Girlbosses

Globetrotters over hun wanderlust #3: 'Ik vind het heerlijk om de wereld te ontdekken.'

Kristel, 14 juli 2016

Globetrotters over hun wanderlust #3: 'Ik vind het heerlijk om de wereld te ontdekken.'

Met een backpack op naar Australië vertrekken. Net zolang wegblijven tot je een vreemde taal beheerst. Alles achterlaten en de wereld rondreizen. Het klinkt als het begin van een film en toch is het voor een aantal meiden de werkelijkheid. Zij besloten hun wanderlust niet langer te negeren en de op avontuur te gaan. Lucky for us wordt alles wat ze meemaken nauwkeurig gedocumenteerd op hun blog, Instagram of YouTube. Zodat wij, de o-zo saaie thuisblijvers, ook een beetje het gevoel hebben mee op reis te zijn. Of geïnspireerd worden om ook de stoute wandelschoenen aan te trekken. Net zoals vorige week, vroegen wij twee reizende chicks waar hun reislust vandaan komt en of ze nog gouden tips voor ons hebben. 

Roëll de Ram van We Are Travellers

Mocht je op zoek zijn naar een online reisgids om je iedere dag te laten inspireren door de fijnste reizen en mooiste landen, dan zit je bij We Are Travellers goed. Dit platform is opgericht door Roëll maar de content wordt geleverd door een heel scala aan reislustige bloggers. Voor allerlei soorten reizen en bestemmingen vind je hier praktische tips, travelgrams en andere fijne reis items. Wij vroegen Roëll alles over haar liefde voor reizen, lees mee!

We Are Travellers

Wanneer is de liefde voor reizen ontstaan en weet je nog waardoor dat kwam?
Het échte reizen begon bij mij eigenlijk pas, toen ik ging studeren. Tijdens mijn eerste studiejaar heb ik heel hard gespaard om in de zomer naar een vriendin te gaan die al aan het rondreizen was in Zuid-Amerika. Toen ik thuiskwam dacht ik: 'Dit wil ik nog 10.000 keer vaker doen!' Ik vond het zo bijzonder om te zien hoe mensen aan de andere kant van de aardbol leven; je hoort nieuwe geluiden, proeft nieuwe dingen en we zagen tijdens die reis de tofste dingen. 

Wat is je meest bijzondere reiservaring?
Een paar jaar terug heb ik een wereldreis gemaakt samen met mijn vriend. In een half jaar tijd maakten we een rondje om de aarde. We begonnen onze reis aan de westkant van Amerika, daarna stond Hawaii op de planning en vervolgens gingen we naar de oostkust van Australië. Toen we uiteindelijk bij Cairns aankwamen (topje van Australië) vlogen we door naar Singapore en daarna hebben we Maleisië, Japan, Indonesië, Vietnam, Cambodja en Thailand bezocht. 

Welke dingen heb je áltijd bij je als je op reis gaat?
Dat is eigenlijk best een lijstje vol technische gadgets, maar dat komt ook door We Are Travellers! Mijn laptop, camera en telefoon gaan bijvoorbeeld altijd mee. Ook heb ik onlangs een drone gekocht, dus die zal ook vaker mee gaan om toffe video beelden te schieten. Net als mijn Tom Tom Bandit, al heb ik die meer voor onderwater shots. 

13O My Bag O My Bag
€ 99,00
Lomography Polaroid Camera Lomo'Instant Wide Central Park - Incl. 3 LenzenLomography Living.nl
€ 259,00
KOMONO Zonnebrillen Lulu WitKOMONO The Little Green Bag
€ 49,95

Wat heb je door al het reizen geleerd en zou je anderen mee kunnen geven als ze op reis gaan?
Door het maken van lange reizen heb ik wel geleerd dat niet elke dag een perfecte reisdag hoeft te zijn. Soms moet je gewoon even een rustdagje of chilldag inplannen, want je hoeft niet elke dag een imposante bezienswaardigheid te zien of iets fantastisch mee te maken. Oh en als je gaat reizen, moet je erop rekenen dat je waarschijnlijk héél véél zult moeten wachten. Alleen in Nederland kennen we volgens mij het begrip op tijd komen, in Azië moet je vaak maar zien of, hoelaat en waar een bus komt. Laat dat Nederlandse trekje dus  vooral direct los als je het vliegtuig in stapt!

Welke landen of steden staan er hoog op je bucketlist? 
In Zuid-Amerika zou ik nog wel eens voor langere tijd willen rondreizen en dan naar landen gaan als Costa-Rica (voor de jungle!), Peru (Machu Picchu zien lijkt me heel gaaf), Bolivia (voor de eindeloze zoutvlaktes) en Colombia (ik heb het idee dat dit wel eens de nieuwe hotspots van Zuid-Amerika zou kunnen worden). Maar niet alleen voor de highlights ga ik graag naar dit content, ik hou van de Zuid-Amerikaanse cultuur die toch net wat gepassioneerder en opener is dan ons Hollandse cultuurtje en de muziek (salsa!) is toch ook wel iets waar ik van hou. Qua steden wil ik graag nog naar New York, maar dat staat voor september op de planning! 

Sandra van der Ende van Travel by San

Als het aan Sandra ligt pakt ze vandaag nog haar biezen om vervolgens met de Noorderzon te vertrekken. Tot die tijd reist ze zo ver en veel als ze kan en deelt ze al haar avonturen op haar reisblog, Travel by San. Hier vind je alle tips en tricks die je nodig hebt om van al jouw reizen een succes te maken. Benieuwd waar die reislust vandaan komt? Wij vroegen het haar.

Travel by San

Wanneer is de liefde voor reizen ontstaan en weet je nog waardoor dat kwam?
Ik weet niet precies waar die liefde vandaan komt eigenlijk! Mijn moeder zei al vanaf dat ik klein was dat ik de wereld in zou trekken. En ze heeft gelijk, ik vind het heerlijk om de wereld te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe culturen te leren kennen. Door te reizen leer je verder kijken dan je eigen omgeving en dat kan heel waardevol zijn. Ik vind het extra fijn om na een zware reis weer in mijn eigen bed te slapen en te realiseren dat we het hier in Nederland écht goed hebben.

Wat is je meest bijzondere reiservaring?
Mijn meest bijzondere reiservaring is vrij recent, namelijk afgelopen mei. Ik sliep vier nachten in de Amazonejungle, in the middle of nowhere. Ik bracht twee nachten door bij een stam en maakte een wandeling met een sjamaan. Ik sliep in de open lucht, zo ver weg van de bewoonde wereld. Er was geen elektriciteit of stromend water en al helemaal geen bereik. Op dat moment realiseerde ik mij dat we ons hier soms echt druk maken om helemaal niks. Ik heb de eerste week ook echt weer moeite gehad met omschakelen. Het moeten, het opgejaagde en het materiële aspect van de samenleving vond ik écht even lastig…

Welke dingen heb je áltijd bij je als je op reis gaat?
Ik heb áltijd mijn camera mee op reis. Ik kan niet zonder fotografie, dat is een van mijn grootste hobby’s! Daarnaast heb ik ook altijd reisziektepilletjes in de tas zitten, want niets is erger dan je continu ziek voelen als je in de auto, bus of op de boot zit.

Schöffel Windbreaker Softshell Jack licht blauwSchöffel To Be Dressed
€ 99,95 € 79,95
Don't Be Afraid Of WaterSunnylife ModeMusthaves
€ 24,95 € 12,45
Adios Amigo!ModeMusthaves ModeMusthaves
€ 14,95 € 12,95

Wat heb je door al het reizen geleerd en zou je anderen mee kunnen geven als ze op reis gaan?
Ik heb geleerd dat je open moet staan voor andere culturen en andere mensen. Nederlanders kunnen soms zo bekrompen zijn en op die momenten schaam ik mij er echt voor om een Nederlander te zijn. Het belangrijkste is om mee te gaan met de cultuur in een ander land en te respecteren dat hun denkwijze wellicht heel anders is dan de jouwe. Dat maakt dat je zelf ook weer op een andere manier naar dingen gaat kijken en kan echt heel waardevol zijn.

Welke landen of steden staan er hoog op je bucketlist? 
Waar moet ik beginnen? Ik heb nog zoveel landen en steden op mijn bucketlist staan en afgelopen weekend heb ik Rome af kunnen strepen van mijn lijstje. Dat vond ik zo’n bijzondere stad! Daarnaast staat Australië heel erg hoog op mijn lijst, maar ik wil daar voor langere tijd naartoe in plaats van een paar weken. Waarom Australië? Omdat ik gek ben op ongerepte natuur en de sfeer in Australië echt fantastisch schijnt te zijn. Surfen, barbecuen, relaxen en weer verder met de camper… Heerlijk toch?

Lees ook het interview met Anne van Your Little Black Book!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Koffers Outdoor

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer