Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Gespot: Zo draag je een jurk over je broek

Kristel, 28 april 2018

Gespot: Zo draag je een jurk over je broek

Zo draag je een jurk over broek

Goed nieuws: dé trend van het moment heb je gewoon in je kast hangen. Of zou daar vrij snel kunnen komen. Je hebt er namelijk alleen een jeans en een knap jurkje voor nodig. Nou, dat moet niet ingewikkeld zijn toch?

En wat doe je dan met deze items? Juist: die draag je óver elkaar. Ideaal dus voor de gemiddelde lentedag in Nederland, waarop het vaak nét te koud is voor blote benen maar je wel je nieuwe jurk aan wilt. Maar ook voor jurkjes die zo kort zijn dat bukken een absolute no-go is; met een broek eronder steek je die billen zonder blikken of blozen prontig de lucht in. Maar betekent dit dat je ieder jurkje maar lukraak over een broek kunt gooien? Nee. Maar ik vertel je graag hoe het wél moet.

Zo draag je een jurk over broek

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste broek kiest. Mijn voorkeur gaat uit naar een klassieke jeans, zonder bijzondere afwerkingen, details of andere toestanden die mogelijk voor gekke hobbels en bobbels onder de jurk kunnen zorgen. En een klein rafeltje aan de onderkant maakt het plaatje voor mij wel compleet. Ok, en dan de jurk: aangezien je deze over een broek draagt, zou ik de strakke niemandalletjes lekker bewaren voor een ander moment. Mooier is het om een zwierige zomerjurk te kiezen, zodat degene die achter je loopt niet de riemlussen van je broek kan tellen. Om contrast te bieden aan de rauwere jeans zou ik kiezen voor een super vrouwelijke jurk, denk aan iets met bloemen of in een zachte pasteltint. Qua schoenen en accessoires kun je daarna helemaal los, deze outfit doet het goed met sneakers, loafers of een fijn enkellaarsje. En, durf jij het aan?

Eindeloos combineren met een jurk over je broek

Jurk 'Phina'Edited Geprinte jurkABOUT YOU
€ 69,90 € 54,90
Jeans 'Lexi'Verhoogde taille jeansABOUT YOU
€ 49,90
JeansNoisy May Skinny jeansABOUT YOU
€ 39,90
Jurk 'REEM'Vero Moda Chiffon jurkABOUT YOU
€ 39,90
JurkVero Moda Geprinte jurkABOUT YOU
€ 35,00
Harper - Zwarte superskinny jeans met ripped zoomDestroyed jeansRiver Island
€ 55,00
JeansRechte pijp jeansABOUT YOU
€ 40,00
ImpriméjurkRick Cardona FeestjurkOTTO
€ 74,95
Summum maxi jurkSummum Maxi dressPiet Zoomers
€ 189,95
JeansRechte pijp jeansABOUT YOU
€ 35,00
Only Skinny Jeans Female GrijsONLY Skinny jeansMiinto
€ 34,99
JurkVero Moda Geprinte jurkABOUT YOU
€ 35,00

Lees ook alle do's & don'ts over double denim!

De Fashionchick app gaat op 24 april offline. Maar niet getreurd: de site is nog mooier, sneller én geoptimaliseerd voor mobiel!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer