Girlbosses

Gabi van Ingen van Project Landscape: "En dan heb je opeens je huis opgezegd!"

Marjolein, 26 juli 2016

Gabi van Ingen van Project Landscape: "En dan heb je opeens je huis opgezegd!"

Het klinkt als een dream job: de wereld overreizen terwijl je je geld verdient met het maken van schitterende modefoto's met continu je allerliefste vriendje aan je zijde. Gabi van Ingen maakt eind Augustus haar droom werkelijkheid. Samen met vriendlief Tom trekt zij dan namelijk de wijde wereld in om hun zelfbedachte concept: Project Landscape uit te rollen. Rete spannend natuurlijk. Maar vooral ook bizar leuk. Wat nemen de lovebirds mee op reis, wat voor dromen blijven er nog over en hoe gaan ze ook deze werkelijkheid maken? We vroegen het Gabi en ze gaf uitgebreid antwoord... 

gabi van ingen

Vertel, wanneer, hoe en waarom ben je begonnen met Project Landscape en, wat is het?
Het begon allemaal met het idee een modeshoot te doen op een vulkaan! 1,5 jaar geleden ben ik samen met mijn vriend van Mexico naar Ecuador gereisd. Tijdens een tocht op de Chimborazzo vulkaan, zag ik op 5000m hoogte echt de meest fantastische mooie landschappen. Als fotograaf was ik zo gegrepen door dit uitzicht, dat ik op dat moment bedacht dat het ultiem zou zijn als ik hier een modeshoot zou kunnen opzetten. Dit is eigenlijk precies wat ik nu met PROJECT: LANDSCAPE ga doen! Als digital nomad ga ik voor onbepaalde tijd op reis om mode campagnes te schieten in Zuid-Amerika. Nu sta ik vaak in de studio of in een Nederlands landschap, of bijvoorbeeld in de hortus. Merken willen graag een exotische uitstraling, maar hebben hier geen budget voor. This is where we come in! Tom mijn eigen marketing man heeft dit concept bedacht en uiteraard was ik er direct voor in. Alles wat we leuk vinden zit hier in; mode, fotografie, reizen, avontuur, mooie projecten opzetten en marketing. We zijn nu ruim een jaar bezig met de voorbereidingen en 30 augustus stappen we in het vliegtuig. Ik ben er zo klaar voor, Let’s go!

Voor wie is Project Landscape? Wat kunnen volgers en/of adverteerders verwachten?
Het project is vooral interessant voor opkomende merken, voor hen is dit echt de kans om voor een scherpe prijs internationale campagne beelden te krijgen. Van mijn kant krijgen de merken waarvoor we gaan schieten echt 1000 procent inzet en ik denk denk dan ook graag mee over de mogelijkheden in het voortraject. Ik vind het te gek om voor ieder merk een plan op maat te maken en het maximale eruit te halen zodat we echt iets tofs neer kunnen zetten. Daarnaast is het voor gevestigde merken interessant omdat wij bijvoorbeeld een side-campagne kunnen opzetten. Denk aan foto’s die ingezet kunnen worden voor Instagram, Facebook etc. Een merk heeft tegenwoordig zoveel content nodig dat het heel tof is om op deze manier naast de al bestaande shoots meer beeld te kunnen aanleveren waarin we bijvoorbeeld een bepaalde lifestyle laten zien die aansluit bij het merk. 

strand

Full Moon SunniesModeMusthaves ModeMusthaves
€ 16,95
TOPSHOP High waisted shorts met bandanaprintTopshop de Bijenkorf
€ 44,00 € 20,00
L*Space Bikinitop blackL'SPACE Zalando
€ 89,95 € 62,95

Wat onderscheidt jouw aanbod van anderen?
Eigenlijk het hele concept! Tom en ik zetten met zijn tweëen de hele shoot op in het land dat de adverteerder graag wilt en wij regelen alles lokaal.  Bedenk dat als een merk nu een shoot op een strand in Mexico wil dat er een heel team moet worden ingevlogen waarvan de fee moet worden betaald plus tickets, verblijf etc. Omdat wij met een klein team werken, daar al zijn en bijna geen vaste lasten hebben, kunnen we onze prijs laag houden.

Kan je rondkomen van alleen de opdrachten?
Ik heb vantevoren goed gespaard om deze reis te kunnen maken en om PROJECT: LANDSCAPE een goede start te geven. We hebben geld om minimaal een jaar te reizen. Zo hebben we genoeg tijd om de geplande shoots te doen, nieuwe opdrachtgevers binnen te halen en ik wil graag tijd over houden om vrij werk te maken. Ik fotografeer landschappen die ik vervolgens bewerk met abstracte vormen en lijnen, waardoor er een nieuw beeld ontstaat. Naast de commerciele opdrachten die ik ga schieten ga ik een deel van mijn vrije werk verkopen via mijn website. Ik heb super gave glazen 3D frames gevonden die je neer kan zetten. Op deze manier wordt het bijna een object in plaats van alleen een foto en kan iedereen een stukje kunst in huis nemen! Op deze manier genereer ik naast de inkomsten van de opdrachten nog een extra centje. En omdat we alles in Nederland hebben opgezegd, hebben we nauwelijks vaste lasten, alleenmijn verzekering en website host, thats it! Op deze manier houden we het wel een tijdje vol.

Voor welke merken ga je nu schieten?
Op dit moment hebben we zeven definiteieve opdrachten binnen. Echt heel gaaf aangezien we hoopten er met drie te vertrekken. Iedere keer als we een bevestiging van een opdracht krijgen geeft het echt zo’n enorme kick! De eerste echte bevestiging was van Bufandy, een sjalen merk waar ik al eerder voor heb gefotografeerd. Nu gaan we in november een shoot voor ze opzetten in Ecuador, te leuk! Wat ik zelf ook een heel tof merk vind is MUDjeans. Voor hen gaan we niet alleen de nieuwe campagne beelden in Mexico schieten maar gaan we ook een social media campagne uitrollen waarbij we hun ‘lease een jeans’ concept promoten en kort gezegd hun broeken gaan uitdelen aan rezigers. Verder mag ik nog schieten voor mode ontwerpster Monique Poolmans (dream coming true!) Marloes van der Toorn, Fatboy en het surf en snowboard merk Protest. Op dit moment zijn we ook nog met verschillende andere gave merken in gesprek, ook voor influencer campagnes. Zo mag ik voor Loavies beelden schieten die zij gaan inzetten voor hun Instagram account. We hebben onze laatste maand in Nederland nog iets van acht gesprekken staan, dus we moeten nog even knallen! Het zou super zijn als we er hiervan nog een paar weten binnen te slepen.

watermeloen

Enkele wrap armband met agaat kralen uit ThailandWereldse juwelen bol.com
€ 12,50
Valentino Schoudertassen - Borsa Peacock Feather Crossbody Bag Al Campi in bontgekleurd voor damesValentino Fashionette
€ 3.355,00 € 1.342,00
Selected Jewels Fantasie Oorknoppen Dames 1322655Selected jewels Sieraden.com
€ 17,95 € 9,00

Waar ben je het meest trots op?
Dat we de knoop hebben doorgehakt om dit echt te gaan doen. Het begint met een droom, een idee dat je steeds verder gaat uitwerken tot het opeens heel echt wordt allemaal. Voordat je het door hebt sta je je concept te pitchen bij merken en heb je je huis opgezegd. Shit is getting real!

Ben je fulltime bezig met PROJECT: LANDSCAPE of doe je er nog andere dingen naast?
Ik ben er sowieso iedere dag wel een paar uur mee bezig, maar soms werk ik er ook hele dagen aan. Er moet zo enorm veel geregeld worden als je alles in Nederland opzegd, een grote reis gaat maken en ook nog eens een succesvol bedrijfsconcept aan het opzetten bent. Daarnaast heb ik nog m’n huidige fotografie opdrachten en werk ik 2 keer per week bij We Are Labels in de Pijp in Amsterdam.

Waar wil je uiteindelijk naartoe met PROJECT: LANDSCAPE?
Het zou het mooist zijn als we nu een jaar in Zuid-Amerika kunnen werken om daarna weer een maand naar Nederland te komen om gesprekken te voeren met huidige en nieuwe opdrachtgevers. Het persoonlijke contact vind ik namelijk heel belangrijk, dat een merk weet met wie ze te maken hebben, er een klik is en 100 procent wederzijds vertrouwen. En dan.. op naar een nieuw continent, Afrika!?

Wat staat er op jouw ‘travel-bucket list’?
Stiekem nog een heleboel plekken maar ik wil heel graag een shoot doen op Ijsland en naar de West coast van Amerika. Autootje huren en al fotograferend door Nevada naar San Fransisco rijden. Daar zou ik wel kunnen wonen voor tijdje denk ik!

Gabi van Ingen

Wild Western CactusModeMusthaves ModeMusthaves
€ 37,95
See The World With MeModeMusthaves ModeMusthaves
€ 21,95
Collectif Jessie Zonnebril BruinCollectif Succubus
€ 14,95

Wie of wat inspireert je? Waarom?
Ligt voor de hand met zo’n projectnaam maar ik raak het meest geinspireerd door landschappen. Grillige, uitgestrekte, onverwachte maar soms ook monotone  landschappen. Hier kan ik me echt in verliezen, je voelt je als mens zo nietig in de natuur, het maakt veel emoties in me los. Daarnaast heb ik een groot hart voor mode en trends, dit is iets waar ik dagelijks mee bezig ben. Ik kan me niks mooiers bedenken dan deze twee liefdes met elkaar te combineren.

Mooiste bestemming waar je ooit bent geweest?
Ik heb mijn hart verloren in Guatemala, niet alleen omdat het een mooi land is, de mensen heel vriendlijk zijn en ik me heel erg welkom voelde, maar ook omdat ik hier tijdens mijn vorige reis vrienden voor het leven heb gemaakt. Maar fotografie-wise.. Zeker Ecuador! Zo een verscheidenheid aan landschappen, je hebt er bergen, strand, vulkanen, jungle, het zijn prachtige plekken op aarde.

Stad of natuur? En waarom?
Ha! Weet aan wie je dit vraagt! Ik hou van de energie die een stad je kan geven, zoveel keuzes in eten, cultuur, kunst en mensen, hier krijg ik ook heel veel inspiratie van. Maar zet mij in de natuur en ik zie oneindige mogelijkheden om landschappen in te kunnen zetten om een nieuwe wereld te creeeren. Eentje waarbij het organische landschap zich breekt op geometrische vormen, een geconstrueerd beeld. Daarbij maakt niks meer indruk op me dan uitgestrekte vlaktes met bergen op de achtergrond. Breath taking.

Welke fashion items moeten mee op reis?
Uit een rugzak leven is heerlijk, maar je moet wel keuzes maken. Uiteraard heb ik een fantastisch badbak bij me met laag uitgesneden rug die ik naar het strand aan kan maar ook kan combineren met een short. Mooie leren espadrilles van Samsoe&Samsoe als vervanging voor hakken en toch wel echt een high waist black skinny. Ik kan niet zonder…

Gabi van Ingen

Classic Digital Watch - Rose GoldMetalen bandjeMy Jewellery
€ 24,95
adidas Tanktop met logoAdidas de Bijenkorf
€ 24,95 € 15,72
Directors Cut JeansModeMusthaves ModeMusthaves
€ 29,95

Lekkerste buitenlandse maal?
Ik eet geen vlees dus soms is het en beetje zoeken naar lekkere dingen (lees: groente) tussen alle bonen en rijst door, maar ik HOU echt van Ceviche! Eens vers van een strand barretje in Colombia gegeten en ik wil nooit meer anders.

Nog een gekke reisgewoonte waar we ons in kunnen herkennen?
Ik ben toch altijd bezig met mode en ik wil er goed uit zien, ook op reis. Tuurlijk kleed je je anders dan thuis maar ik ben echt op zoek naar goede shirtjes en jumpsuits die lekker zitten maar er ook goed uit zien. Mij krijg je dus niet in zo’n trail broek, ik ga gewoon in mijn skinny de jungle in. Ook al is dat niet echt praktisch haha!

Welke uitspraak is jou op het lijf geschreven?
Ik vind zoveel dingen eng, maar ik heb geleerd om juist voor deze dingen te gaan. Op mijn vorige reis geleerd en hij blijft er voor altijd in: “Just live a little!”

What’s in your bag?
Voor deze reis echt te veel aangezien ik echt ontzettend veel spullen voor de shoots mee moet nemen. Zo heb ik voor bijna 1000,- aan MAC makeup bij me, reflectieschermen, kleding en dan natuurlijk nog alle aperatuur zoals laptops, camera, lenzen etc.

Welke Instagram accounts volg je graag?
@girlwithnojob! Haha. Maar ik volg ook veel mode bloggers en merken/winkels die ik tof vind zoals @aesthetic_stories, @nobodyhastoknowdesign en @iroparis.

Tot slot: wil je zelf nog iets kwijt? Shoot!
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!! Ik ga dit gewoon doen!! Okee. Dat was het. 

Wil jij Gabi haar avonturen volgen? Vergeet dan vooral niet op de follow/vind-ik-leuk button op Instagram en Facebook te klikken... 

liefs, Marjolein van den Broek, Never underestimate the power of a good outfit on a bad day..

Lees meer