Foodie Monique: De beste guilty pleasures

Eind 2013 bracht ik mijn boek uit; The Culy way of life. Een kook- én leesboek in het teken van culinair genieten, vol ‘guilty pleasures’, al hoef je je daar eigenlijk helemaal niet schuldig over te voelen. Ik let op mijn lijn, maar er is in mijn ‘dieet’ ook altijd ruimte voor zogeheten guilty pleasures. (Zwaar) overgewicht is niet goed, laat staan fijn, maar het leven is absoluut te kort om alleen maar sla te eten. Af en toe moet je je ook laten gaan.

guilty pleasures

Mijn devies luidt dan: doe het met mate, maar wel meteen goed. Als je zondigt, kies dan voor de allerlekkerste optie die je je kan permitteren. En heel belangrijk: geniet écht van wat je eet, of dat nu een komkommer is of een punt appeltaart. Af en toe moet je jezelf gewoon verwennen, zelfs al zit je op een dieet. Waarom? Omdat je anders de hele dag blijft denken aan chocoladekoekjes. Je kunt dan beter één hapje nemen, in plaats van er dagenlang over zwijmelen, en uiteindelijk overstag gaan en de hele trommel leeg te eten.

guilty

Ik snap nog altijd niet dat mensen liever een zoete aardappelbrownie met speltmeel bakken in plaats van een échte chocolade brownie met roomboter en eieren en suiker en bloem. Een stukje van die echte brownie is toch duizend malen fulfilling dan vier stukken van die ‘gezonde’ variant? Mijn favoriete, full fat, fulfulling recepten? Met stip op nummer #1: de mindblowing Oreo brownies. So good! #2: Al het beste in één milkshake: de ultieme Oreo milkshake met salted caramel. En last, but not least #3: goddelijke brownie muffins met chocolate chunks & pindakaas swirl. Geniet! En daar hoef je je allesbehalve guilty over te voelen.

Over Monique van Loon
Monique begon als modemeisje en hoofdredacteur bij Girlscene. Nu staat deze girl boss & internetondernemer en pur sang aan het roer van Culy.nl, is ze culinair schrijver en met name de koningin van de Guilty Pleasures. Monique blogt maandelijks voor Fashionchick over food met daarover een sausje van Mode. Volg Monique op Instagram en Twitter

liefs, Monique van Loon

Monique van Loon

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer