Fotoverslag Amsterdam Fashion Week juli 2012: Day 5

It's a wrap everybody! De laatste dag van Amsterdam Fashion Week is voorbij en wat was het weer een feestje. Zonsopgang en zonsondergang bij Tony Cohen, bioscoopachtige taferelen met een kermistwist bij LikeThis en Elise Kim & Edwin Oudshoorn hebben de Amsterdamse modeweek afgesloten met prachtige avondjurken en jaren twintig geinspireerde items. We want more!

tony elise edwin

Fotoverslag: het beste van AFW day 5

Tony Cohen begon zijn show met de zonsopgang als backdrop. We zagen prachtige jurken van kort tot vloerlang en van zwierig tot strak. Kim Feenstra opende de show in een oranje ensemble. Verder kwamen er ook wat witte outfits voorbij en kleuren als beige, creme en geel. Opvallende items waren de neon dresses. Lange, zwierige jurken die met een ceintuur een mooi silhouette vormde op de catwalk. Daarna was het tijd voor de avondkleding. De zon ging onder en de volle maan kwam tevoorschijn. Weer veel lange jurken in grijs, groen, petrol, zwart en taupe. We zagen ook wat glansstoffen en een print. Hoogtepunt was het witte, wijdvallende jurkje wat model Ovo droeg. Het jurkje had bling-bling accenten bij de rug en het decolleté.   

Elise Kim en Edwin Oudshoorn hebben prachtige collecties neergezet tijdens de afsluiting van de modeweek. Elise showde veel jurken in de jaren twintig stijl. Franjes, een minimalistisch silhouette, veel veren en kralen maakten het jaren twintig plaatje compleet. Zwart, wit, verschillende tinten blauw en groen was het kleurenpalet. Edwin had de circus vibe te pakken. De muziek, ambiance, ontwerpen en de prints had hij op een fashionable manier een circus twist gegeven. Een klein meisje met rode krulletjes opende de show op een catwalk gevuld met bomen en bloemen. De sfeer was mysterieus, romantisch en sprookjesachtig. Er kwamen trouwjurken voorbij, prinsessenjurken en jurken met een historisch tintje. Prachtig borduurwerk en ook typische circusaccenten waren verwerkt in de designs van Edwin. Stuk voor stuk hoogtepunten die ons nog lang bij zullen blijven.

Tony's modellen op een rijtje.

De volle maan bij Tony's show.

Model Ovo in een prachtige neon jurk.

Backstage bij Edwin Oudshoorn.

Streetstyle.

Linsey en haar heerlijke broek.

Hij begrijpt het.

Fashionchick Amanda en Fred van Leer.

Show Elise Kim.

Veertjes a la jaren twintig.

Model van Edwin.

Prachtig model.

Sprookjesachtige ambiance bij de show van Edwin Oudshoorn.

Edwin en het kleine meisje wat de show opende.

Dat was het dan weer voor dit seizoen. In januari weer tijd voor een nieuwe fashion week editie. Maar kijk eerst nog even op onze Facebook fanpage voor álle foto's van de zeventiende editie van Amsterdam Fashion Week gemaakt door onze fotograaf. En hou Fashionchick goed in de gaten voor nog meer hoogtepunten van dit modefestijn.

De foto's zijn gemaakt door RK Photography.

liefs, Amanda van Effrink

Amanda van Effrink When in doubt, just add some glitter.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer