Beauty

Gezond en glanzend haar? Het kan!

Kristel, 05 november 2015

Gezond en glanzend haar? Het kan!

Als ik ergens een echte sucker voor ben, dan is het voor haarproducten die beloven dat je na gebruik gezond, glanzend, krachtig, hernieuwd, vol en weelderig haar zult hebben. Van shampoos tot maskers, van serums tot olie; kasten vól heb ik ervan. Prachtig haar? Dat helaas niet. Natuurlijk, de ene shampoo werkt echt wel iets beter dan de ander en van een beetje serum knapt je haar heus iets op. Maar het is allemaal slechts tijdelijk. L'Oréal beweert echter een nieuw soort haarverzorging te hebben ontwikkeld dat het haar intensief herstelt met een langdurig effect. Dat moet getest worden!

L'Oréal pro fiber

Wondermiddel

Pro Fiber is het nieuwe wondermiddel van L'Oréal; een nieuwe generatie haarverzorging voor beschadigd haar. Jarenlang is er in de laboratoria van L'Oréal onderzoek gedaan naar beschadiging van het haar en daar hebben de experts een herstellend en zelf regenererend molecuul ontwikkeld: Aptyl 100-complex. In de salon wordt het haar behandeld met Regenerate Aptyl 100, waardoor de werkzame substanties in de kern van de vezel worden gefixeerd. Dankzij de producten die je thuis kunt gebruiken wordt het molecuul steeds opnieuw gereactiveerd waardoor het effect langer (tot minstens 6 weken) aanhoudt. Ik bespaar je de technische details, want wat iedereen eigenlijk wil weten: werkt het?

"Zag ik daar glans? En waar waren die dode punten gebleven?"

Een aantal weken geleden werd ik verwelkomd bij salon Coup d'État om Pro Fiber te testen. Allereerst werd er met een reuze handige app gekeken hoe beschadigd mijn haar eigenlijk is. Omdat ik mijn haar regelmatig verf, föhn en krul heeft het best wat te verduren gehad en ik vreesde eigenlijk voor het oordeel: 'daar valt geen leven meer in te blazen'. Gelukkig viel het mee. De beschadiging van je haar wordt ingedeeld in 3 niveaus (van een beetje beschadigd tot oeh-dat-ziet-er-niet-best-uit) en de app deelde mij in op niveau 2. Prima. Vervolgens werd mijn haar gewassen met shampoo passend bij niveau 2 (de zogenaamde 'Restore' lijn), waarna het veelgeprezen masker met Aptyl 100-complex in mijn haar werd gesmeerd. Na een paar minuten werd het uitgespoeld en was het verschil direct merkbaar; mijn haar voelde zacht aan en was makkelijk door te kammen. Fijn, maar niet vernieuwend. Met een beetje knappe conditioner bereik ik vaak hetzelfde. Het feest begon toen mijn haar geföhnd was. Zag ik daar glans? En waar waren die dode punten gebleven? Mijn haar leek net geknipt; punten voor Pro Fiber!

L'Oréal pro fiber

Doe-het-zelf

Gewapend met het doe-het-zelf-pakket vertrok ik naar huis. Nu begon de échte test pas. Want met goed haar bij een kapper vandaan komen is geen uitzonderlijke prestatie. Ik was benieuwd hoe het er over een week of twee aan toe was. Thuis hou je je haar wel 6 tot 8 weken mooi door het te wassen met de speciale shampoo en daarna de conditioner of masker te gebruiken. Na 4 keer wassen gebruik je de zogenaamde 'Re-charger'; een net iets minder sterke variant van het masker dat ze in de salon gebruiken. Dit re-activeert het molecuul waardoor je haar langdurig mooi blijft. En eerlijk is eerlijk: het werkt als een malle. Mijn haar is nog steeds zachter, gezonder en glanzender dan voor de behandeling. Pro Fiber is wat mij betreft met vlag en wimpel geslaagd. 

De behandeling

Kan jouw haar ook wel een opknapbeurt gebruiken? Maak dan een afspraak bij één van de vele L'Oréal salons die deze behandeling aanbieden. Omdat het proces begint met een gepersonaliseerde diagnose kan deze behandeling niet volledig thuis worden uitgevoerd. En ook de producten kun je alleen in een salon kopen. Een salonbehandeling kost ongeveer €19, de re-chargers (6 stuks) kosten €32 en de overige producten die je verder nodig hebt kosten tussen de €17 en €28. Geloof mij, het is het geld meer dan waard.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Lees meer