Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Gezicht verbrand? Dit moet je doen

Kristel, 01 januari 2018

Je gezicht verbranden is – naast dat het heel pijnlijk is – niet bepaald charmant. Je loopt vaak dagen rond met een knalrood hoofd, dus wat doe je als je een drukke dag voor de boeg hebt óf nog erger: een date? 

Een rood hoofd is natuurlijk niet de beste (eerste) indruk. Heb jij je gezicht verbrand, en wil je snel van alle roodheid en pijn af? Doe de volgende dingen en binnen mum van tijd is jouw gezicht weer vanouds!

#1 Smeren met aloë vera

Waar zouden we toch moeten zijn zonder aloë vera? Het verkoelt namelijk niet alleen je huid, maar zorgt er ook nog eens voor dat je roodheid minder wordt én je bruine kleurtje langer blijft zitten. En dat willen we toch? Je gezicht staat vaak na het verbranden in vuur en vlam, dus verkoeling kan-ie zeker gebruiken!

#2 Hydrateer je huid

Een verbande huid is vaak uitgedroogd en voelt trekkerig aan. Drink dus heel veel water om je huid wat meer te hydrateren én gebruik een fijne moisturizer. Een moisturizer hydrateert de huid namelijk ook, maar dan van de buitenkant. En daarnaast verkoelt het de huid ook! Win-win dus!

#3 Kijk in je keuken

Heb je geen aloë vera of moisturizer in huis? Niet getreurd! Ook met ingrediënten uit de keuken kan jij jouw rode huid kalmeren. Yoghurt helpt bijvoorbeeld heel goed voor een verkoelend middel, en komkommer zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt. Scheelt weer een bezoekje aan de drogist. 😉

#4 Blijf smeren

Wellicht denk je nu dat je geen zonnebrand meer nodig hebt, maar niets is minder waar. Door de zon kan je huid namelijk nog steeds irriteren. Blijf je gezicht dus goed insmeren met zonnebrandcrème en blijf dit gedurende de dag ook doen. Het beste is als je dit ook nog eens doet met een zonnebrandcrème speciaal voor je gezicht.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer