Girlbosses

Globetrotters over hun wanderlust #2: 'Er is simpelweg zoveel moois op deze aarde.'

Kristel, 09 juli 2016

Globetrotters over hun wanderlust #2: 'Er is simpelweg zoveel moois op deze aarde.'

Een beetje travelblogger heeft een Instagram om bij weg te dromen, is inmiddels expert op het gebied van haar koffer inpakken en is meestal niet lang op dezelfde plek te vinden. Belachelijk interessant dus allemaal. Om deze reislustige, inspirerende en stoere vrouwen ook eens een plekje in de spotlight te geven, interviewen we de hele maand juli de leukste rondreizende chicks die we kunnen vinden. Vorige week beten we het spits af, nu gaan we verder met twee andere, bijzondere dames. Lees je mee?

Marloes de Hooge van Travelvalley

Op Travelvalley lees je reisverhalen van verschillende bloggers die de hele wereld over reizen, alles over de laatste reistrends, tips & tricks om goed voorbereid op reis te gaan en natuurlijk alles over de mooiste plekken op aarde. Marloes startte Travelvalley in 2009 en levert ook nog steeds een groot deel van de content met haar onbedwingbare wanderlust. Wij zijn benieuwd; waarom reist ze eigenlijk zo graag?

Travelvalley

Wanneer is de liefde voor reizen ontstaan en weet je nog waardoor dat kwam?
Ik ben altijd al extreem nieuwsgierig geweest, ik wil alles weten én zien. Als kind was ik heel graag buiten maar dat hoefde niet per definitie heel ver weg te zijn. Toen ik op Hawaï was, precies aan de andere kant van de wereld dus, besefte ik me dat de wereld kleiner is dan je denkt. En sinds ik reisblog Travelvalley run (vanaf 2009) ben ik dagelijks met reizen bezig en is het reisvirus eigenlijk nooit meer weggeweest.

Wat is je meest bijzondere reiservaring? 
Het is voor mij lastig om één ervaring te kiezen, want er zijn zoveel dingen die bijzonder zijn geweest. Afgelopen winter zag ik voor het eerst het noorderlicht in IJsland en dat was echt een magisch moment. Maar ook de 3,5 maand die ik door de Verenigde Staten gereisd heb, vergeet ik nooit meer. Het is nog steeds een van mijn favoriete landen. Maar het zijn echt niet altijd de verre reizen of bucket list bestemmingen die indruk maken, want ook kamperen in Frankrijk aan de Atlantische Kust en sommige dagen in de Oostenrijkse sneeuw zijn voor mij onvergetelijk. Misschien komt het omdat ik overal van kan genieten, zolang ik maar buiten ben. Er is simpelweg zoveel moois op deze aarde.

Welke dingen heb je áltijd bij je als je op reis gaat? 
In ieder geval mijn iPhone. Ik maak er natuurlijk foto’s mee maar er zijn ook een paar apps die ik op reis veel gebruik. Dus als ik m’n iPhone vergeten zou zijn, dan draai ik nog wel even om. Een hoofdtelefoon heb ik ook altijd bij me, om overal ter wereld muziek te kunnen luisteren. En hardloopspullen, om waar ik ook ben in ieder geval een rondje te kunnen rennen. Het is de beste manier om veel te zien en te ontspannen tegelijk, tenminste, voor mij dan.

Lost in MusicModeMusthaves ModeMusthaves
€ 219,95 € 109,95
Schöffel Windbreaker Softshell Jack licht blauwSchöffel To Be Dressed
€ 99,95 € 79,95
Nike Performance AIR ZOOM PEGASUS 33 Hardloopschoenen neutraal black/white/anthracite/cool greyNike Zalando
€ 119,95 € 95,95

Wat heb je door al het reizen geleerd en zou je anderen mee kunnen geven als ze op reis gaan?
Dat reizen je leven verrijkt. Cliché maar het is echt zo. Door kennis te maken met andere culturen kun je de wereld om ons heen beter begrijpen. Je wordt er toleranter van, bent flexibeler en maakt heel veel nieuwe vrienden. Het is daarnaast ook een manier om weer eens te beseffen hoe ongelofelijk goed wij het hebben. Het leven dat wij in Nederland leiden is niet voor iedereen weggelegd en door te reizen sta je weer met twee voeten op aarde. En het is natuurlijk de allerbeste manier om te ontspannen. Wat ik iedereen mee zou willen geven is dat ze moeten genieten van ieder moment. Het leven is veel te kort en daarom moet je er zo goed mogelijk van genieten.

Welke landen of steden staan er hoog op je bucketlist? 
Komende zomer ga ik eindelijk naar Brazilië, dat stond al heel erg lang op mijn verlanglijstje. Om mijn held Usain Bolt goud te zien winnen tijdens de Spelen en om Rio te ontdekken. Dat lijkt me zo’n leuke stad. Laatst was ik in Canada maar die reis was veel te kort en daar wil ik heel graag terug naartoe, het liefst om er ook te skiën. De natuur en de rust daar hebben enorm diepe indruk gemaakt. En er is een heel klein, bijzonder eilandje in Frans Polynesië waar ik hoop ooit een keer naartoe te gaan.

Milou van Roon van Explorista

Dat reizen ook kan met een klein budget bewijst Milou met haar blog Explorista. Zo lees je bijvoorbeeld alles over de leukste gratis musea, hoe je de goedkoopste tickets kunt scoren en waar je budget-proof kunt overnachten. Hoe fijn! Tijd om deze bewuste reiziger eens het hemd van het lijf te vragen...

Explorista

Wanneer is de liefde voor reizen ontstaan en weet je nog waardoor dat kwam?
Voor mij is reizen het enige moment dat ik echt met al mijn zintuigen in het moment ben. De nieuwe geurtjes, zon op mijn huid, bijzondere natuur of fascinerende architectuur… Ik hou al van reizen sinds ik klein ben. Als kind kon ik niet wachten tot de vakantie, met alle magische Franse kastelen en  dromerige kleine dorpjes die we aandeden, en natuurlijk de uren die ik in het campingzwembad doorbracht. Ik vroeg altijd in september al aan mijn ouders waar we de volgende vakantie heen zouden gaan!

Wat is je meest bijzondere reiservaring?
Dat is écht onmogelijk om te kiezen. Van de zonsondergang bij de Grand Canyon, tot een nachtlang stappen met vrienden die ik pas een paar uur eerder heb opgedaan in Kopenhagen… Of dat moment dat we een totaal verlaten strandje vonden in Kroatië met kristalhelder water. Elke reis heeft voor mij wel een bijzonder moment.

Welke dingen heb je áltijd bij je als je op reis gaat?
Naast de standaarddingen als een paspoort, geld en telefoon zijn dat voor mij mijn oordoppen en slaapmasker. Ik weet het, het klinkt een beetje als een bejaarde, maar reizen en een bedrijf runnen (vaak tegelijkertijd!) is vermoeiend, dus ik hecht enorm aan mijn nachtrust. 

Carlala Fashion Hoeden Dames (Camel)Carlala fashion Van den Assem
€ 149,95
Samsonite Travel Accessoires Slaapmasker met Oordopjes GraphiteSamsonite Bagage Online
€ 10,00
iPhone 5C hoesje - CactussenCasimoda Casimoda
€ 15,95

Wat heb je door al het reizen geleerd en zou je anderen mee kunnen geven als ze op reis gaan?
Het belangrijkste dat ik van reizen heb geleerd is dat mensen overal veel meer overeenkomsten dan verschillen hebben. We willen allemaal dat wij en ons gezin gezond en gelukkig zijn, met een dak boven ons hoofd en eten op tafel. We worden allemaal vrolijker als we vriendelijk tegen elkaar zijn. Reizen maakt open minded. In het huidige politieke klimaat zou eigenlijk iedereen het wat meer moeten doen.

Welke landen of steden staan er hoog op je bucketlist?
Dit is een gevaarlijke vraag, want hier kan ik dus rustig twee uur over lullen, en dan ben ik nog pas door de helft van mijn lijst heen. Bovenaan mijn wensenlijstje staan momenteel IJsland (natuur), Mexico (cultuur & cuisine), Japan (cultuur), Thailand (alles) en Australië (ook alles!).

Benieuwd naar de verhalen van Chantal van Your Future Postcard en Claudia van Backpackgek? Check het hier! 

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Outdoor Hardlopen

Lees meer