Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Beauty

Getatoeëerde sproeten, yay or nay?

Sharon, 02 september 2017

Getatoeëerde sproeten, yay or nay?

Sproeten

Sproetjes. De één ziet ze liever gaan dan komen en probeert ze uit alle macht weg te werken onder een dikke laag make-up. De ander heeft de freckle-vibe juist helemaal te pakken en tekent er het liefst zoveel mogelijk bij met een bruinkleurig oogpotlood. Eén ding is in ieder geval zeker: de tijd dat alleen Pippi Langkous de sproetenlook rockte, is officieel voorbij. 

Maar deze freckle obsession begint onverwachte vormen aan te nemen. Er lijkt een heuse nieuwe trend gaande in beautyland: het laten tatoeëren van sproetjes op je gezicht. Ehh, wat? Ja je leest het goed, het tatoeëren van sproetjes! De trend is ontstaan in de VS (freckles, the true American dream?), maar begint ook de rest van onze aardbol langzaam te veroveren. Dit als we tenminste alle Facebook en Instagram posts mogen geloven. Ook in ons koude kikkerlandje blijken we niet vies te zijn van een beetje extra hulp voor moeder Natuur. Zijt zij niet gezegend met sproetjes, dan creëren wij deze voor u!

Permanente make-up is al langer alom bekend onder beautyliefhebbers. Getatoeëerde sproetjes gaan nog nét even een stapje verder. Net als met permanente make-up worden de sproetjes gezet met zogenoemde semi-permanente pigment. Dit betekent dat deze lieflijke tattoos niet permanent zijn, maar na verloop van tijd vervagen. In het begin zijn de sproetjes dus vrij donker. Naarmate de tijd verstrijkt, worden ze steeds lichter om uiteindelijk (na een jaar of twee) volledig weer te verdwijnen. Geen nood dus als je spijt hebt van je freckle debacle, over een paar jaar is de pigment nauwelijks meer zichtbaar. 

Voor een behandeling moet je wel even flink in de buidel tasten. Het laten tatoeëren van sproetjes kost je zo'n € 125,00 per uur. In Nederland zijn er verschillende beautysalons die deze behandeling aanbieden. De meeste salons die gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van permanente make-up, draaien hun hand ook (letterlijk) niet om voor een paar sproetjes. Maar ai ai ai, die €125,00 per uur... Misschien toch maar dat bruine oogpotlood van € 3,50?

Hoewel sommigen het resultaat eruit vinden zien als een serieus acné probleem, zijn anderen compleet in de zevende hemel met hun lovely freckles. Wat vind jij van deze hype? Hot or not? Hoe dan ook, omarm ze als je ze hebt, en wees tevreden als je ze niet hebt. Iedereen is perfect zoals hij/zij is. En mocht je ze toch willen? Dan zijn er verschillende opties om te overwegen om toch die cute stipjes te krijgen. Houd echter wel altijd je koppie erbij en overleg goed met je behandelaar! 

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Faking freckles

Milani Liquid Eye Liquid-Like Eye Liner Pencil Mechanical - 02 BrownMilani The Make Up Spot
€ 10,95
Maybelline Master Nudes Oogpotlood - 22 Brownie GlitzMaybelline The Make Up Spot
€ 8,99
TOM FORD Eye Defining Pencil - oogpotloodTom Ford Make-upde Bijenkorf
€ 35,00
Bourjois Contour Clubbing Waterproof Oogpotlood - 57 Up and BrownBourjois The Make Up Spot
€ 8,49
Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Eye Pencil - oogpotloodEstee Lauder Beautyde Bijenkorf
€ 24,00
Charlotte Tilbury Rock 'N' Kohl Barbarella Brown - oogpotloodBeautyde Bijenkorf
€ 25,00

Lees ook: Deze haarkleuren zijn hot dit najaar

liefs, Sharon , Simplicity is the ultimate sophistication

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer