Girlbosses

Gevaarlijk: Als je deze Insta-accounts checkt, wil je direct op reis

Marjolein, 17 juli 2016

Gevaarlijk: Als je deze Insta-accounts checkt, wil je direct op reis

Ik zie ze regelmatig voorbij komen op mijn Insta; de aller-, allermooiste plaatjes van verre stranden, toffe steden en restaurantjes en cafeetjes in Verwegistan die je - als je de bloggers mag geloven - gezien móet hebben! Deze travelbloggers hebben het echt een partijtje goed voor elkaar. Van Vietnam vliegen ze naar Parijs, om vervolgens via Athene een bezoekje aan Australië te brengen. En van al dat reizen wordt je natuurlijk moe. Dus een paar dagen op de Mallediven of met de voeten in het kraakheldere water van de Seychellen, hoort er ook bij. Nee hoor. We zijn niet jaloers. Oh jawel. Toch wel een klein beetje. Maar vooral kijken we vol bewondering naar de prachtige plaatjes die onze lievelings travelbloggers weten te schieten en dromen we lekker weg bij al dat moois. #zucht.

1. Tuula Vintage

Tuula Vintage

Deze slanke blondine neemt ons mee de hele wereld over. En dat doet ze op een highly fashionable wijze. Precies zoals ik dat graag zie. Dus naast de mooiste plekken, showt zij je ook de fijnste outfits. Haar signature look? Een lange wapperende jurk. Liefst in het wit. Terwijl Jessica van Tuula Vintage een dergelijke jurk draagt kijkt ze meer dan eens nonchalant uit over de meest adembenemende valeien. Goed, misschien minder nonchalant dan ze ons graag doet geloven, want voor de foto's is ongetwijfeld een kwartier lang geposeerd. Maar dat doet niks af aan het resultaat. Je moet bij haar foto's echt je best doen om een 'oh' hier en 'ah' daar niet hardop uit te spreken, want wow! Wat zijn haar foto's betoverend.

May I Marry The Dress?Bruiloft kledingModeMusthaves
€ 99,95 € 49,95
SuitSuit Fabulous Fifties Handbagage Spinner 55 Pink DustSuitSuit Bagage Online
€ 119,95
TOPSHOP Off shoulder jurk met broderieTopshop de Bijenkorf
€ 52,00

2. Polkadot Passport

Polkadot Passport

Met deze chick ga je vrolijk de wereld rond. Want: Smiles all over the place. Of beter gezegd: world. En dat snappen we. De 22-jarige Nicola Easterby uit Australië heeft namelijk al heel wat bucket-list vinkjes gezet. Van Venetië tot Nieuw-Zeeland en van Helsinki tot aan Kyoto; ze heeft aardig wat kilometers achter de rug. Het leuke aan haar platform Polkadot Passport? Deze travelblogster houdt van verhalen vertellen. Niet alleen in beeld, ook in woord is zij ijzersterk. Én ze is eerlijk! Is het rotweer? Dan lult zij er niet omheen, maar klaagt ze gewoon vrolijk even raak. Precies zoals een echt vriendinnetje zou doen. Verfrissend en grappig om te lezen!

Only BlouseONLY Sans-online
€ 29,95 € 19,95
Dames broekrok in zwart - BODYFLIRTBodyflirt Bonprix
€ 29,99 € 12,99
Dermalogica Charcoal Resque Mask - maskerDermalogica Beautyde Bijenkorf
€ 59,90

3. Yas from Modern Getaways

Yas from Modern Getaways

Zo'n anderhalf jaar is deze Amsterdamse beauty nu op Insta te volgen. En waar we eerst vooral prach-ti-ge plaatjes van onze hoofstad voorbij zagen komen, kunnen we de laatste tijd ook steeds meer van internationale foto's genieten. Yas aka Yasaman Bitarafan neemt ons met haar online magazine Modern Getaways namelijk mee de hele wereld over. En wat ben ik fan van dit online travel magazine; spot-on editorials, grappige gifjes en intelligente content. Dit is - hoe cliché dat ook klinkt - een magazine voor de vrouw van nu! Mocht jij toch liever gewoon alleen plaatjes kijken? Dat kan dus ook. Namelijk op Yas d'r Instagram. Houd dit account in de gaten en je blijft tussen de reisperikelen door ook nog eens op de hoogte van de hotspots in het mooie Amsterdam. Mooi meegenomen, toch?

Pullover met ronde halsPatrizia Dini OTTO
€ 39,95 € 28,95
I'm So Yummie...ModeMusthaves ModeMusthaves
€ 18,95
C&a BadlakenC&A C&A
€ 14,90 € 9,00

4. Tara Milk Tea

Tara Milk Tea

Het talent van deze blogster is ongekend. Zij heeft zo'n ongelooflijk oog voor visuele schoonheid dat kun je in woorden bijna niet uitleggen, maar moet je echt even zien. Van de tofste vergezichten die je de adem ontnemen tot flatlays die perfectie schreeuwen. Tara - van Tara Milk Tea - weet wat ze doet! Ook op haar website zien we de visuele creativiteit terug door letters die speels over de foto's zijn gedrappeerd en outfit-styling daar heeft ze ook wel kaas van gegeten. Net als bijna alle travelbloggers is ze veelal te herkennen aan haar rieten hoedje. Maar dat dit misschien iets minder origineel is, vergeven we haar heel snel, want het staat haar uiteraard stunning. Dit account mag je niet missen van mij. Ik moet even streng zijn. Druk maar snel op die follow-knop. Tenzij je perfectie-moe bent, dan is het misschien beter van niet.

Wear A Sand CrochetiniModeMusthaves ModeMusthaves
€ 89,95 € 62,95
America Today Dames Hoed Alma BeigeAmerica Today America Today
€ 19,95 € 5,99
TOPSHOP Slipdress met kantTopshop de Bijenkorf
€ 44,00 € 20,00

5. Little Wanderbook

Little Wanderbook

Nog een Nederlandse dame in het rijtje kan geen kwaad dacht ik zo. Vooral niet als ze Lieke Pijnappels heet en ontzettend vriendelijk en getalenteerd is. Deze duizendpoot is actrice, voice-over (Garnier, jawel!) en reist tussen de bedrijven door voor haar platform Little Wanderbook dus de hele wereld over. Haar foto's zijn minder glamourous dan die van eerder genoemden. Maar dat maakt juist dat zij de perfecte afsluiter van dit rijtje is. Haar foto's zijn namelijk puur en gericht op een ander soort schoonheid, namelijk die van de natuur, steden en allerlei soorten mensen all over de world. Heel tof! Zo nu en dan staat ze zelf ook op de kiek en dat vind ik altijd gezellig. Maar liefst laat ze letterlijk dan wel figuurlijk de wereld om zich heen voor zich spreken. Ook goed wat mij betreft want ze weet hoe ze dat moet doen. Na die foto's van Vietnam heb ik alweer een hoofd vol met reisplannen. Heb jij dat dadelijk ook? There's only one way to find out...

Mywalit Passport Cover Chocolate MousseMywalit Bagage Online
€ 42,50
Boho Chic Maxi DressModeMusthaves ModeMusthaves
€ 39,95
Spiral Hampton Backpack Tri Colour Pastel GreenSpiral Koffergigant.nl
€ 29,95

Lees ook: 5 Instagrammers die de Fitgirl in jou naar boven halen.

liefs, Marjolein van den Broek, Never underestimate the power of a good outfit on a bad day..

Shop meer van

Maxi Dress Koffers Bikini's

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer