Guest editors

Foodie Monique: 3x pasta voor een regenachtige avond

Monique, 02 december 2015

Foodie Monique: 3x pasta voor een regenachtige avond

Van het weer van de laatste tijd word ik alles behalve vrolijk. Vies, grauw en regenachtig. Het zorgt ervoor dat ik eigenlijk alleen maar thuis wil zitten, comfort food wil eten en onder een dekentje wil kruipen. Are you with me? Daarom deel ik met jullie mijn drie favoriete snelle pastagerechten voor een regenachtige avond. Zodat je meer tijd over houdt om je favoriete serie te bingewatchen.

monique

Een aantal tips: #1 Zorg dat je voorraadkast en koelkast goed gevuld zijn. Als je altijd pasta, knoflook, Parmezaan en goede olijfolie in huis hebt, wordt het koken een stuk makkelijker en sneller. #2 Verse pasta kookt sneller dan gedroogde. Tip, als je toch boodschappen moet doen en snel klaar wil zijn. #3 Less is more! De Italiaanse keuken is beroemd om zijn korte lijst met benodigdheden. Meer ingrediënten zorgt niet (altijd) voor betere resultaten.

Ravioli met pesto en cantharellen

monique

Ravioli kun je heel goed kant-en-klaar kopen bij een goede supermarkt of traiteur. Want wie neemt doordeweeks nu de tijd om zelf ravioli te maken?! Dit gerecht bevat slechts vijf ingrediënten, is lekker herfstig en staat mooi binnen een kwartiertje op tafel. 

Spaghetti met krokant amandel-broodkruim

Spaghetti

Als je echt full on wil genieten, dan is deze heerlijke spaghetti met krokant broodkruim met amandelen, peterselie, knoflook en Parmezaan een must.. Klassiek, simpel en op-en-top Italiaans. En oja, heel snel klaar.

Supersnelle pasta caprese

Caprese

Een salade caprese behoort tot mijn favoriete lunchgerechten, dus deze pasta-variant scoort ook hoog. Tip: koop de beste (buffel)mozzarella die je je kunt veroorloven.

Lees ook: 5 x break-up snacks

liefs, Monique van Loon,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer