menu
Beauty

Fouten die je maakt met je wimperkruller

Jill, 06 maart 2020

Het krullen van je wimpers met een wimperkruller zit bij de meeste vrouwen standaard in hun make-up routine. Je ogen lijken na het krullen net op die van Bambi en het aanbrengen van mascara gaat een stuk makkelijker. 

Toch merken we dat veel vrouwen niet precies weten hoe een wimperkruller werkt. En dat zorgt ervoor dat je - heus niet expres - dagelijks een paar cruciale fouten maakt. Gelukkig zal je na het lezen van deze fouten een pro zijn in het gebruiken van een wimperkruller en zitten jouw wimpers voortaan keurig in model. 

De fijnste wimperkrullers uit de shop

Klassieke Wimperkruller
€18.95

Tweezerman | The Make Up Spot

Klassieke Wimperkruller

De Tweezerman Classic Lash Curler is een populaire wimperkruller met ronde siliconen pads die de wimpers eenvoudig en longlasting krult, van de basis tot de punt. Deze wimperkruller mag dan ook niet ontbreken in het make-up tasje van zowel beginners als experts! Kenmerken Tweezerman Classic Lash Curler- Krult iedere wimper gemakkelijk van de aanzet tot de punt - Slank, ergonomisch design met een soepele opening en sluiting - Dikke, afgeronde, hypoallergene siliconen wimperpads die niet krimpen, de wimpers beschadigen of vastkleven aan de wimpers - Inclusief 3 vervangende pads
Ga naar The Make Up Spot
Wimperkruller Curl 38°
€27.95

Tweezerman | The Make Up Spot

Wimperkruller Curl 38°

De Tweezerman Wimperkruller Curl 38° is ideaal voor iedereen met wat meer diepliggende, amandelvormige ogen. Deze ergonomische wimperkrultang heeft een wat bredere opening en is aan de bovenkant wat minder gebogen waardoor elk haartje wordt gekruld.KenmerkenTweezerman Wimperkruller Curl 38°- Voorzien van een smallere bovenkant en extra brede opening om zo iedere wimper te kunnen bereiken- De 38 ° hoek is ideaal voor het krullen van wimpers van amandelvormige en diepliggende ogen- Wimperkruller zorgt voor optimale controle en creëert in slechts een paar seconden prachtig gekrulde wimpers- Ronde hypoallergene siliconenpads zorgt voor een intense krul zonder aan de wimpers te blijven plakken- Wordt geleverd met 3 extra pads 
Ga naar The Make Up Spot
Wimperkruller Curl 60°
€27.95

Tweezerman | The Make Up Spot

Wimperkruller Curl 60°

De Tweezerman Wimperkruller Curl 60° is ideaal voor iedereen met wat meer ronde ogen. Deze ergonomische wimperkrultang heeft een wat bredere opening en is aan de bovenkant wat meer gebogen waardoor elk haartje wordt gekruld.KenmerkenTweezerman Wimperkruller Curl 60°- Voorzien van een smallere bovenkant en extra brede opening om zo iedere wimper te kunnen bereiken- De 60° hoek is ideaal voor het krullen van wimpers van ronde ogen- Wimperkruller zorgt voor optimale controle en creëert in slechts een paar seconden prachtig gekrulde wimpers- Ronde hypoallergene siliconenpads zorgt voor een intense krul zonder aan de wimpers te blijven plakken- Wordt geleverd met 3 extra pads 
Ga naar The Make Up Spot
Professional Eyelash Curler
€24.99

Inglot | The Make Up Spot

Professional Eyelash Curler

De Inglot Professional Eyelash Curler is een heel mooi matzwarte wimperkruller die ervoor zorgt dat je wimpers binnen enkele seconden prachtig gekruld zijn.
Ga naar The Make Up Spot
Signature Eyelash Curler

NIET BESCHIKBAAR

Revitalash Cosmetics | MYSC parfumerie

Krul je wimpers met precisie en comfort! De Cosmetics Signature Eyelash Curler van Revitalash is een vakkundig ontworpen, gebruiksvriendelijke wimperkruller van koolstofstaal voor perfect gekrulde wimpers. De wimperkruller tilt wimpers voorzichtig op en krult met precisiecomfort en veiligheid
Ga naar MYSC parfumerie
Lash Curler - wimperkruller

NIET BESCHIKBAAR

Hourglass | de Bijenkorf

(Goud)

Een architectonische wimperkruller, speciaal ontworpen om jouw wimpers meer lengte te geven-Voordelen: - Lift en krult jouw wimpers voor het ultieme grote ogen-effect - Bereikt zelfs de kortste wimperharen zonder dat ze breken - De flexibele, siliconen pad kan veilig op de wimpers gebruikt worden - Inclusief één extra padGebruikstips: - Gebruik de wimperkruller vóór het aanbrengen van make-up op de wimpers - Duw zachtjes op de wimpers en werk vanaf de wimperaanzet naar het uiteinde van de wimpers - Vervang de siliconen pad iedere drie maanden
Ga naar de Bijenkorf

Vanaf nu doe je het altijd goed 

#1 Je wimpers krullen nadat je mascara hebt aangebracht. Misschien wel een van de grootste fouten die je kunt maken, is je wimpers krullen met mascara op. Mascara maakt je wimpers minder flexibel, waardoor ze makkelijker kunnen afbreken of aan je wimperkruller blijven plakken. Ouch. 

#2 Niet je wimperkruller schoonmaken. Als je je wimperkruller iedere dag gebruikt, kunnen er al snel restjes van je eyeliner en dode huidcellen aan het kussentje blijven plakken. Ai, voor je het weet heb je een oogontsteking te pakken. Maak daarom om de week je wimperkruller schoon met een beetje alcohol en vervang regelmatig het kussentje.

#3 Je gebruikt de verkeerde techniek. Knijp jij je wimperkruller altijd stevig dicht, net zolang tot je een perfecte krul in je wimpers hebt? Het lijkt zo onschuldig, maar je wimpers kunnen hier snel van afbreken. Probeer vanaf nu vanuit de wortel voorzichtig naar boven te werken. Houdt de wimperkruller iedere keer vijf keer seconden vast. Zo krijg je eerder een curve in je wimpers in plaats van een krul, waardoor je wimpers minder snel zullen afbreken. 

#4 Te hard knijpen. Het lijkt logisch: hoe harder je de wimperkruller dichtknijpt, hoe mooier de krul. Helaas breken je wimpers hier eerder van af dan dat er een krul vormt. Het beste wat je kan doen is de wimperkruller licht dichtknijpen en hem dan wat langer vasthouden. Mooie, gekrulde wimpers gegarandeerd. 

#5 Je gebruikt een wimperkruller van slechte kwaliteit. Een goedkope wimperkruller is erg verleidelijk om te kopen. Toch levert deze wimperkruller minder goede kwaliteit dan een wat duurdere variant. Je wimpers krullen minder goed én ze kunnen beschadigd raken. Ga daarom voor, bijvoorbeeld een wimperkruller van Tweezerman of Revitalash Cosmetics. Zo kan je gelijk weer even voorruit. 

Bron: Libelle

De 5 mascara fouten die je hierna nooit meer maakt

Lees ook

De 5 mascara fouten die je hierna nooit meer maakt

Advertorial

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer