Girlbosses

Fotografenduo Kee & Kee: 'Ook buiten werktijd om zijn we vaak samen'

Anne, 30 januari 2016

Fotografenduo Kee & Kee: 'Ook buiten werktijd om zijn we vaak samen'

Samen vormen ze het vrolijke en kleurrijke fotografenduo Kee & Kee: modefotografen Kiki Rigters (25) & Karen van Duijvenbode (25). Al tijdens hun opleiding keken ze urenlang in modebladen met de gedachte: hier willen wij later ook in staan. En dat is gelukt; inmiddels runnen ze hun eigen bedrijf Kee & Kee en werken ze samen voor merken als Glamour, Fashionchick, FALL Magazine, Smaak Amsterdam, AEVA Jewellery, maken ze regelmatig vrij werk en fotograferen ze huwelijken. Tijd voor een kop koffie met dit inspirerende girlboss-duo!

kee & kee

Vertel, wat heeft jullie bewogen richting mode­fotografie?  
We zijn vanaf jongs af aan altijd al geïnteresseerd geweest in mode en tijdens onze opleiding fotografie aan de Fotoacademie kwamen we er al snel achter dat we modefotograaf wilden worden. We konden urenlang in bladen kijken met de gedachte: hier willen we later ook in staan.

En hoe is daaruit jullie bedrijf Kee & Kee ontstaan?
Na de academie zijn we samen begonnen met huwelijken fotograferen en heeft Kiki modefotograaf Eric van den Elsen (bekend van JAN Magazine) geassisteerd en heeft Karen een tijdje gewerkt bij Yara Michels. Hierdoor hebben we heel wat mensen leren kennen uit de modewereld. Na een jaar besloten we alles samen te gaan fotograferen en echt volledig fulltime als duo Kee & Kee aan de slag te gaan.

kee & kee

Wat heeft jullie doen besluiten om als duo aan de slag gegaan? 
Tijdens de academie hielpen we elkaar altijd al tijdens shoots, vooraf met het regelen ervan en ook achteraf met selecteren en bewerken. Er werd zelfs door onze docent voorgesteld om als duo af te studeren. Op dat moment vonden we dat niet zo’n puik plan maar vanaf het moment dat we klaar waren dachten we: laten we als duo verder gaan! 

Op welke manier vullen jullie elkaar als duo aan?
We vullen elkaar aan doordat we wel hetzelfde mooi vinden maar toch beiden een andere stijl hebben. Kiki houdt meer van vrouwelijk met best wel wat styling en Karen haar stijl is meer meisjesachtig en romantisch. Doordat we deze twee stijlen mixen krijg je dat als we bijvoorbeeld een serie maken het net wat speelser en onvoorspelbaarder is. Wat ook handig is, is dat als je met z’n tweeën bent, je taken kan verdelen. Zo is Kiki bijvoorbeeld beter in Photoshop, terwijl Karen de mailtjes doet. Ook is het fijn om tijdens afspraken of andere belangrijke dingen met z’n tweeën te zijn, dan sta je toch net wat sterker.

Zien jullie elkaar ook buiten werktijd?
Op zich zien we elkaar na werktijd best vaak omdat we ook vriendinnen zijn en gemeenschappelijke vrienden hebben. We kunnen goed shoppen en een cocktailtje, koffietje, terrasje hier en daar doen we ook graag.

kee & kee

Dames jas lange mouw in roze - RAINBOWRainbow Bonprix
€ 49,99 € 34,99
American Vintage - Linnen T-shirt Popilane | zwart & witAmerican Vintage Little Soho
€ 49,00
Someday muts Badjo grijsSomeday. HoutBrox
€ 29,99

Wat typeert jullie werk? 
Onze stijl is fris, speels, dromerig, jong, vrolijk en toegankelijk. Zonlicht is een van de belangrijkste elementen in ons werk, we raken geïnspireerd door een fietstocht met blote benen door Amsterdam, een zomeravond op het strand of de ontdekking van een nieuw, knap gezicht op straat.

Wat is jullie grootste drijfveer?
We vinden het heel leuk om mooie dingen te maken door mooie mensen te fotograferen. We houden van de schoonheid van het individu en zijn altijd op zoek naar nieuwe, interessante gezichten om op de foto te zetten.

Wie is jullie grootste voorbeeld?
We bewonderen meerdere mensen hun werk, bijvoorbeeld dat van Tim Walker, Annemarieke van Drimmelen, Paul Bellaart en Betina Dutoit. Maar ook grote namen van vroeger zoals Helmut Newton.

Wat voor foto’s maken jullie het liefst?
Foto's in de zomer, op een zonnige dag (het liefst tijdens zons-opgang of ondergang), buiten van een nog onbekend puur meisje in een mooie jurk zonder al teveel poespas.

keekee

Wat is jullie favoriete klus van de afgelopen tijd?
Een paar weken geleden zijn we spontaan naar Parijs geweest samen met Marlot Willems van Jolielot waar we volledig vrij een nieuwe fotoserie zijn gaan maken.

Wie willen jullie nog een keer voor de lens hebben?
Op Doutzen Kroes zijn we nog altijd verliefd maar op dit moment zouden we graag Kim van Code Management en jonkies Noa & Donna van Elite model management willen fotograferen. 

Wat is tot nu toe het hoogtepunt van Kee & Kee?
We hebben niet echt één hoogtepunt, maar meerdere dingen die we hebben bereikt waar we wel een beetje trots op zijn. Dat we dit werk kunnen doen, ons bedrijf goed loop, we er van kunnen rondkomen en we sindds afgelopen jaar een eigen kantoorplek hebben bij #workmode.  

Hebben jullie nog grootste plannen voor 2016?
Heel veel modeseries maken, en hopelijk ook een grote campagne of een serie schieten voor een tijdschrift.

kee & kee

IRO Texas oversized blouse met krijtstreepIro de Bijenkorf
€ 185,00
Topshop Plooirok goldTopshop Zalando
€ 84,95 € 50,95
Post Xchange CITY 25 witte lage sportieve veterschoenenPost Xchange Sooco
€ 89,95

Hoe zou je jullie persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Kiki: Ik houd heel erg van rokjes & jurkjes. Karen: Ik loop het liefst de hele dag in broekpakken. 
Onze perfecte duo outfit heeft altijd een streep.

Wie is jullie favoriete ontwerper van het moment?
Valentino & Elie Saab.

Wat staat er op jullie shopping wish­list?
We zijn héél hard op zoek naar de perfecte tas voor onze laptops met een bijpassende hoes. 

kee & kee

Pearl NecklaceValentino garavani Monnier Frères
€ 265,00
Sandqvist GABRIELLA Shopper blackSandqvist Zalando
€ 259,95
Elie Saab Le Parfum  Douchegel 200 mlElie Saab Parfumswinkel
€ 37,30 € 29,84

Wat zijn jullie favoriete hotspots? 
We drinken onze koffie graag bij Coffee & Coconuts & Coffeeroom, we eten het liefst iedere avond sushi bij KU kitchen op de Utrechtsestraat en shoppen tegenwoordig graag online uit luiheid maar anders gaan we naar Bon Bon Boutique voor de mooiste sieraden, and Other Stories voor kleding en shoppen we voor ons interieur bij Sissy Boy Homeland.

Wat zijn jullie geheime guilty pleasure? 
Stiekem zijn we die hard Goede Tijden Slechte Tijden fans.

Tot slot: willen jullie zelf nog iets kwijt?
We hopen heel erg dat de bladen blijven bestaan en dat de ELLE girl definitief terugkomt! 

Volg je Kee & Kee al op Instagram?

liefs, Anne ,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer