Fotoverslag Amsterdam Fashion Week juli 2012: Day 4

Vandaag was het klapstuk op Amsterdam Fashion Week de catwalkshow van Gestuz. Bij zomer denken wij aan luchtige, losse kleding. Vrolijke kleuren en dunne stoffen. Arina Woron, de designer van het label Gestuz, dacht daar anders over. Een romantische, vrouwelijke zomerlook met rock 'n roll accent is wat we zagen.

winde rienstra gestuz

Fotoverslag: het beste van AFW day 4

Op dag vier showden Winde Rienstra, Marije de Haan, Sjaak Hullekes en Gestuz. Het was een aardig rustige dag in verhouding met de afgelopen dagen, maar daar was de sfeer niet minder om. In het gebouw van fashion week zat iedereen lekker aan de champagne en werden er vrolijke jazz deuntjes gedraaid door de DJ. Winde Rienstra showde jurkjes, vloerlange maxirokken en maxijurken en high-low dresses in zachte pasteltinten. Beige, wit, babyblauw, mintgroen met wat roze en rode accenten was het kleurengamma wat ze liet zien. Prachtig detail waren de losse kraagjes die de modellen droegen. 

Gestuz was zomers, maar dan op z'n rock 'n roll. Leer, donkere kleuren en strakke outfits zagen we voorbij komen. Bordeaux rood, zwart, wit, beige en donkergrijs waren de kleuren van de spring/summer 2013 collectie. Af en toe een printje, af en toe een blote buik en af en toe wat denim. Opvallend item was het spijkerjasje met de studs. Helemaal van nu en als het dus aan Gestuz ligt gaat die trend lekker door volgende zomer. Wat verder opviel zijn de two-tone items: jassen, truien, blazers met een cremekleurige lijfje en zwarte mouwen. De items van leer zijn absoluut een favoriet bij ons, want wij houden wel van een beetje rock 'n roll in de zomer.

gestuz backdrop

De fierce backdrop van Gestuz.

gestuz

Two tone item.

gestzu leer

Stoere, leren jurk.

getsuz

En nog een two-tone item: een sweater.

Witte leren jurk van Gestuz.

designers gestuz

De ontwerpsters achter het label Gestuz.

malou

Stoere chicks op AFW.

frontrow amanda

Fashionchick frontrow.

backstage hair

'The sound of hairstyling: Psst, psst.' (een haarlakbus) volgens de haarstylist hier op de foto.

winde

Winde Rienstra: prachtige kraagjes.

schoenen winde

Schoenen die de modellen van Winde Rienstra droegen tijdens de show. 

winde en modellen

Winde herself met haar modellen crew.

rienstra

Detail van Rienstra's ontwerpen.

fashiongirls

Fashiongirls.

De foto's van Winde Rienstra zijn gemaakt door Team Peter Stigter.
De rest van de foto's zijn gemaakt door Laurent Claassen - Eyes For Mood photography. 

Nog één dag en dan is de zeventiende editie van Amsterdam Fashion Week alweer voorbij. Voor meer foto's van de shows, ambiance, fashion people en backstage gebeurtenissen, kijk op onze Facebook Fanpage.

liefs, Amanda van Effrink

Amanda van Effrink When in doubt, just add some glitter.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer