar geleden is, denk ik nog steeds met een warm hart terug aan onze reis door Tibet. De prachtige mensen, de mooie tempels, het ruige landschap en het wakker worden bij het base camp van Mount Everest zal ik nooit vergeten.

Welke dingen heb je áltijd bij je als je op reis gaat? 
Ik probeer altijd zo licht mogelijk te reizen en probeer altijd spullen mee te nemen die ik voor verschillende doeleinden kan gebruiken. Zo is een sarong superhandig: het is een sjaal, een rok, een laken en een handdoek in één. Verder is mijn iPhone onmisbaar. Het is mijn camera, mijn notitieblok, mijn reisgids (ik werk voor reisapp Stay.com); alles.

UGG Mexican Blanket Wrap Dames Chestnut Multi ONE SIZEUGG UGG
€ 79,95 € 34,95
Rohnisch yogamatRöhnisch wehkamp.nl
€ 59,95
Yoga Class?ModeMusthaves ModeMusthaves
€ 19,95 € 9,95

Wat heb je door al het reizen geleerd en zou je anderen mee kunnen geven als ze op reis gaan?
Ik heb geleerd niets als ‘gek’ of ‘raar’ te bestempelen. Dat wij dingen anders gewend zijn, betekent niet dat het vreemd is hoe mensen in andere landen dingen doen. Ook leer je op reis op jezelf en op de mensen op mij heen te vertrouwen. Op reis ben je heel erg op jezelf aangewezen en kom je soms kanten van jezelf tegen die je niet kende. Ook kom ik zo ontzettend veel vriendelijke en behulpzame mensen tegen, waardoor ik zo positief ben over onze wereld, ondanks alle oorlogen en andere verschrikkingen die aan de gang zijn.

Welke landen of steden staan er hoog op je bucketlist? 
Het klinkt misschien gek, maar hoe meer ik zie, hoe langer mijn bucketlist wordt. Op dit moment droom ik veel over Japan, Zuid Korea en Iran. We gaan waarschijnlijk later dit jaar Iran, een land wat me enorm fascineert en vooral sinds het kijken van Onze Man in Teheran krijg ik het niet meer uit mijn hoofd.

Ga je zelf binnenkort op reis? De mooiste koffers en reistassen vind je bij ons in de Fashion Finder!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Koffers

Lees meer