Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Fouten die iedereen met z'n stijltang maakt

Kristel, 08 juli 2016

Fouten die iedereen met z'n stijltang maakt

Mijn stijltang en ik zijn dikke vrienden. Onafscheidelijk zelfs. Ga ik op vakantie of een weekendje weg, dan pak ik als eerste mijn stijltang en telefoonoplader in. Liever een dag met dezelfde sokken aan mijn voeten dan een bad hair day. Wonderbaarlijk genoeg gebruik ik de tang niet om mijn haar stijler te maken. Nee, ik gebruik 'm om er krullen mee in mijn haar te draaien. Maar eigenlijk maakt dat voor het punt dat ik hier ga maken niet uit. Ook ik trap regelmatig in precies dezelfde valkuilen als wanneer je het ding gebruikt waar het eigenlijk voor bedoeld is: het gladmaken van je haar. En er zijn er nogal wat hoor, van die valkuilen. Ik ben eens op onderzoek uitgegaan en kan me inmiddels een redelijke stijltang-professional noemen. Benieuwd wat dé fouten zijn die iedereen maakt (maar jij hierna nooit meer!)? 

Fouten met je stijltang

Fout #1 Vergeten je haar te beschermen

Het zal je vast niet verbazen dat een stijltang niet echt goed voor je haar is. Om je haar zoveel mogelijk tegen de hitte van de tang te beschermen moet je hiervoor de juiste producten, zoals een hittebeschermingsspray of serum, gebruiken. 

Fout #2 De stijltang op standje vlam-in-de-pan zetten

Dat je stijltang mega-über-kneiter heet kan worden, betekent niet dat dat ook móet. Zeker als je haar fijn of dun is, kom je met een standje lager ook een heel eind. Té koud is ook niet goed, dit zorgt ervoor dat je heel vaak over dezelfde pluk heen moet om resultaat te boeken. De gulden middenweg lijkt hier de slimste oplossing. 

Fout #3 Je haar stijlen als het nog vochtig is

Zie je stoom van je haar afkomen? Of sist het zelfs? Meteen stoppen! Het heeft namelijk geen enkele zin om vochtig haar met een stijltang te bewerken omdat het nooit zo recht wordt als je wilt. Eerst goed laten drogen dus om te voorkomen dat je onnodig vaak de stijltang door je haar trekt.

Fout #4 Je haar vergeten te borstelen

Met klitten, knopen of een halve dread in je nek wordt het lastig stijlen. Je stijltang kan pas echt z'n werk doen als je haar glad en uitgekamd is! Na het stijlen kun je je borstel beter laten liggen, hier wordt het zeer waarschijnlijk alleen maar statisch van en daar wordt niemand blij van, toch?

Fout #5 Te dikke plukken pakken

Ja, dit is een fout die vooral ongeduldige mensen maken... Maar als je te dikke plukken pakt ben je écht niet sneller klaar. Sterker nog, omdat je niet goed bij het midden van de pluk komt, moet je waarschijnlijk vaker een deel opnieuw doen. Zeker omdat je niet meer goed weet wat je wel en niet hebt gedaan. Verdeel je haar dus in iets kleinere secties, dan krijg je het mooiste resultaat!

Fout #6 Je stijltang naar beneden trekken

Het lijkt zo logisch: je start bij de aanzet en trekt de tang recht naar beneden tot de haarpunten. Wrong. Je start inderdaad bij de aanzet, maar trekt de tang vervolgens omhoog in plaats van naar beneden. Zo zorg je ervoor dat je je haar niet strak langs je gezicht trekt en zo alle volume verliest. 

Fout #7 Je haar niet laten afkoelen

Zo. Je haar is stijl en dus kan er meteen een speldje of elastiekje in. Toch? Nee! Laat je haar heel even een paar minuten afkoelen. Anders krijg je meteen deuken of knikken in je haar en kun je de volgende dag weer opnieuw beginnen. Zonde!

Fout #8 Je stijltang nooit schoonmaken

Kijk voor de grap eens goed naar je stijltang. Waarschijnlijk heeft zich in de loop van de tijd een viezige rand van schmutz verzameld rondom de platen. Door alle stylingproducten en vettigheid van je haar wordt ook je stijltang vies. Geen probleem, maar dan moet je dat wél af en toe even schoonmaken. Anders smeer je alle viezigheid gewoon weer terug je haar in. Yak. 

Aan de slag

John Frieda Frizz Ease Forever Smooth ConditionerJohn Frieda Conditionerwehkamp.nl
€ 10,09 € 9,99
BOSCH PHS5263BOSCH MediaMarkt
€ 43,99
Tangle Teezer Compact Styler - Pink KittyTangle Teezer The Make Up Spot
€ 15,95
Philips HP8323/00 EssentialCare stijltangPhilips wehkamp.nl
€ 28,00 € 27,99
John Frieda Frizz Ease Conditioner Straight AheadJohn Frieda The Make Up Spot
€ 6,62
BOSCH PHS5263BOSCH MediaMarkt
€ 43,99
Remington B96PEU - Silk Paddle Brush Borstel 1 stRemington Douglas
€ 14,99
Remington S9100 S9100 PROluxe straightener stijltangRemington wehkamp.nl
€ 89,99 € 68,99
Philip B Conditioner Rejuvenating OilPHILIP B ConditionerMYSC parfumerie
€ 36,00
Nano Titanium Ceramic Dry & Straighten BAB2073EPEHairandbeautyonline.com
€ 119,95 € 94,45
Keratin ConditionerHairandbeautyonline.com
€ 27,55 € 16,90
Philips Ionische straightener met MoistureProtect-technologie HP8372/00Philips Philips
€ 84,99

Lees ook: De 5 mascara fouten die je hierna nooit meer maakt.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer