Foodie Monique: Bloemenzee op je jurk én op je bord

Meet Monique van Loon; onze nieuwe culinaire blogger. Misschien ken je Monique (26) nog van Girlscene, als modemeisje en hoofdredacteur. Nu staat deze girl boss & internetondernemer pur sang aan het roer van Culy.nl, is ze culinair schrijver en met name de koningin van de Guilty Pleasures. Monique blogt maandelijks voor Fashionchick over food met daarover een sausje van Mode.

Als ik naar de catwalkshows van 2016 kijk, zie ik veel zwart, karamel en beige, maar ook nog altijd ontelbaar veel printjes. De jungleprint - you either love it or you hate it - en streepjes, maar ook een zee aan bloemen. Van Burberry tot Diane von Fürstenberg, maar ook Chanel koos voor florals: orchideeën, rozen en de bekende camelia-bloem, al dan niet in zwart-wit. Dat brengt me op een trend in culi-land: eetbare bloemen.

Monique Culy

Gek op bloemen!

Sterrenchefs werken er al jaren mee, en ook in boerenrestaurants in Frankrijk zorgt een viooltje op het bord niet voor opgetrokken wenkbrauwen. De Nederlandse thuiskok kijkt er echter soms nog gek van op. Totaal niet nodig: bloemen op het bord - én op je jurk - zijn een feestje! 

monique

New Look FUNKY Clutch yellowNew Look Zalando
€ 11,95
Jurk Lina Birdy Deep BlueSerendipity Dresses Only
€ 69,95 € 55,95
Dorothy Perkins SIMONE Sandalen met hoge hak blueDorothy Perkins Zalando
€ 37,95 € 26,57

Eetbare bloemen worden speciaal gekweekt en zijn tegenwoordig goed online te bestellen  via BloomBites. Binnen een dag heb je ze in huis, en ze blijven zeker een week goed in de koelkast. Ze zijn prachtig om een taart of kleine cakejes mee te decoreren, maar ook in een salade, op een sjieke amuselepel of bij een bolletje ijs. Of in een cocktailglas! Sommige bloemen hebben weinig smaak, andere exploderen juist in je mond. Mijn favoriete bloemen om mee te ‘koken’: viooltjes, rozen, afrikaantjes en begonia’s. 

monique

daisy sorbet edition eau de toilette 50 MLMarc by Marc Jacobs ICI PARIS XL
€ 45,80
Topshop Tuinbroek ecruTopshop Zalando
€ 59,95 € 41,95
Printed Flower Clutch - PinkMy Jewellery My Jewellery
€ 39,95

En tot slot: heb je weinig tijd en wil je écht je gasten verrassen? Maak dan ijsblokjes met bloemen erin; zomer in een glaasje. Geniet van je bloemenzee; op je jurk en op je bord! 

Over Monique van Loon
Monique begon als modemeisje en hoofdredacteur bij Girlscene. Nu staat deze girl boss & internetondernemer en pur sang aan het roer van Culy.nl, is ze culinair schrijver en met name de koningin van de Guilty Pleasures. Monique blogt maandelijks voor Fashionchick over food met daarover een sausje van Mode. Volg Monique op Instagram en Twitter

liefs, Monique van Loon

Monique van Loon

Reageer