Guest editors

Foodie Monique: Drie recepten voor een thuiswerkdagje

Monique, 21 april 2016

Foodie Monique: Drie recepten voor een thuiswerkdagje

Heerlijk, dat ‘nieuwe’ werken. In je pyjama, ehh, mooiste pakje achter je laptop, lekkere koffie uit je eigen espressoapparaat, je favoriete muziek aan en gáán!

Quote Monique

Geen lastige collega’s die aan je bureau komen kletsen en geen muffe broodjes uit de kantine. Nee, in je eigen kantoor serveer je een lunch van niveau! Ik geef je drie heerlijke suggesties.

Broodje pastrami

broodje pastrami

Deze speltbol met pastrami en pittige saus haal ik altijd bij traiteur JWO in de Jordaan. Gelukkig kun je ‘m ook heel easy thuis namaken! #1 Halveer de speltbol. #2 Besmeer de onderste helft met de mierikswortelcrème. #3 Beleg met de pastrami en plakjes augurk. #4 Besmeer de zachte kant van de bovenste helft met de mosterd.

Eiersalade

eiersalade

Een eiersalade uit een bakje, dat vind ik niks. Maar zelfgemaakt, oh… zo smakelijk! En deze is ook nog eens extra decadent door de toevoeging van truffel. Krijg je al trek? Aan de slag dan! #1 Kook de eieren in acht minuten gaar. #2 Laat ze schrikken onder de koude kraan en laat ze volledig afkoelen. #3 Pel de eieren en hak (of prak) fijn met een eiersnijder, mes of vork. #4 Meng de fijngehakte eieren in een kom met de mayonaise, truffeltapenade, peterselie, yoghurt en bieslook. #5 Proef en breng op smaak met peper en zout. #6 Serveer op kamertemperatuur bij lekker brood of een toastje.

Frisse salade

Frisse salade

Zin in iets gezonders? Deze frisse salade met grapefruit en amandelen is in 5 minuutjes klaar en vult je maag wel, maar je dijen niet. #1 Snijd de kropjes Romaine sla in reepjes. #2 Schil de grapefruit, snijd de partjes eruit en vang het sap op. #3 Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan en hak ze grof. #4 Maak de sla aan met het sap van de grapefruit en de Honey Thyme Dressing. #5 Voeg de partjes grapefruit en gehakte amandelen toe en hussel goed. #6 Kruid het geheel met peper en zout.

Over Monique van Loon
Monique begon als modemeisje en hoofdredacteur bij Girlscene. Nu staat deze girl boss & internetondernemer en pur sang aan het roer van Culy.nl, is ze culinair schrijver en met name de koningin van de Guilty Pleasures. Monique blogt maandelijks voor Fashionchick over food met daarover een sausje van Mode. Volg Monique op Instagram en Twitter

liefs, Monique van Loon,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer