Foodie Monique: 5 x break-up food

Tijden van break-ups zijn een van de verdrietigste tijden die je je kunt voorstellen. De afgelopen maanden waren helaas zo’n periode voor mij. Het enige kleine voordeel is dat je jezelf schaamteloos enorme porties van het allerlekkerste eten gunt - want ja, ludduvuddu breekt wet. Dus kom maar door met die salted caramel. Ik geef je graag mijn top-5 suggesties voor ultiem break-up food. Je pijn wordt er misschien niet écht minder door, maar lekker is het wel. En hey, geen betere tijd om jezelf wat extra pondjes te gunnen!

monique break up foodFoto: afterDRK.com. 

#1 Pindakaas-koekjes met stukjes chocolade: Tijdens het bakken kun je je lekker concentreren op het afmeten van de hoeveelheden en het gluren door het ovenraampje.

#2 Eendenborst met portsaus: Als ik me naar voel, heb ik altijd zin in vet én zoet. Zelfs bij het avondeten. Van eendenborst word ik altijd blij, en van deze zoetige portsaus liet ik een traantje van geluk.

breakup

#3 Soep is altijd goed in tijden van verdriet. Dat wisten onze moeders al hun met huisgemaakte kippensoep. Ik werd afgelopen tijd opgepept door deze licht pittige Thaise zoete aardappel-pastinaaksoep.

#4 Als je over niets na wilt denken, kun je het beste maar naar een pruttelend pannetje turen en af en toe gedachteloos roeren. Deze homemade Coca Cola-barbecuesaus doet het dan prima (en daarna kun je lekker alles zelf opeten met spareribs en/of frietjes). 

breakup

#5 Goed blijven ontbijten is het devies, ook al wil je het liefst alle dekens over je hoofd trekken en de wekker het raam uitsmijten. Voor dit goddelijke roerei à la béarnaise kwam ik gelukkig m’n bed wel weer uit.

Over Monique van Loon
Monique begon als modemeisje en hoofdredacteur bij Girlscene. Nu staat deze girl boss & internetondernemer en pur sang aan het roer van Culy.nl, is ze culinair schrijver en met name de koningin van de Guilty Pleasures. Monique blogt maandelijks voor Fashionchick over food met daarover een sausje van Mode. Volg Monique op Instagram en Twitter

liefs, Monique van Loon

Monique van Loon

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer