Guest editors

Foodie Monique: gezond het nieuwe jaar in

Monique, 08 januari 2016

Foodie Monique: gezond het nieuwe jaar in

Een cliché, maar toch: veel mensen willen het nieuwe jaar graag gezond in gaan. Niet voor niets dat de sportscholen, juice-bars en dieetprogramma’s nu hoogtijdagen vieren. 

monique visual

Ik houd van genieten, maar begin 2016 ook graag met een frisse start. Daarom: drie recepten om lekker healthy te genieten!

Broodje Watercress

watercress

Onlangs verbleef ik een paar weken op Bali en werd ik verliefd op Watercress Cafe. Een simpel doch geniaal tentje waar ze ontbijt, lunch en diner serveerden op geheel eigen wijze. Mijn favoriete lunchgerecht was het broodje met tahin (sesampasta), avocado & waterkers. Prima thuis of op kantoor na te maken! 

Salade vol smaak

monique gezonde start

Deze salade van biet, tomaatjes, radijsjes, gekarameliseerde grapefruit en een dressing van grapefruit en vanille is fris, zoet, bitter en zuur tegelijk. De salade wordt alleen gezoet door honing en is een waar smaakbommetje. 

Kikkererwten snack

kikkererwten

Een ideaal snackje zijn deze geroosterde kikkererwten. Lekker snel klaar, en je kunt volop variëren met allerlei soorten specerijen om ze op smaak te brengen. In een trommeltje perfect om mee te nemen in de trein of naar je werk. 

Over Monique van Loon
Monique begon als modemeisje en hoofdredacteur bij Girlscene. Nu staat deze girl boss & internetondernemer en pur sang aan het roer van Culy.nl, is ze culinair schrijver en met name de koningin van de Guilty Pleasures. Monique blogt maandelijks voor Fashionchick over food met daarover een sausje van Mode. Volg Monique op Instagram en Twitter

liefs, Monique van Loon,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer