Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Guest editors

Geen Hell's Angel, wél een tatoeage

Kristel, 25 augustus 2015

Geen Hell's Angel, wél een tatoeage

Toen ik een jaar of 14 was wist ik het zeker: ik móest en zou een piercing. In mijn wenkbrauw. Vol goede moed en gewapend met een Hitkrant (daar stond namelijk precies in hoe je je ouders over kon halen) liep ik naar mijn moeder en probeerde ik haar aan alle kanten te overtuigen dat een wenkbrauwpiercing echt een heel goed idee was. Ik voelde me, puber die ik was, totáál onbegrepen toen mijn moeder geen centimeter toe gaf. Nu zijn we ruim 16 jaar verder en ben ik nog elke dag dankbaar dat ik niet met een litteken of ringetje in mijn wenkbrauw loop. Iets te Jason uit 5ive naar mijn smaak. Mam, als je dit leest: bedankt.

tattoo

Tattoo nr. 1

Het idee van een tatoeage kwam pas vele jaren later, toen ik een jaar of 23 was. Ik stapte van het idee af dat tatoeages alleen voor Hell’s Angels en zeemannen waren toen ik steeds vaker kleine, fijne tattoos bij celebrities, it-girls en ander hip volk zag. Het waren vooral kleine symbolen, zoals het sterretje, en ik besloot na een tijdje dat ik dat ook wilde. En zo geschiedde: ik liet op een doordeweekse dag samen met een vriendin een sterretje op mijn pols tatoeëren. Inmiddels ben ik er wel over uit dat ik nooit meer een ster zou hebben gekozen en zie ik ook in dat de tatoeage niet bijster mooi is gezet maar toch is –ie bijzonder voor me. Ik weet nog precies wanneer ik het liet zetten en ergens is het een symbool geworden voor het moment dat ik besloot in plaats van psycholoog mode-stylist te worden. 

Tattoo

Object blouse 23020114-angila in het stonewashObject Smit Mode
€ 59,95
KOH KOH Colours  Nagellak 1 st.Koh Parfumswinkel
€ 19,30 € 17,39
Top Striped LongFame Fashionize
€ 19,95

Verslaving

Ik kwam er al snel achter dat tatoeëren inderdaad verslavend is; een paar jaar na het zetten van de eerste begon het te kriebelen. Ik had immers nog zoveel ruimte over op mijn lijf om te versieren! Ik wilde alleen niet meer zomaar random iets op mijn lichaam laten zetten, dit keer moest het iets betekenen. Maar ja, wat? Na vele maanden nadenken, inspiratie opdoen, voorbeelden zoeken en het woordenboek doorspitten was ik er uit. Ik wilde een persoonlijke tekst, iets dat betrekking had op mij en op mijn leven. Dit moest iets zijn in het Engels want, hoe mooi ik Tibetaans als taal ook vind, ik vind het nogal gek om een taal te kiezen van een land dat ik niet eens aan kan wijzen op de kaart (ik vertel jullie een volgende keer graag álles over mijn enorme gebrek aan geografische kennis). Ik koos voor de tekst ‘come what may’ wat vrij vertaald betekent ‘kome wat komt’ en hoopte dat dit me zou leren dat loslaten soms tot prachtige dingen kan leiden. Ik liet me dit keer tatoeëren door een mega stoere chick uit Amsterdam en ben nog steeds meer dan blij met het resultaat. De tatoeage is klein, fijn en simpelweg prachtig.

tattoo

Dora HatModeMusthaves ModeMusthaves
€ 16,95 € 4,95
Jeanss.Oliver V&D
€ 69,99
Topshop spaghettitopTopshop wehkamp.nl
€ 20,00

Best birthday gift ever

Mijn vriend vond eigenlijk na tattoo nr. 2 dat het zo wel mooi geweest was maar ik liet al snel merken dat ik daar net iets anders over dacht. En zo begon het circus weer van voren af aan. Ik wist wel wáár ik de tattoo wilde, aan de binnenkant van m'n onderarm onder m'n elleboog, maar nog niet precies wat. Op mijn 30e verjaardag kreeg ik het meest fantastische cadeau van mijn zusje: een tegoedbon voor een tatoeage én het voorstel om er samen één te zetten. Maanden lang hebben we gezocht naar iets dat A. we allebei mooi vonden en B. symbool zou staan voor de belachelijk sterke band die we hebben. We kozen voor 'infinite' dat zoiets betekent als 'oneindig, niet in getallen uit te drukken' (je zou het eventueel ook kunnen herkennen als de naam van een Zuid-Koreaanse boyband, maar dat even terzijde). En opnieuw stelden de kunsten van mijn stoere Amsterdamse tattoo chick niet teleur; de tattoo is precies wat ik gehoopt had. 

tattoo

Mango Jas zwartMango Sans-online
€ 49,99
ArmbandDyrberg Kern V&D
€ 99,00
Tommy Hilfiger 1781394Tommy Hilfiger Superwinkel.nl
€ 199,00 € 112,99

Herinneringen

Of er ooit een vierde komt? Wie weet. Ik zie de tatoeages als herinneringen, symbolen voor bepaalde belangrijke momenten in mijn leven. En daar hoop ik er nog een hoop van mee te mogen maken. Daarnaast is het puur zonde om niks meer met mijn zorgvuldige samengestelde Pinterest board te doen, toch? Precies.

 

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer