Girlbosses

Globetrotters over hun wanderlust #4: 'Reizen is het mooiste dat er is'.'

Kristel, 19 juli 2016

Globetrotters over hun wanderlust #4: 'Reizen is het mooiste dat er is'.'

Inmiddels zitten we middenin onze reismaand en kunnen we de kriebels nauwelijks de baas hier op de redactie. Wat wil je ook met al die inspirerende verhalen van meiden die op een dag gewoon besloten hebben om het te doen. Om de veiligheid op te geven en het avontuur op te zoeken. Iedere keer opnieuw. Omdat we vinden dat deze stoere chicks dat verdienen, zetten we ze stuk voor in de spotlights. Vorige week kwamen Roëll en Sandra aan het woord, dit keer zijn het Naline en Natasja. Lees je mee?

Naline van Stop and Stare

De bloggers van Stop and Stare, opgericht door Naline, vinden de wereld zó mooi en willen haar het liefste zo houden. Daarom focussen ze zich op lokale, kleinschalige ondernemingen en bewust reizen. Dat wil niet zeggen dat er geen avonturen beleeft worden, genoeg zelfs! Vanuit alle hoeken van de wereld worden de mooiste reisverhalen en de beste tips met ons gedeeld. Dat vraagt om een mini interview, vind je niet?

Stop and stare

Wanneer is de liefde voor reizen ontstaan en weet je nog waardoor dat kwam?
Reizen is voor mij vrijheid. Ik vind het heerlijk om thuis de voordeur dicht te slaan en op pad te gaan, of dat nu ver weg of dichtbij is. Dat gevoel is er altijd al geweest, ik ben er geloof ik mee geboren. Als kind trok ik elke zomer vier weken lang met mijn ouders en zus rond in een camper. Zonder plannen, gewoon op de bonnefooi en wel zien waar we uitkwamen en hoelang we op dezelfde plek bleven. Geweldig vond ik dat. 

Wat is je meest bijzondere reiservaring? 
Dat was toen ik op mijn 20e voor het eerst naar Azië ging. Het was niet mijn eerste solo reis, maar het was wel voor het eerst dat ik écht leerde wat reizen is. Ik had vooraf allerlei plannen gemaakt en routes uitgestippeld. Maar eenmaal in de trein van Bangkok naar Laos ontmoette ik een Thaise familie die me volledig meenam in hun wereld. We konden geen woord van elkaar verstaan, maar toen we na die treinrit afscheid namen voelde ik voor het eerst de essentie van reizen: openstaan voor alles wat op je pad komt en echt het leven op een bestemming ervaren.

Picture It!Lomography ModeMusthaves
€ 99,95
Spiral Hampton Backpack Tri Colour Pastel GreenSpiral Koffergigant.nl
€ 29,95
iPhone 5/5S/SE hoesje - Tropical bananaCasimoda Casimoda
€ 17,95

Welke dingen heb je áltijd bij je als je op reis gaat?
Buiten alle voor de hand liggende dingen zoals mijn paspoort, telefoon en portemonnee, is dat eigenlijk helemaal niets. Ik reis het liefst met zo min mogelijk bagage. Dat wat ik op een bestemming nodig denk te hebben gaat mee en verder niets. Ik vind het heerlijk om op reis totaal niet met spullen bezig te zijn!

Wat heb je door al het reizen geleerd en zou je anderen mee kunnen geven als ze op reis gaan?
Relax! Reizen is het mooiste dat er is dus geniet van alles wat je meemaakt. De meest bijzondere ervaringen zijn vaak niet de highlights en race-tegen-de-klok-tripjes. Het zijn juist de spontane of simpele dingen die je bij terugkomst het meest bijblijven. Dat gesprekje met een local, die mooie zonsondergang. Laat daarom je verwachtingen los en sta open voor het onbekende. 

Welke landen of steden staan er hoog op je bucketlist? 
Ik ben nog nooit in Oost-Europa geweest en zou dolgraag naar Slovenië en Kroatië willen. Zuid-Afrika heb ik alleen kort bezocht en dat smaakte absoluut naar meer. Verder ga ik na de zomer een paar maanden Spaans studeren in Valencia, iets wat al jaren op mijn bucketlist staat. Perfect moment ook om eindelijk een reis door Zuid-Amerika te gaan maken!

Natasja van Wat zij zegt

Natasja omschrijft zichzelf als een chaotische spraakwaterval die van kaas, katten en reizen houdt. En laat dat nou genoeg zijn om een heerlijke blog mee te vullen. Vooruit, over katten en kaas wordt weinig geschreven, over reizen des te meer. Op Wat zij zegt deelt Natasja reisverhalen, fijne hotels, de lekkerste restaurant-tips en persoonlijke verhalen. 

Wat zij zegt

Foto rechts: Sabine Metz

Wanneer is de liefde voor reizen ontstaan en weet je nog waardoor dat kwam?
Wat is er nu mooier dan de wereld te ontdekken? Dat hoeft niet eens aan de andere kant van de wereld te zijn: ook in Nederland valt er nog genoeg te ontdekken. Het is verfrissend om even uit je dagelijkse leven te stappen en nieuwe indrukken op te doen. Eindeloos ronddwalen door onbekende steden, nieuwe geuren en smaken opdoen, heerlijk!

Wat is je meest bijzondere reiservaring?
Door de jaren heen heb ik inmiddels veel mooie reizen mogen maken, van korte stedentrips naar New York tot een bruiloft in India en een soloreis van tien weken langs de Australische oostkust. Vooral dat laatste heeft indruk gemaakt: het was een rollercoaster van emoties, prachtige natuur, nieuwe vrienden en herinneringen voor het leven.

Welke dingen heb je áltijd bij je als je op reis gaat?
Ik ga niet op reis zonder reinigingsdoekjes, oordoppen en een nagelvijl. Reinigingsdoekjes zijn vooral handig wanneer je vliegt met handbagage en geen vloeistoffen mag meenemen: die make-up moet er toch echt af aan het eind van de dag. Oordoppen zorgen ervoor dat ik zelfs in rumoerige gebieden prima slaap en die nagelvijl is een persoonlijke tic.

Only BlouseONLY Sans-online
€ 29,95 € 19,95
Zwilling J.A. Henckels NagelvijlBeautyde Bijenkorf
€ 17,95
M·A·C The Matte LipstickM.A.C Cosmetics de Bijenkorf
€ 19,50

Wat heb je door al het reizen geleerd en zou je anderen mee kunnen geven als ze op reis gaan?
Reizen is vooral een kwestie van gáán, je bent nooit alleen en must-see’s bestaan niet. Dat zijn toch wel drie van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd. Twijfel je nog steeds over die lange reis in je eentje? Ga! Je komt altijd wel mensen tegen en zelfs als dingen niet lopen als gepland, komt het op een andere manier wel goed. Daarnaast hoef je ook niet per se alles te zien wat een bestemming te bieden heeft, dat is bijna onmogelijk. Reisgidsen en reisblogs vormen een prima inspiratiebron, uiteindelijk blijft het jouw reis en moet je vooral doen waar je goed bij voelt. 

Welke landen of steden staan er hoog op je bucketlist? 
Nieuw-Zeeland staat hoog op mijn bucketlist, daar zou ik dolgraag nog eens een paar weken willen rondtrekken met een camper. Ook ga ik graag nog eens terug naar Australië, ik ben echt verliefd geworden op dat land! Een roadtrip door de Verenigde Staten lijkt me daarnaast ook ultiem. Ik ben inmiddels vier keer in New York City geweest, maar het land heeft zoveel meer te bieden. Dichterbij huis zou ik graag nog eens willen rondreizen door Engeland en Scandinavische landen. Er valt ook in Europa nog meer dan genoeg te ontdekken!

Lees ook het verhaal van Roëll van We Are Travellers en Sandra van Travel by San

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer