Guest editors

Foodie Monique: Drie recepten om je Valentijn te veroveren/verwennen

Monique, 10 februari 2016

Foodie Monique: Drie recepten om je Valentijn te veroveren/verwennen

Liefde gaat door de maag - dat is algemeen bekend. Als ik voor mijn vriend kook, stop ik daar zoveel mogelijk liefde in, en dat proéft hij (hoop ik). Omgekeerd vind ik niets zo romantisch als iets heerlijks dat wordt voorgeschoteld door je lover, zonder dat je daar ook maar iets voor hebt hoeven doen. “Hier, schat, ik heb je favoriete chocolademelk gemaakt!” horen, en er dan mini marshmallows erin zien drijven. Of, wat mij gebeurde de eerste keer dat ik wakker werd naast mijn vriend: “Lieverd, wil je je eggs benedict met bacon? Ja, toch?” De eitjes werden al gepocheerd, en ik smolt harder dan de boter in de pan.

monique quote

Daarom geef ik jullie vandaag drie heerlijke recepten om je Valentijn mee te veroveren/verwennen. Dat mag overigens ook je beste vriendin, je broer of je huisgenoot zijn. Love is all around! En toevallig is het binnenkort Valentijnsdag, maar deze gerechten zijn natuurlijk het hele jaar door ontzettend aan te raden.

Made with love

broodje

Dit recept met briochebrood, buffelmozzarella en gemarineerde tomaatjes is helemaal homemade. Ik gebruikte challah, maar gewoon briochebrood van de bakker of supermarkt kan natuurlijk ook. 

Impress your lover

dessert

Deze sabayon met Sauternes (een geweldige lichtzoete dessertwijn) en vers fruit is supersnel te maken. Het ideale dessert wat in 10 minuutjes op tafel staat én waarmee je flinke indruk maakt op je lover. 

Melt your heart

chocolademelk

Maak de allerlekkerste homemade pure chocolademelk, met gesmolte (pure) chocolade die nog rondslingert in je voorraadkast. Ik vind het altijd ideaal om oude chocoladeletters van Sinterklaas mee op te maken… 

Over Monique van Loon
Monique begon als modemeisje en hoofdredacteur bij Girlscene. Nu staat deze girl boss & internetondernemer en pur sang aan het roer van Culy.nl, is ze culinair schrijver en met name de koningin van de Guilty Pleasures. Monique blogt maandelijks voor Fashionchick over food met daarover een sausje van Mode. Volg Monique op Instagram en Twitter

liefs, Monique van Loon,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer